Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bree1988

JAKIE IMIĘ DLA BOBASKA

Polecane posty

Gość Bree1988

Po 8 miesiącach starania o dziecko wkońcu zaszlam w ciążę. Bardzo się cieszę. Jednak to wiąże się z różnymi problemami jak np. imieniem dla dziecka. Wiem wiem że są różne tego typu kategorię ale nie chodzi mi dokladnie abyście podawali imiona ponieważ już je wybraliśmy. Problem jest taki iż mamy po 14 imion dla dziewczynki i tyle samo dla chłopca. Nie wiemy jeszcze jaka będzie płeć. Lubie nietypowe imiona. Przeglądając kalendarz napotkalam się na kilka które odrazu wpadły w mój gust. A więc tak proszę was abyście z tych imion które podam stwierdzili które będzie najlepsze. Imiona dla dziewczynki: Wiwianna Greta Amanda Kaja Julianna Łucja Gerda Tamara Waleria Miranda Marietta Anabella Rebeka Sabrina Imiona dla chłopców : Fabian Tymoteusz Leon Alan Kasper Maksymilian Aleksander Mikołaj Eryk Emilian Natan Jeremy Tymon Ksawery Jak już pisałam gustuje w tego typu imionach więc prosze nie hejtujcie lecz pomozce :)

Gość gość
dla dziewczynki Łucka, dla chłopca Maksymilian

Gość gość
Serio jest imię Gerda? Moje typy to Kaja i Eryk.

Gość Bree1988
Jest imię Gerda. Przecież pisałam że wsztstkim te imiona są z kalendarza więc raczej kalndarz sie nie myli :)

Gość gość
z tych co podałaś wybrałabym Łucję, ewentualnie Tamarę i Emiliana, Aleksandra lub Tymoteusza

Gość gość
Kaja lub Łucja i Mikołaj lub Tymon

Gość gość
Eryk i Greta

Gość exdebillmobilny
Łucja, Kaja, Mikołaj

Gość gość
Marietta lub Kaja a dla chłopca aleksander

Gość gość
imię dla dziecka bym podpowiedziała, ale dla bobaska już nie

ty autorko jesteś jakaś nienormalna? przy wyborze imienia będziesz się sugerować opiniami z anonimowego forum? :O przecież wiadomo, że tyle ile różnych osób się tu wypowie, tyle imion będzie się podobać. Imię dziecka ma się tobie podobać, a nie obcym. Jedna powie że Amanda jest fajna, a druga powie, że zdecydowanie nie. I co z tym zrobisz?

Gość gość
Kaja i Mikolaj

Gość Bree1988
Słuchaj dns chcialam poprostu spytać się osób które imię jest idpowiednie. Czy to ma być nienornalne? Nie sądzę. Tyle przyszłych mam pisalo takie typu tematy i problemu nie było to z jakiej racji mówisz takie rzeczy? Wiadomo każdy ma inny gust ale przybajmniej mogę sprawdzić jakie imię się komuś podoba i w ten sposób będzie mi prościej wybrac. Jeśli masz z tym jakiś problem to nie pisz go tutaj. Innym bardzo dziekuje za pomoc.

Gość gość
Greta, Juliana, Sabrina - ja bym wybrala ktores z tych trzech

Gość gość
a dla chlopca to: Aleksander lub Mikolaj

Gość gość
Greta fajne, niespotykane, zawsze mi się podobało. Ale czy pasuje do Waszego nazwiska???? .Greta Wróbel czy Śmietana brzmi śmiesznie :)

Gość gość
jak można nazywać małego CZŁOWIEKA bobaskiem??? to jest dehumanizujące.... jak lalka albo zabawka

Gość gość
Łucja albo Sabina (broń Boże SabRina!) Tymon albo Fabian

Gość gość
-Greta zdecydowanie (chodziła ze mną Greta do LO.. Greta, Grecia.. fajne ) -Ewentualnie zamiast Marietty to Marika (ale lepsza Greta) - Fabian (też chodziłam z nim do szkoły) -Tymon -Mikołaj (ale to już dosyć popularne) -Eryk

Gość gość
Oczywiście, jeśli masz zwykłe nazwisko to ok.. ale jak jakieś "zwierzęce", czy "warzywne" to dziwnie będzie.. tak jak z tą miss Angelika Ogórek.. no przesada. Albo Fabian Kot. Więc jak jakieś w miarę normalne nazwisko to jak najbardziej imion ok ps. Łucja brzydkie, jakie zdrobnienia? A Julianna zawsze będzie Julią.. bez sensu.

Gość gość
Gerta albo Sabrina mam kuzynke Grete( tak miala zwykle polskie nazwsiko iz yla z tym, teraz ma jakies inne po mezu) btw bardzo ladna dziewczyna, wesola i mila, dlatego to imie tak dobrze mi sie kojarzy.

Gość gość
Greta to rakie ciezkie imie,kojarzy mi sie z tlusta paskudna baba

Gość gość
kiedy kobieta mówi, że ciąża wiąże się z problemami np. wyborem imienia, a potem wymyśla takie kiczowate imiona jak anabella czy miranda to wyobrażam sobie ją jako blond solaroparówę w białych kozakach i biżutrerii z katalogu wysyłkowego...

Żadne z żeńskich imion mi się nie podoba. Są paskudne. Dla chłopca Leon, Aleksander, Mikołaj, Eryk. Zabawne, że wybór imienia jest Twoim zdaniem problemem :D.

Gość gość
autorko wybralas juz cos?

Gość gość
Kaja Mikolaj, Aleksander

Gość Bree1988
Przepraszm ale nie miałam czasu się odezwac. Wiecie co, niektórzy wcale mi nie pomagaja. A czemu według was dziwnie brzmi bobasek. Przecież to słodkie określenie mlodego czlowieka. Nie trzeba robić z tego wielkie halo. Jesli chodzi o nasze nzawisko to nie jest zwizane ani z wazywami ani zwierzetami, więc imię Grega jak najbardziej będzie pasowac. A dla chłopca to przekonaliście mnie do Aleksandra Leona lub Eryka a i dla dziewczynki Kaja. Nazwisko mamy długie ( 8 literowe) więc jak myślicie Aleksander raczej nie pasuje ? Ale napewno któreś z tych wybierzemy. Dziękuje za pomoc :)

Gość gość
Wspołczuje twojej córce, synowi zreszta tez haha. Kaja w sumie najmniej krzywdzace, ale i tak mi sie nie podoba. Obecnie jest ono dosc modne. takie slodkopierdzace, cos w rodzaju Ninki albo Blaneczki :/