Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fitness i karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

mala ma juz mc czuje sie na silach aby udac sie na fitness i zrzucic zbedne kg ale tez slyszalam ze zbytki wysilek nie jest wskazan to prawda?

Gość gość
Mi położna mówiła że do normalnych ćwiczeń najlepiej wrócić dopiero po połogu, czyli po 6 tyg, a obowiązkowo po zakończeniu krwawienia.

Gość wifigdańsk
" zbytki wysilek nie jest wskazan" ?? o ile dobrze zrozumialam to chodzi o to ze słyszałas,ze po duzym wysiłku nie jest wskazane karmienie piersią? jesli to o to chodzi to moim zdaniem-NIE. nie ma zadnych przeciwskazan do karmienia piersią,poza gruzlicą,hiv itp.

Gość gość
zaczęłam chodzić na fitness kiedy mój syn miał 6 mcy. karmiłam piersią. niestety po 2 zajęciach musiałam zrezygnować ze względu na zawroty głowy i to napewno nie z wyczerpania.

Bo karmienie piersią jest męczące, spalasz 500 kcal karmiąc piersią. Chodząc na fitness spalasz kolejne kcal i pewnie za Malo przyjmowałaś kcal w posilkach i organizmowi brakowalo energii. Sport nie jest przeciwskazaniem do karmienia. Jedyne co sie zmienia to smak mleka zaraz po ćwiczeniach i dziecko może odmówić ssania ale po ok 60-90 minutach smak mleka wraca do normy. Musisz tylko pamiętać aby przyjmować odpowiednia ilosc kcal na dzien.

Tez chcialabym zrzucic pare kg cwicze w domu z chodakowska tylko mam problem z dobraniem odpowiedniej diety tak zeby nie stracic pokarmu synus ma pol roku

Gość wifigdańsk
ale dziewczyny-macie malenskie dzieci,karmicie piersią,jak ktos wyzej napisał juz samo karmienie jest "spalające kalorie',wyczerpujące,ja w pierwszych tygodniach strasznie się pocilam,dosłownie budzilam się w nocy mokra (od pokarmu tez ale i od potu) ,nie wiedzialam co mi jest a potem wyczytłąma ze w połogu to normalne,tak,ze przy malenkiech dzieciach jest full roboty na okragłoi,no nie wierze ze macie czas odpocząc (bo ja nie mam-latam przez cały dzien,dopiero mam chwile wieczorem,.jak dzieciaki zasną) i jeszcze chcecie isc na siłownie? no,chcecie -ok ;) ale od samego zajmowania sie dzieckiem i karmienia piersia JUŻ się jest chudym,.jak przecinek:)

Gość gość
nie każdy jest chudy dzięki karmieniu piersią i nie każdy dlatego ćwiczy, niektórzy robią to dla zdrowia, inni dla przyjemności. Pocenie nie jest od karmienia tylko z powodu hormonów np ja zawsze pocę się noc, dwie przed miesiączką, w połogu też pociłam się intensywnie. Sama zaczęłam ćwiczyć ok. rok po urodzeniu, po pierwsze dopiero czułam się na siłach po cc, poza tym po 7 miesiącu poszłam do pracy i nie chciałam jeszcze więcej czasu zabrać dziecku. Ćwiczyłam bardzo intensywne i nie miało to w zasadzie żadnego wpływu na laktację, piłam dużo płynów i i co jakiś czas biorę witaminy dla ciężarnych, robię przerwę i znowu ale i tak na co dzień podstawą jest zdrowa i urozmaicona dieta. Ważę dalej tyle samo co po ok. 2 miesiącu po urodzeniu dziecka ale moje ciało jest szczuplejsze i jędrniejsze a sam sport wpływa na moje samopoczucie, choć nie ćwiczę już tak intensywnie.

Gość gość
Co za glupoty, karmiac piersia spalasz 500 kalorii? 500 kalorii na jedna piers czy dwie? Przez jaki czas? 5minut,10 czy 15? Za kazdym razem? Czyli karmiac 10 razy na dobe spalasz 5000 kalorii? Hahaha to wszystkie matki byly by chudzinami. Zastanowcie sie zanim cos napiszecie :-) a nie stukac bezmyslnie w klawiature. Potem taka matka uwierzy w cudowne spalanie 500 kalorii i bedzie jadla do upadlego bo przeciez karmiac tyle razy dziennie spali tysiace kalorii.

Gość gość
to chyba ty jesteś jakimś przygłupem, jeśli dziecko jest na piersi to do wyprodukowania mleka na dobę potrzeba ok. 500 kcal, w zależności od cech osobniczych, od ilości karmień itd.