Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna94

Torbiel w ciąży

Polecane posty

Gość Anna94

wiram jestem w 3tyg ciazy i mam 4cm torbiel na lewym jajniku lekaz powiedzial ze w yej sytuacji ciaza jest zagrozona i dal mi lekki na podtrzymanie i mowi ze powinien sie wchlonac a jesli nie to poronie mialyscie podobne sytuacje.? jak sie skonczyly boje sie bo dlugo czekalam na to dziecko. ps.ciaza czy nie.? 19 dni spóźnienia dalej to juz nie ja pisalam tylko jakas wredna osoba.

Gość gość
Miałam torbiel na jajniku - 5 cm. Dostałam duphaston. Lekarz powiedział mi, że powinnam być bardzo ostrożna, dużo leżeć, nawet g***towny *****lub skręt ciała może się źle skończyć. Stosowałam się do tych zaleceń, spałam zupełnie wyprostowana aż bolały mnie pięty :) Może nawet przesadzałam z tą ostrożnością, ale w końcu torbiel się wchłonęła. Potem miałam jeszcze inne problemy w ciąży, ale ostatecznie urodziłam zdrowe dziecko. Staraj się uważać, dużo odpoczywać i powinno być dobrze.

Gość Anna94
mi tylji nie kazal uprawiac seksu ale moj chlooak jest przewrazliwiony i kaze cały czas mi leżeć i mial jednak racje. tylko dzisiaj mialam brązowy sluz na wkladce i nie wiem czy martwic sie tym.?

Gość gość
jesteś w 3 tygodniu i już wiesz o ciąży? No ale mniejsza z tym. Koleżanka miała i właśnie rodzi. Po terminie na dodatek.

Gość gość
a może właśnie Twój organizm chce tą ciążę usunąć, ja wychodzę z założenia że szczególnie tak wczesnej ciąży nie ma co utrzymywać na siłę, natura wie co robi a nie od razu hormony łykać :O jeśli 94 to twój rocznik dziewczyno to mnie zadziwiasz, w tym wieku już się w bachora pakować?

Gość Anna94
nie w bachora tylko dziecko i chce tego dziecka jestem gotowa na nie. i nie laduje w siebie chormonow sama lekarz to zalecil wiec biore i lekarz by raczej powiedzial ze jestem za mloda na dziecko a to jest moja decyzja.

Gość Anna94
tak wiem na usg widac mala fasolke 0.71cm

Miałam torbiel też. Nie dostałam żadnych leków. W 7 tc wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Wtedy dostałam duphaston i luteinę. Wszystko dobrze się skończyło. Jak czytam, że organizm sam chce się pozbyć to szlag mnie trafia. Gdyby tak było to teraz nie miałabym zupełnie zdrowej, żywej trzylatki.

Gość mamusiawikusia
Ja miałam torbiel w ciąży na lewym jajnika w 5 tygodniu miał 5cm dostałam lęki na podtrzymanie ciąży lekarz kazał leżeć mało chodzić nie dźwigać i co tydzień na usg torbiel miał się wchłaniać niestety w 8 tygodniu miał już 10cm rósł razem z ciążą zapadła decyzja ze trzeba go usunąć byłam przerażona operacja w 8 tygodniu ciąży szok usunęli mi torbiel wraz z jajnikiem i jajowodem torbiel okazał się podczas operacji wyrośnięty w jelito masakra dostałam dużo leków antybiotyki po operacji przeciw bólowych nie zgodziłem się brać ze względu na dziecko 3 dni koszmaru po operacji czy czasem nie poronie po 3 dniach usg dzidziuś żyje narazie wszystko ok do 20 tygodnia lekarz kazał nastawić się ze mogę poronic ale na całe szczęście synuś urodził się cały i zdrowy w 42 tygodniu ciąży z wagą 4500 i 60cm:-):-)kawał chłopa:-):-)a naj ważniejsze zdrowy jak ryba teraz ms już 2 lata:-):-)

Gość mamusiawikusia
Do gościa który twierdzi że organizm chce usunąć ciaze to co mi też nie powinni usunąć torbiele tylko czekać aż pęknie albo się skręcić i wtedy bym poronila a tak mam zdrowego sliczniego synka a i gdyby torbiel mi pęk to również moje życie było zagrożone bo był wyrośnięty w jelito i by je rozerwal co twoim zdaniem lekarze nic nie powinni robić w takich przypadkach?