Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmata noga

Włosy na udach plus spódnica. Obleśne?

Polecane posty

Gość kosmata noga

Przestałam depilować uda. Tzn. usuwam włosy kremem, ale tylko raz na m-c. Jestem brunetką, ale na udach mam cienkie jasne włosy; lubię chodzić w sukienkach/spódnicach, czasami krótkich. Co o tym myślicie- niechlujstwo czy norma?

Gość gość
niechlujstwo, niestety. Też jestem brunetką, po paru ładnych latach męczenia się z kremami i maszynką (depilatora używałam rzadko), zainwestowałam w laser. Teraz mam spokój :)

Gość gość
kosmata noga, jak są upały to nosisz majtki czy nie ?

Gość kosmata noga
Ale czemu niechlujstwo? Czy czasem nie przesadzamy z tą depilacją absolutnie wszystkiego? To nie są czarne włosy, zlewają się ze skórą kolorystycznie, no w słońcu je widać, bo połyskują. Szczerze mówiąc, to większość kobiet ma o wiele mocniejsze włosy na rękach i nic z nimi nie robią, więc dlaczego na łapach się nie usuwa, a nogi mają być bez jednego włoska?

Gość miriria
a co w tym dziwnego? Po co golić jasne włoski? Żeby potem czarne odrastały? To od razu golcie na rękach

Gość gość
autorko tematu, ale włosów na pipce nie gól

Gość gość
Spoko, ja bym nie goliła. Fakt że to już jakis obłęd się zrobil z tym goleniem wszystkiego

Gość kosmata noga
Na laser w tej chwili szkoda mi kasy, zresztą jak kiedyś będę robić, to raczej pachy, "bikini" i łydki. A takie jasne włosy, to bardzo słabo reagują na laser, prawie wcale, więc szkoda kasy. Zresztą ostatecznie mogę po prostu kremować 2-3 x w m-cu i nie będzie w ogóle widać, nie zabije mnie to :D, ale zastanawiam się czy to jest w ogóle potrzebne.

Gość miriria
NIE JEST POTRZEBNE Jak ktoś uważa że istnieje wielka potrzeba golenia jasnych (!) włosków na nogach to niech będzie konsekwenty i codziennie goli ręce :]

Gość kosmata noga
No ja goliłam przez kilkanaście lat codziennie całe nogi i to mit z tym wzmacnianiem włosów, bo na łydkach są grube i czarne, a na udach słabe i jasne. No, dziewczyny, wyszłybyście z domu z włoskami[nie dżunglą] na udach czy nigdy w życiu? Faceci- o ile jacyś tu są- co myślicie o takiej dziewczynie? Zapuszczona?

Gość gość
ja jestem blondynką, mam na całych nogach jasne, mało widoczne włoski, jednak golę od góry do dołu, nie pomijając ud, czuję się lepiej :)

Gość kosmata noga
No ja też niestety czuję się lepiej bez, ale mam skłonności do nadmiernego dbania o wygląd, sylwetkę itd, ale widocznie wszyscy mają podobnie w tej sprawie, a myślałam, że tylko ja mam bzika.. Teraz patrzą na te kłaki- chyba już prawie m-c minął od "kremowania"- w dotyku mech, długość ok 2 mm, raczej rzadkie, jasne, nie widać, chyba że pod swiatło, to tak "połyskują"

Gość gość
a fuj, mieszkasz na wsi ???

Gość kosmata noga
Co za różnica, gdzie mieszkam. I dlaczego "fuj"; rzeczywiście takie to obleśne? Moja koleżanka ma zawsze perfekcyjnie wywoskowane całe nogi, a na rękach ma długie czarne włosy jak Hiszpan płci męskiej, a moje uda, to "fuj" od razu :D Ale piszcie dalej, podsumuję głosy na tak i nie i może się odkłaczę jak vox populi nakaże:D

Gość gość
ja nie depiluję ud ale też nie noszę miniówek

Gość gość
mysle, ze takie jasne wlosy nie przeszkadzaja, ja pewnie nawet bym ich nie zauwazyla, acz nie wiem z autopsji, bo ja mam blada skore i czarne wlosy, dlatego dla mnie golenie to koniecznosc ;)

Gość gość
fleja obleśna

Gość szymekxxx
włosy na łydkac***jdą .. Na udach , to porazka

Gość gość
Co jest obleśnego we włoskach, których nawet nie widać? Też mam jasne na udach, trzeba się wpatrzeć żeby je zobaczyć i nie golę, bo niby na co?

Gość gość
"włosy na łydkac***jdą .. Na udach , to porazka" właśnie na łydkach włosy są zwykle o wiele grubsze i ciemniejsze niż na udach.

Gość gość
Jesteście wygolonymi debilami Jeszcze brwi sobie zgolcie bo to nieestetyczne z takimi włosami na twarzy chodzić Weźcie trochę pomyślcie samodzielnie bo dekle wam się rypią

Gość kosmata noga
Na łydkach zawsze mam usunięte. No i ciekawa teoria z tymi łydkami- to chyba jakiś dzieciak co nigdy nie dotykał kobiecej nogi, bo na łydkach, to zwykle nawet blondynki mają grube mocne włosy, a jak się nie usuwa, to jest szczecina jak u Rumcajsa:D Ja zawsze usuwałam z ud, ale tak jakoś zauważyłam, że nawet modelki czy aktorki mają takie kłaczki jak ja i jakoś się pokazują, więc pomyślałam, że może to ja mam obsesję.

Gość gość
Wiecie czy jest dzisiaj Migotka orjentacyjna?

Gość gość
Nie gole ud, mój M uważa że to paranoja i golenie ud i rąk jest chore i przesadne ..

Gość kosmata noga
No to w tej chwili mamy 4 głosy przeciwko włochatym udom i aż 8 ZA!! [jedna pani nie jest przekonana czy wypada z krótką spódnicą]

Gość gość
Delikatnych jasnych włosów, w dodatku na udach nie musisz depilować.

Gość gość
Jeśli włosy są jasne i delikatne, nie ma sensu ich depilować, gdziekolwiek. Taki meszek jest ładny i miły w dotyku. Masz mój 9-ty głos za. I nie włochatymi, bo to żadna włochatość, tylko niedepilowanymi.

Gość gość
Ja też uważam że golenie ud nie jest konieczne, jesli włoski są tam jasne i delikatne.