Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienia we wczesnej ciąży :( czy to coś groźnego?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, W 18 dc wyszedł mi test ciążowy badzo blada 2 kreska :) więc owu miałam zaraz po @ bo w 12 dc jak byłam na usg to jajniki były puste :) w 20 dc robiłam betę hcg i wyniosła 24... Wczoraj w 22 dc zrobiłam testy ciażowe i wyszły wyraźne krechy :) cykle mam 26 dniowe Zadzwoniłam do lekarza i powiedział że mam odstawić BROMERGON i zażywać tylko DUPHASTON.. I wieczorem dostałam delikatnego brązowego plamienia i dzisiaj 23 dc też ale dosłownie troszeczkę.. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do gin i powiedził że mam zwiększyć dawkę DUPHASTONU do 3 razy dziennie. Jak myślicie czy to może być poronienie :( ?? czy martwić się?? Leżeć czy normalnie funkcjonować..?? Starałam się 2 lata o ciąże Pomóźcie

Gość gość
plamienie nigdy nie jest dobre przy zagrozonej ciązy. Ja miałam delikatne plamienie i do szpitala mnie zabrali to chyba był ok 5-6tydz. miałam krwiaka i zastrzyki dostałam aż do wchłonięcia. umów się do gina, i leż.

Gość gość
Lepiej leżeć, ale zapewne wszystko będzie ok. Ja też miałam na początku plamienia, krwią i brązowe a obecnie 31 tc. Trzymam kciuki :)

Gość krakkowianka
Ja miałam brązowawe plamienia - miałam zażywać DUPHASTON dwa razy dziennie i witaminy- plamienia minęły po tygodniu teraz jest 13 tydzień ciąży i wszystko wygląda dobrze- więc głowa do góry i staraj się nie denerwować bo to zawsze szkodzi. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja mam plamienia od 6 tyg ciazy a jestem w 11 teraz i dalej plamie. U mnie przyczyna jest krwiak. W chwili pojawienia sie plamienia lekarz kazal brac od razu 4 tab duphastonu jednorazowo potem po 2 co 8 godzin do czasu az krwiak nie zniknie. Do tego luteine i leki rozkurczowe co 8 godzin. I oczywiscie rezim lozkowy. Wstawac jedynie do wc. powinnas powtorzyc bete. Czy jest przyrost.

Gość byłam znowu na beta HCG
Cześć dziewczynki byłam dzisiaj na becie z krwi boi się bałam po tym weekendzie z plamieniami że coś jest nie tak. I wyszła mi 418,3 :) ty chyba dobrze bo 5 dni temu wynosiła 24 :) Jak myślicie??

Gość Paatkaa
Dobrze ale lepiej leż. Plamiłam cały I trymestr. Byłam na luteinie i miałam się oszczędzać. Miałam polip, 2 krwiaki i nadżerkę w 3 miesiącu zaczęła odklejać mi się kosmówka i wylądowałam w szpitalu. Szczęśliwie te problemy minęły a moje szczęście śpi w pokoju obok.