Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Regeneracja spalonych wlosow... keratyna wyklucza olejowanie?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czytałam sporo o regeneracji zniszczonych włosow zarowno metodami naturalnymi (olejowanie, maseczki z zoltka itp) jak i o regeneracji chemicznej. I tu mam problem nie wiem czy moge jednoczesnie olejowac wlosy i stosowac produkty do keratynowego wypelnienia ubytkow czy beda sie wykluczaly, czy olej nie bedzie wnikal w ubytki i utrudnial dostepu keratynie...

Gość gość
Chodzi Ci o naturalną keratynę hydrolizowaną? Jak tak, to nie ma żadnego problemu, stosuję i olejowanie, i keratynę do podrasowywania masek, nic się ze sobą nie "gryzie".

Gość gość
Dzieki! zastanawiam sie wlasnie miedzy cala kuracja do uzupelniania keratynowego na goraco lub dodawaniem samej hydrolizowanej do maseczek czy tez wlasnie laczenia z olejowaniem ale nie wiedzialam czy keratyna nie splynie po tym oleju :) Keratyna pomogla Ci na zniszczone włosy czy uzywasz zapobiegawczo?

Gość gość
Najpierw pomogła (jeszcze rok temu włosy miałam w strasznym stanie), a teraz stosuję po prostu jako element pielęgnacji :) Popatrz też na inne aminokwasy/proteiny, moje włosy bardzo lubią kolagen hydrolizowany i laminowanie żelatyną.

Gość gość
szczerze to jestem tak zalamana ze wykupilam chyba polowe z mozliwych dostepnych mazidel i czekam na przesylke... Idz do fryzjera zeby sama nie spalic mowili...

Gość gość
Fryzjer też musi być dobry, bo jak się trafi na patałacha to właśnie kończy się tragedią... :(

Gość gość
fryzjerka z polecenia bardzo chwalona zaplacilam tez nie malo... nie chcialam oszczedzic zeby nie zrobic sobie krzywdy... stracilam pieniadze i wlosy a zrobilabym to z mniejsza szkoda dla wlosow rozjasniaczem z kiosku :(