Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w pracy maja prawo

Polecane posty

Gość gość

zadzwonic do mnie i kazac przyjsc do pracy szybciej, skoro w grafiku mam wpisane ze zaczynam tego dnia od 14? Czy mam prawo nie odebrac telefonu? Moj maz bedzie mial nocki i pasuje, ze ja wychodze dopiero o 13, bo moze sie wyspac, a j w tym czasiezajmuje si dzieckem i obiade.

Gość gość
Nie mowie, ze z gory by mi kreslili, ze w czase przeswiatecznym bede miec zmiany 10-12 godzin, ale ja mam wpisane normalnie 8 i inne zajecia i plany.

Gość gość
nie maja prawa

Gość gość
masz prawo nie odebrac jesli nie jest sluzbowy a jak masz sluzbowy tel to przysluguje CI dodatek

Gość gość
Nie mam sluzbowego, na prywatny kierownik dzwoni. I nadgodziny wliczane sa w urlop. A czy prawda jest, ze umowa zlecenie sie liczy w up do zasilku dla bezrobotnych? Mialam 4 zlecenia, platne na godzine, miesiecznie wychodzilo troche powyzej najnizszej krajowej. potem umowa na okr. probny na caly etat i teraz umowa na 2 lata. W lipcu minalby rok wiec bym poszla na kuronia i szukala nowej pracy. Czy to jest mozliwe/ Czy rok liczylby sie dopiero w listopadzie, bo od tego miesiaca juz nie mialam zlecen?

Gość gość
kierownik juz ostrzegl, ze bedzie dzwonil i wolal szybciej do pracy albo bedzie kazal zostawac dluzej niz te 8 godzin wpisane w grafik.

Gość gość
Od 1 lipca do 31 pazdz.-umowy zlecenie 1.11-31.o1um. na okr. probny 1.02-umowa na 2 lata W lipcu minie rok odkad pracuje-czy juz bedzie mi przyslugiwal zasilek dla bezrobotnych?

Gość gość
tak, zlecenie sie liczy jak masz co najmniej najnizsza krajowa :)

Gość gość
tylko ze jak sama zrezygnujesz dostaniesz kase za 3 mce

Gość gość
Nie wiem, czy by sie dalo, ale mozna zalatwic za porozumieniem stron, tak mialam kiedys w pierwszej pracy. to fajnie, ze zlecenie sie liczy, bo juz nie moge wytrzymac w tej pracy a perspektywa meczenia sie do listopada byla okropna :( Tak, wychodzilo mi na zleceniu troche ponad najnizsza krajowa :)

Gość gość
Z tym, ze ja wiem, ze kierownik bedzie wydzwanial, by przyjsc szybciej i jak nie odbiore, to beda spekulacje, ze specjalnie itd. A jakos nie usmiecha mi sie perspektywa siedzenia jak na szpilach i czekania, bo zadzwoni znienacka. Nie jestem juz panienka, wtedy nadgodziny mi nie robily, bo poszlam, odbebnilam, moglam sie polozyc czy leniuchowac przez reszte dnia, a przy dziecku juz kolorowo nie jest. IO tak chodze jak zombie, jestem polamana i siada mi kregoslup.

Gość gość
No to mozesz miec kase ze zlecenia ale za porozumieniem stron za 3 mce dostaniesz kase, w ogole wspolczuje.

Gość gość
W Polsce pracodawcom priorytety sie pop.... uwazaja, ze ludzie zyja po to, by pracowac a nie, tak jak jest na cywilizowanym swiecie - ludzie pracuja, zeby zyc na godziwym poziomie.

Gość gość
nie chce juz tu pracowac, atmosfera nie do zniesienia, donosy, obgadywanie/wysmiewanie, do tego kierownik niektore osoby faworyzuje a na niektorych sie msci, gdy mu podpadna albo smia wyrazic swoje niezadowolenie z jakiegos powodu. Do tego dochodzi to, ze musisz byc na zawolanie w zasadzie. No i teraz mam najnizsza krajowa, na zleceniu mialam wiecej, bo wychodzilo 1300-1350 na reke.

Gość gość
No i jeszcze narzekaja, ze pracownik tyle kosztuje, a placa najnizsza.

Gość gość
Nie przejmuj sie. jak chcesz isc na kuronia to doprowadz do tego, zeby szef cie zwolnil, dostaniesz wtedy zasilek od razu. Jak sama bys sie zwolnila, to juz tak nie bedzie. A telefon ja bym odebrala i powiedziala stanowczo, ze pracuje od 13 i o 13 bede w pracy, teraz nie moge, bo mam inne rzeczy do roboty. I tyle! jak dasz sie doic, to tak beda robic!