Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z zastojem mleka gdy się nie chce karmić...

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę karmić,urodziłam 4 dni temu,w 2 dobie pojawiło się mnóstwo mleka,odciągałam by sobie ulżyć,obecnie znowu mam piersi jak twarde kamienie,gdy znowu odciągnę znowu się naprodukuje,rzadko odciągać by zmniejszyć produkcje czy co ? poradźcie coś

Gość gość
dlacezgo nie możesz karmić?

Gość gość
Odciągać tylko do moment poczucia ulgi. To trochę potrwa. Pokarm nie zniknie od tak. Nie pamiętam ile u mnie to trwało.

Gość gość
odcigaj odrobinę tak zebys poczula ulgę pij szalwie możesz tez isc do lekarza po tabletki na zatrzymanie laktacji

Gość gość
Nigdy nie odciagaj do konca tylko tyle zeby zrobilo ci sie lepiej. I rob to tak rzadko jak to tylko mozliwe. A najlepiej jakgys dostala bromergon na recepte, przyspieszyloby sprawe. I nie musisz sie tlumaczyc czemu nie karmisz' to tylko i wylacznie twoja sprawa

Gość gość
Ja tez tak robilam zeby zatrzymac laktacje.Sciagalam tylko tyle zeby sobie ulzyc.w koncu mleko przestalo sie produkowac :)

Gość gość
ale wiesz co, u mnie tez był na początku taki duzy nawal z czasem się to ureguluje, odcigaj tylko troszeczkę zebys nie miała zastoju

Gość gość
jaka głupia mleko ma,a woli sztuczniaka dzieciakowi dac.Pogratulowac tak troskliwej mamusi

Gość gość
nie oceniam czy karmisz czy nie. ale z mleka można przecież coś zrobić, np. koktajl z owocami, użyć do kawy. nie jest złe w smaku :)

Gość wifigdańsk
racja-nie tylko pis,ale mozna je równiez uzywac do smarowania jako maść lub do kapieli. mleko naturalne ma działanie lecznicze. a czemu nie mozesz karmic? czy nie chcesz? teraz masz nawał to wystepuje pare dni po porodzie,potem wszystko się ureguluje. jeślibyś jednak chciala karmic to zawsze mozesz-przystawiaj maluszka jaknajczesciej i wszystko się samo unormuje. ja wlasciwie "działałam" bez zadnych książek,czy porad (nie licząc przymusowej porady specjalistki od laktacji w szpitalu po porodzie,ale to bardziej chodziło o pozycję karmienia)-tak instynktownie. i wszystko szło ( i idzie nadal) wspaniale. acha jelsi nadal nie chcesz karmic a mogłabys mleko wykorzystywac w inny sposób (np kosmetyczny) to wczesniej trzeba mleko zamrozić. zamrożone mozna używac chyba 2-3 msc jakos tak.