Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 5 miesieczne dziecko ma dwie drzemki po 20 min w dzien

Polecane posty

Gość gość

jest nie do zdarcia:P chodzi spac o 19, spi do 6 ,a potem w dzien raptem 40 min spania, czy to normalne?

Gość gość
Maj córka też w dzień nie spała raz około pół godzinki i tyle - ciesz się,że przesypia Ci już całą noc!

Gość gość
W nocy tylko budzi sie okolo 1 i daje jej wode bo strasznie sie kreci, po wodzie od razu zasypia

Gość gość
Moja śpi 1 h dziennie a w nocy 22-4 więc nie narzekaj

Wydaje mi się, że troszkę mało. W tym wieku zwykle dzieci potrzebują 2 x 1-1,5h w ciągu dnia. Możesz spróbować kłaść małą codziennie o tej samej porze najpierw na 45 minut, potem lekko wydłużyć. Takie leżakowanie, nawet jeśli całego tego czasu nie prześpi. Po 2-3 tygodniach powinna "załapać" nowy rytm.

Gość krakkowianka
Moja spała około godziny w dzien a noc 22-6 z przerwą około 2. Strasznie wkurzało mnie jak znajoma mowiła,że taki malec to prawie cały czas śpi więc mam masę czasu dla siebie :P

Gość gość
Mój w tym wieku spał już co prawda więcej ale jak miał 3 miesiące to spał 3x po 20 minut.

Gość gość
Probowalam ja klasc a gdzie tam... Macha nogami, smieje sie na caly glos, przewraca sie na boki:P Jak wychodze to mnie wola:)

Możesz z nią posiedzieć. Byle nie reagować, nie gadać, nie zabawiać. Można wziąć książkę jak ci się nudzi. Od razu nie zadziała, tak po kilkunastu razach chwyci.

Gość gość
Moj syn tez tak spal. Do roku czasu mial w dzien 2 x 20-30min. Okolo roku zaczal spac duzej raz ale 1,5-2h dziennie.