Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bieda bieda nam w oczy zaglada

Polecane posty

Gość gość

jest coraz gorzej. brakuje mi na zycie i oplaty.

Gość gość
nam tez:( w dizecinstwie tez luksusu nie zażyłam ,cały czas człowiek marzył o wydostaniu sie z tej bidy.a teraz chociaz pracuje od rana do wieczora ,opłaty porobie i ledwo na zycie starcza :(

Gość gość
i wcale nie zanosi sie na poprawe,a jak ceny zywnosci podniosa i opłaty zwieksza sie to juz tylko na żebry trzeba bedzie chodzic aby przezyc

Gość gość
sama wychowuje corke zarabiam 1300zł. samych oplat mam na kwote ok.900zł. zostaje nam zaledwie 400zł na zycie na miesiac. nie potrafie gospodarowac tak mala kwota.

Gość gośćwawa
Po co rodzicie dzieci żyjąc w biedzie, nie zdajecie sobie sprawy,ze robicie im krzywde?

Gość gość
wspolczuje wam, wiem co to bieda, w dziecinstwie bywalo ze mama nie miala co do garnka wlozyc, teraz odbilam sie od dna ale nigdy trgo nie zapomne, dlatego tez teraz tak szanuje pieniadze i nie wydaje na glupoty

Gość gość
pewnych reczy w zyciu nie przewidzisz.

Gość gość
bieda to najgorsza rzecz jaka rodzic moze zafundowac dziecku

Gość gość
do nie dawna tak nie bylo. ale coraz wiecej palce za oplaty- co chwile podwyzki. a to za prad, a to za gaz. czynsz. w ciagu pol roku moje oplaty zwiekszyly sie o ok.100zł miesiecznie. dla mnie to duzo.

Gość gość
moja mama kiedys z braku pieniedzy nie placila za mieszkanie chyba z pol roku...nie bylo koloowo, dlugi....ale na szczescie z tego wyszlismy, bardzo ci autorko wspolczuje:(

Gość gość
skad wziac wiecej kasy?

Gość gość
A ja jestem ciekawa od kiedy dla Was zaczyna się bieda? Jak Cię nie stać na chleb czy kolejne zajecia dodatkowe dla dziecka? x ty chyba nie wiesz co to bieda....jakie zajecia dodatkowe???

Gość gość
kiedy pracujac musisz liczyc kazdy grosz. tak ja ja teraz. majac 1300zł na miesiac. zrobie oplaty. zostaje mi 400zł. musze tak kombinowac zeby mi straczylo. a wiem ze nie starczy to nie oplace za prad czy gaz, albo za czynsz.

Nie, nie. Nie zrozumiałaś mnie. Po prostu zauważyłam, że część osób z tego forum uważa, że jak kogoś nie stać opłacić lekcji jazdy konnej bądź tenisa dziecku to nie powinien go mieć.

Gość exdebillmobilny
Bieda to najgorsze? Pffff... bieda to pol biedy, brak milosci, choroba, opuszczenie, przemoc sa duzo gorsze i nie wyczerpuja listy

Gość gość
chyba najgorsze z tego wszystkiego to choroba

Gość exdebillmobilny
Idzie lato, nie wiem gdzie mieszkasz, ale latwiej sobie latem dorobic- musisz sie rozejrzec i poszukac pomyslu jak i gdzie

Gość gość
ale nie mam co zrobic z corka. sama ja wychowuje- chodzi do przedszkola. nikogo do pomocy.

Gość exdebillmobilny
Totez musisz poglowkowac co mozesz robic z corka, przeszukaj googla, moze znajdziesz jakies pomysly, ktore gdzies wypalily i moze u Ciebie sie przyjma?

Gość gość
WspolcUje u mnie jest tak ze raczej starcza, ale mogło by byc lepiej, mam na opłaty ale zeby cos dodatkowego tez nie i tez trzeba tak rozładować zeby starczylo, ale na szczęście starcza jak na razie. Szukam obecnie lepszej pracy ale jest ciezko. Dwa lata temu mialam tak wspanialy czas w sensie finansowym, ze cZasem nie wiedziałam na co wydawać. Kupiłam drugie auto muzeum nowych rzeczy, ubran a teraz trzeba wrocic do normalnosci.. wygrałam spora sumę kasy po prostu

Gość gość
kurde dlaczego wy nie szukacie lepiej platnej pracy? dlaczego sie godzicie na takie place? jak mi pensja nie odpowiada, to szukam dalej!

Gość gość
WspolcUje u mnie jest tak ze raczej starcza, ale mogło by byc lepiej, mam na opłaty ale zeby cos dodatkowego tez nie i tez trzeba tak rozładować zeby starczylo, ale na szczęście starcza jak na razie. Szukam obecnie lepszej pracy ale jest ciezko. Dwa lata temu mialam tak wspanialy czas w sensie finansowym, ze cZasem nie wiedziałam na co wydawać. Kupiłam drugie auto muzeum nowych rzeczy, ubran a teraz trzeba wrocic do normalnosci.. wygrałam spora sumę kasy po prostu X w lotto wygralas?:)

Gość gość
bo nie latwo znalesc lepsza prace.

Gość gość
Chciala bym w lotto ale nie:D niestety

Gość gość
Po co rodzicie dzieci żyjąc w biedzie, nie zdajecie sobie sprawy,ze robicie im krzywde? ************ Wy naprawdę w większości jesteście takie tępe? Piekarz piecze dla Was chleb żebyście miały co do gęby włożyć, nie zarabia kokosów a ktoś ten chleb upiec dla Was musi. Czy ten człowiek nie ma prawa do założenia rodziny? Wg Was NIE MA PRAWA! Macie tak ograniczone myślenie, że czasami brak słów...

Gość gość
Nie każdy może sobie pozwolić na rzucenie zarobku i szukania miesiącami lub dłużej czegoś innego, zwłaszcza jak się ma dziecko na utrzymaniu, mieszkanie, opłaty.

Gość gość
11.04.14 gość kurde dlaczego wy nie szukacie lepiej platnej pracy? dlaczego sie godzicie na takie place? jak mi pensja nie odpowiada, to szukam dalej! X X no popatrz, ile już tych prac zmieniłaś ? ile zarabiasz