Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo jeszcze nie wiem

Moge palic epapierosa w ciazy?

Polecane posty

Gość bo jeszcze nie wiem

Wizyte u lekarza mam za tydzien a jestem bardzo ciekawa czy moge w ciazy e-papierosa sobie zapalic? Wiem, ze to nie jest do konca zdrowe, ale chyba mniej szkodliwe od normalnego? Moze ktoras mama pytala lekarza badz palila i cos moze napisac na ten temat

Gość gość
A nie możesz rzucić? We wszystkich papierosach jest nikotyna a ona szkodzi dziecku.

Gość bo jeszcze nie wiem
nie mam zamiaru rzucac palenia, oczywiscie na czas ciazy moge bo to nie zaden ogromny problem, ale po urodzeniu dziecka i tak wiem, ze wroce do palenia. Od czasu do czasu pale jednak tego e-papierosa i sie wlasnie zaczelam zastanawiac czy w ciazy bedzie to takie szkodliwe

Gość bo jeszcze nie wiem
podnosze...

Gość gość
Tak. Jest to bardzo szkodliwe. Bo e-papieros zawiera nikotynę, a to ona najbardziej szkodzi dziecku, a często paląc e-papierosa przyswajamy na dobę więcej nikotyny, niż gdybyśmy palili zwykłego papierosa. Oczywiście e-papieros nie zawiera substancji smolistych, kadmu itd., ale to jakby powiedzieć, że lepiej w ciąży pić wódkę niż denaturat. No niby troszkę lepiej, ale i to i to dramat. Tak samo jest z papierosami i e-papierosami. Jesteś matką, więc myśl jak matka.

Gość bo jeszcze nie wiem
dziekuje za konkretna odpowiedz. W takim razie do palenia wroce za 7 miesiecy.

Gość gość
lepszy zwykly papieros niz e-papieros gdyz ma wiecej nikotyny. to jakbys jadla antybiotyki cala ciaze.taki skutek. bardzo szkodzi. lepszy zwylly fajek, bo ma mniej nikotyny. jezeli juz musisz

Gość gość
lepszy zwykly papieros niz e-papieros... Padłam, rakotwórcze substancje to wszak pikuś, najgroźniejsza jest nikotyna! Są płyny i bez zawartości nikotyny, czyli takie które teoretycznie nikomu nie powinny szkodzić, tyle że wiadomo że nikt takich badań nie przeprowadził.

Gość gość
sa olejki 0 mg nikotyny jak juz musisz cos wciagac to kup zerowke. ja jeszcze nie w ciazy ale juz sie przerzucam

Gość gość
To padaj gosciu z 18:30 lekarz mojem mamy, zresztą bardzo dobry, powiedział, że lepsze zwykłe papierosy niż e. Ja sama zwykłe paliłam 16 lat i poza kaszlem było ok, przy e zaczęłam mieć klopoty z sercem. Rzuciłam to w cholerę.

Gość gość
nie, bo nie wiesz co jest w e papierosach. To podobno sama chemia i ich wpływ na organizm człowieka jest niezbadany. Lepiej rzucić na czas ciąży!! Dla dobra dziecka!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ostatnio przeprowadzono jakieś badania (niestety nie jestem w stanie ich przytoczyć, ale mówili o tym nawet w tv i necie), że e-papierosy są bardziej szkodliwe niż tradycyjne. Wiec lepiej uważać.