Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marti123456789

Blizny potrądzikowe, przebarwienia, aktywny trądzik

Polecane posty

Gość Marti123456789

Dzień dobry mam 16 lat i rok temu wysypały mnie krosty na policzkach i caly czas się odnawiają. Co mnie jednak tak nie martwi jak to, że zostawiły mi okropne przebarwienia i blizny. Błagam o pomoc i porady osób, które się z tym zmagały. Można się ich jakoś całkowice wyzbyć??

Gość Miminka9090
IZOTEK poczytaj sobie o nim, wyleczy każdy nawet najgorszy trądzik ale wiąże ze sobą pewne ryzyko, poczytaj przede wszystkim o nim i idź do lekarza po poradę

Gość Marti123456789
Dzięki a on też działa na blizny ?? :(

Gość Miminka9090
tak

Gość Marti123456789
Stosowałaś go ?? Mogłabyś coś na ten temat mi opowiedzieć błagam

Gość Miminka9090
Znam to po sobie, brałam izotek, miałam ciężki trądzik, jestem 9 miesięcy po zakończeniu leczenia, buzia nie do poznania! zero pryszczy nawet jednego, do tego blizny i dziurki się wygładziły i cera się wygładziła, rewelacja! Pewnie jak poczytasz o tym to ci włosy dęba staną od skutków ubocznych to ostrzegam, ale nic się nie bój w większości przypadków się nie zdarzają a lek działa cudownie na cerę, ja brałam i ŻYJĘ! nic mi nie jest i jestem zdrowa jak rybka z piękną cerą :)

Gość Miminka9090
Przede wszystkim idź do lekarza na konsultację, nie daj się namawiać na branie antybiotyków i wszelakich maści bo to wszystko pomoże ci na chwilę jeśli masz większy problem z trądzikiem to nie ma sensu bawić się w antybiotyki i maście i się truć na próżno, wiadomo że izotek też jest niebezpieczny ale antybiotyki też! a tu masz pewność że mimo iż izotek też truje jak i inne leki ale przynajmniej masz pewność że pomoże na zawsze i już nigdy nie będziesz mieć po nim problemu z trądzikiem! ja już prawie zapomniałam co to trądzik :)

Gość gość
Dziękuje Ci bardzo, dzięki tobie zauważyłam jakieś światełko w tunelu :)

Gość Miminka9090
spoko, wiem jak to jest i dlatego służę z poradą, ale idź do lekarza niech oceni ten trądzik, bo ja nie wiem jaki masz, bo jeśli nie masz guzków, cyst albo ropnych nacieków tylko pare krostek to być może pomoże ci antybiotyk albo maść z antybiotykiem, musi to lekarz ocenić, ale jeśli sama po sobie widzisz że jest to problem poważniejszy na twojej skórze to tylko izotek! nie daj się lekarzowi na eksperymentowanie z maściami i antybiotykami bo zazwyczaj lekarze zaczynają leczyć trądzik najpierw od maści i antybiotyków ale to są tylko takie eksperymenty "a może pomoże" i przez to napędzasz im tylko kasę! a z izotekiem masz JEDNO leczenie i przede wszystkim SKUTECZNE! więc pierwsze co to pytaj lekarza o IZOTEK on jest też pod nazwą AKNENORMIN i jakiejś tam jeszcze inną nazwą ale to jest ten sam lek.

Gość Miminka9090
Trądzik w bardzo dużej większości przypadków nie wraca, no chyba że masz taki trądzik https://www.youtube.com/watch?v=nMHfca2qDd8 to wtedy może wrócić i będzie potrzebna druga kuracja ale w większości wystarczy tylko jedna, ja miałam duży trądzik, nie taki jak na filmiku ale spory z naciekami i guzkami i wystarczyła tylko jedna kuracja

Gość Marti123456789
Ja po prostu nie mam aż tylu krust co przebarwień i blizn :( I nie wiem co mam począć :(

Gość Miminka9090
Hmm no to skoro większy problem to te blizny i przebarwienia to może po prostu by wystarczyła kuracja antybiotykowa a jak wyleczysz to wtedy z tymi przebarwieniami do kosmetyczki na kilka zabiegów i masz z głowy chociaż izotek też usuwa blizny i przebarwienia ale na mniejszy trądzik lekarz go raczej nie przepisze...

Gość Marti123456789
A mam jeszcze ostatnie pytanie czy dziala on na wągry , rozszerzone pory ???

