Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to możliwe że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

W poprzednim miesiącu tylko raz kochałam się z mężem, czy to możliwe jak to było już 2 dni po owulacji? Czy jest to możliwe?

Gość gość
żartujesz?

Gość gość
ale że co niby? co my testy ciążowe jesteśmy albo mamy w oczach usg, którym Cię zbadamy przez neta?

Gość gość
po owulacji nie zajdziesz w ciążę. Oczywiście mowa o momencie faktycznej owulacji a nie wyliczonej w kalkulatorze.

Gość gość
nie to nie żarty, mamy małe dziecko, czasem padamy na twarz i tak się złożyło w tym mcu że nie mieliśmy na nic siły, a chcemy mieć drugie dziecko, co by było jeszcze zabawniej :) . Owulację wyliczyłam z kalkulatora na jakiejś stronie internetowej. Do tej pory to mnie nie zawiodło, bo mam regularne cykle.

Gość gość
no to jeśli wierzysz kalkulatorowi to wtedy było po sprawie. Ale w takim razie po co ten temat?

Gość gość
no właśnie po to, co by zasięgnąć waszego doświadczenia :) jak na razie pojawiły się u mnie mdłości, osłabienie i nadwrażliwość na różne zapachy. No albo ciąża albo nie wiem może jakiegoś dziwnego rota złapałam.

Gość gość
plis pomóżcie, czy ja mogę już mieć objawy hipotetycznej ciąży?

Gość gość
Kiedy negujesz to co się do ciebie pisze. Tzn. dot. wiarygodności kalkulatorów. Już czyli kiedy? Ile minęlo od tego seksu i kiedy masz miec okres. A i jakie masz długie cykle?

Gość gość
Droga pani:)Ja zaszlam w ciaze w 18 dniu cylku a w nastepna w 23 dniu cylku chociaz owulacja teoretycznie wypada 14 dnia cylku.Natura jest nieprzewidywalna.

Gość gość
nie neguje tego piszecie, po prostu już nie wiem co mi się wydaje. Do tej pory korzystałam z kalkulatorów internetowych jak staraliśmy się o dziecko, no i się udało. Teraz chcemy mieć 2 dziecko, no więc postanowiłam wrócić do "starej" praktyki i wpisałam swój cykl w kalkulator internetowy. Cykle regularne po 28 dni, ostatni 15 marca.

Gość gość
no to po terminie okresu zrobisz test i się dowiesz.

Gość gość
no właśnie, ja nie potwierdzałam internetowych wskazań, żadnym testem LH. Wogóle w porównaniu do poprzednich cykli miałam wrażenie że był to cykl bezowulacyjny.

Gość gość
ze co? w jakim 14 dniu jest owulacja? o czym wy piszecie? 14 dni ma faza luteinowa,czyli owulka jest kolo 14 dni przed rozpoczeciem nowego cyklu

Gość gość
skoro niby cykl bezowulacyjny,to skad wiesz kiedy mialas owulacje? owulacja to delikatna sprawa,lubi sie przesuwac o dzien,2

Gość gość
rozumiem ze kochalas sie 30 marca tak?

Gość gość
no właśnie ja myślałam że to cykl bezowulacyjny bo w terminie wyliczonym przez kalkulator internetowy nie czułam żeby mój organizm jakoś się zmieniał, a w miesiącach w których czułam że jest owulacja potwierdzałam ją jeszcze ostatecznie testami lh, no ale takie testy to 25 zł za 5 sztuk, nie bardzo mnie stać na to żeby robić je codziennie.

Gość gość
nie pamiętam dokładnie daty, kurde nie prowadzę dzienniczka

Gość gość
w zasadzie to ten temat powstał po tym jak dziś kolejny dzień mam spadek formy. Biegam za moim maluchem od rana do wieczora, ale od paru dni właśnie dopadło mnie jakieś przesilenie, na dodatek dziś prawie zwymiotowałam w sklepie spożywczym na dziale z pieczywem, tak intensywnie pachniało. Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło.

Gość gość
No to zróbże test i tyle a nie rozmyślaj bo kalkulator ci wywróżył że było po owulacji. Jedynym pewnikiem co do owulacji jest tylko i wyłącznie monitoring cyklu u gina.

Gość gość
ale czy test już coś pokaże?

Gość gość
A my skąd to mamy wiedzieć skoro nawet nie potrafisz powiedzieć kiedy współżyłaś? Idź na betę w pon. jak jesteś taka w gorącej wodzie kąpana.

Gość gość
no to może zrobię test, choć testy wydają mi się osobiście mało wiarygodne. Poprzednią ciążę pokazały dopiero w 7 tygodniu. Chyba po prostu poczekam :)

Gość gość
mąż uległ mojej paranoi, skoczył do apteki i kupił mi test, jest na nim napisane że wykrywa ciążę 6 dni po zapłodnieniu. Wyszedł negatywny, więc chyba już wszystko wiem.

Gość gość
Kurcze a moze to przedwczesna menopauza? Mam również uderzenia goraca

Gość gość
kobietoo czym ty piszesz, nie dosc ze test zrobilas wieczoem,to nawet nie wiesz ile minelo od stosunku.Temp mierzysz?

Gość gość
6 dni to fama...do 12 dni moze trwac nawet implantacja wiec jak?

Gość gość
6 dni to fama...do 12 dni moze trwac nawet implantacja

Gość gość
Kochalismy sie w sobote 29 marca

Gość gość
Nie mierze temperatury, nie mam na nic totalnie czasu