Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię do bierzmowania,pomożesz?

Polecane posty

Gość gość

Wybrałam św.Cecylię,ale piszę właśnie podanie do biskupa i nie wiem jak uzasadnić wybór tego imiona.Moze mi ktos to napisac ? z góry dzięki

Gość gość
biskup i tak nie czyta tego u mnie na bierzmowaniu była taka masówka,że nawet można by wziąć imię Kleopatra albo Mściwój :(

Gość gość
podanie do biskupa?????

Gość gość
no właśnie, podanie do biskupa? a po co? nie przypominam sobie czegoś takiego u mnie, no chyba że to kancelaria załatwiała... nie pamiętam już :P

Gość gość
Cecylia urodziła się na początku III wieku. Jako chrześcijanka złożyła ślub czystości i pomimo, że zmuszono ją do małżeństwa z ówczesnym poganinem Walerianem, nie tylko nie złamała ślubu, lecz jeszcze nawróciła swego męża i jego brata, Tyburcjusza. Wszyscy troje ponieśli śmierć męczeńską przez ścięcie. Święta Cecylia jest patronką chórzystów, lutników, muzyków, organistów, zespołów wokalno-muzycznych. Przez mylne odczytanie antyfony z jej Passiones przypisano św. Cecylii grę na organach. Co roku w Salezjańskiej Szkole Organowej im. kard. Augusta Hlonda w Szczecinie, 22 listopada organizowany jest koncert ku czc***atronki muzyki kościelnej. tu mam życiorys,może mi to ktoś streścić ?

Gość gość
Patronat[edytuj | edytuj kod] Święta Cecylia jest patronką chórzystów, lutników, muzyków, organistów, zespołów wokalno-muzycznych. Przez mylne odczytanie antyfony z jej Passiones przypisano św. Cecylii grę na organach. Co roku w Salezjańskiej Szkole Organowej im. kard. Augusta Hlonda w Szczecinie, 22 listopada organizowany jest koncert ku czc***atronki muzyki kościelnej. napisz ze kochasz spiewac, muzyke itd a ona jes patronka muzykalnych. i juz masz uzasadnienie