Gość gość
Działa na wszystkie problemy skórne bo on w ogóle całą strukturę skóry wygładza, powoduje zanik gruczołów łojowych które w trądziku wydzielają nadmiar łoju, po kuracji część gruczołów wróci do normy a te które wydzielały nadmiar łoju zanikną i wągry też powinny zniknąć bo cera ogólnie się bardzo oczyści

Gość Miminka9090
I jeszcze jedno, pod żadnym pozorem nie zachodź w ciążę jeśli masz zamiar ten lek brać, w czasie leczenia jeśli współżyjesz to musisz stosować zabezpieczenie i co najmniej pół roku po zakończeniu leczenia też nie wolno zajść w ciążę, zresztą lekarz i tak ci to powie i będzie potrzebna pisemna deklaracja od ciebie bądź opiekuna jak jesteś nieletnia że zostałaś poinformowana o zagrożeniach jakie ten lek powoduje na ciążę.

Gość Marti123456789
A może ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami ??

Gość Sade 12368
Ja biorę izotek drugą kurację. Pierwsza mnie do końca nie wyleczyła, jedynie zaleczyła cysty. Teraz przechodzę drugą, i jest o wiele lepiej niż podczas pierwszej. Może dlatego, że pierwszą kurację przechodziłem, kiedy miałem najbardziej nasilone zmiany, no i miałem 16 lat, teraz 23 ;)

Gość jo68686
srebro koloidalne jest bardzo skuteczne, smaruj nim twarz kilka razy dziennie ( chyba trzeba uwazac na slonce) , plus wewnetrznie po 1 lyzeczce 2 razy dziennie, po paru dniach powinna sie zaczac poprawa wygladu, jesli nie zwieksz dawki. Polecam.

Gość naturalnapielegnacja
Ja kiedyś też nie moglam sobie poradzic ze swoja cera...Teraz ciesze sie ladna buzia bez wypryskow :) Zapraszam na mojego nowego bloga: ekouroda.blogspot com

Gość Kropika
Mi pomógł niedrogi żel curiosin. Blizny ładnie schodzą po nim.

Gość gość
Zdecyduj się na Yellow Peel Nie wszędzie pewnie go proponują, ja akurat robiłam w Poznaniu w Medeście - świetna sprawa. Skóra całkowicie wymłodzona i do tego wszystkie zaskórniki też wychodzą - polecam ten peeling na prawdę.

Gość Malagga
A jak wygląda cenowo ?

Gość Marti123456789
osobiście nie mam pojęcia :( Macie może jakieś sprawdzone sposoby ??

izotek pomaga tez na przebarwienia? myslalam ze tylko na sam tradzik. ja bralam unidox i rzeczywiscie skora bez wypryskow, moze czasem cos wyskoczy... jedynie zostaly mi plamki- niektore niestety trzymaja sie dosc dlugo i mimo licznych wizyt u kosmetyczki ciagle zostaja na skorze :/ moze ktos poleci jakas sprawdzona masc na blizny? tylko nie skinoren! bo juz go stosowalam i niestety nie sprawdzil sie w moim przypadku :/

Gość muffinka909
Na blizny to raczej do kosmetyczki na zabiegi, mikrodermabrazja, bo same maści nie wiele pomogą, wiem to z własnego doświadczenia...

Gość gość
A ja polecam dość drogie ale skuteczne serum : www.chanceforyou.jeunesseglobal.com

Gość Marti123456789
ja jestem bezsilna, prowadze zdrowa dieta a one nadal wyskakuja i kazda krosta to kolejna blizna :( jest mi strasznie przykro :(

Gość gość
Ja używam naturalnych masek antybakteryjnych Beautyface i powiem wam jedno nie znam lepszego kosmetykuna tradzik maja bloto morza martwego i kolagen nie wysuszaja skory jak inne prepartay . Produkt tani polski i skuteczny sa na beautyafce.pl

Gość muffinka909
A nosisz podkłady? jakieś ciężkie, zakrywające?Bo jeśli tak to nic dziwnego że ci wyskakują i robią się blizny, najlepiej w ogóle zrezygnuj z wszelkich podkładów, pudrów i nawet korektorów, używaj delikatnym produktów do mycia twarzy i tylko ręcznikiem papierowym delikatnie dotykaj twarzy by ją osuszyć tylko nie wycieraj! bo to podrażnia naskórek i po prostu roznosisz bakterie które tworzą trądzik w nowych miejscach. Życzę ci gładkiej buzi, wiem co przechodzisz bo sama przeszłam koszmar z trądzikiem...

Gość Marti123456789
problem w tym ze ja nigdy , prze nigdy nie nosilam na swojej buzi podkladu :(((