Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpać niemowlaka 3 miesiące czy nie????

Polecane posty

Gość gość

ma katar. mozna kąpać?

Gość gość
Masz chusteczki dla niemowląt? Na pewno masz. Ten jeden dzień go tym przetrzyj, nic mu nie będzie.

Gość gość
O rany.. i powiedz, że jeszcze na spacer z nim nie wyjdziesz ?(oczywiście pomijam taką pogodę jak deszcz czy wichura, ale przy normalnej pogodzie to się z dzieckiem na spacer wychodzi jak ma katar). Oczywiście, że kąpać.

Gość gość
nie, nie wyjdę:) i nie kąpałam już 4 dni bo chcę żeby był zdrowy

Gość gość
Katar to nie choroba ale latwo zamienia sie w cos gorszego. Kapiel jak najbardziej wzkazana nos sie odetka, spacer tez bo ile mozna siedziec w zarazkach. Swoja droga wspolczuje kataru u takiego malucha, moj syn 1 i jak dotad jedyny katar zalapal w wieku 10miesiecy noce to istna masakra byly...

Gość gość
Jak moja córka ma katar to jej całej nie kapie,body zostawiam i tylko dupke podmywam reszte ciałka chusteczkami.

Gość gość
Ja oczywiście kąpałam - wprawdzie wtedy krócej ale zawsze !

Gość gość
moja pediatra zawsze karze kąpać przy chorobie oczywiście, masz chyba ciepło w domu - oczywiście nie za długo, namydlić spłukać i koniec

Gość gość
Kąpiel tak, wtedy dziecku lepiej się oddycha przy okazji. Proponuję mamusiom z kafe, żeby same sobie całe ciało umyły tymi chusteczkami.

Gość gość
Boze ludzie,skad wy sie bierzecie i skad wam takie rzwczy do glowy przychodza. Oczywiscie,ze kapac. Przy okazji nosek latwiej oczyscic,bo wiadomo,ze woda sie dostanie. Ja zawsze kapie,nawet z goraczka,wtedy obnizam temperature wody i przy okazji zbijam naturalnie podwyzszona temperature i nie musze podawac lekow. Z lekami dopiero wchodze np.w nocy jak znow podskoczy albo kapiel w chlodniejszej wodzie nic nie pomogla.

Gość gość
Oczywiście że kąpałam, to nie choroba, i nie dziecko z zapaleniem płuc które przenoszę mokre przez wyziębione pomieszczenie. To jakiś żart że nie myłaś od czterech dni i nie wyjdziesz na spacer?? A co do tekstu- jeden dzień nic mu nie będzie, owszem, jeden dzień nie, ale katar zwykle trochę dłużej trwa,.

Gość gość
kąpać i nawet lepiej mu będzie bo oczyszcza drogi oddechowe ,katar to nic złego ciepło ubrać z oskrzelami też się dzieci kąpie z zapaleniem płuc tak samo .

Gość gość
Kąpiel jest wskazana przy katarze, nawilża nosek, o spacerze to chyba nie trzeba mówić ze tez pomaga, oczuwiscie nie chodz z dzieckiem do zatloczonych miejsc,ale n godzinie spokojnie i bez obaw mozesz wyjsc

Gość gość
nie rozumiem jak mozna nie wykapc dziecka? przeciez za przeproszeniem ono cuchnie po 4 dniach bez kąpieli, autorko jestes brudasem i narazasz wlasne dziecko

Gość gość
Niemowlak nie cuchnie to po pierwsze !1 po drugie nie poci sie!! Ja nie kąpałam jak dziecko miało katar i nie szłam (zimą / wczesną wiosną czy jesienią ) na spacer . Może robię jak stare baby dawno temu ,ale dziecko mi nie choruje a prócz kataru nic nie miało. Tyle PA

Gość gość
Wow. Nie choruje? A ile ma?

Gość bkt
moze nie cuchnie ale leży w pampersie cały dzień, robi kupę sika... no ludzie litości... nie poci się??? ciekawe czemu moje się pociły a krzywicy nie miały:/ w faldkach zbierają się ciciki, wydzielina... jeden dzień obleci ale kilka??? masakra jakaś...

Gość gość
CICIKI..???