Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszki ryzowe na mm DOMOWE

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś przyrządzał swojemu dziecku kaszki ryżowe na mleku modyfikowanym? Nie mowie o gotowych kaszkach z BobiVity czy Nestle - jak dla mnie to za dużo tam cukru. Próbuje znaleźć coś sensownego w Google, ale nie mogę. Może jest tu jakas mama, która sama robi kaszki ryżowe i podrzuci mi jakiś pomysł na nie?

Gość gość
a co to za problem? Kupujesz kleik ryzowy czy kukurydziany. Dodajesz mm i owoce np ze słoika lub świeże

Gość gość
rozrabia się mm wsypuje kleik ryżowy i już. Myślę że większość jak robi kasze w domu to na wodzie z owocami, przecierami itd. chociażby dlatego, że są inne kasze bardziej wartościowe od ryżu, mniej zapychające albo dla urozmaicenia.

Gość gość
Ja podaję małemu (8 miesięcy) na drugie śniadanie kleik kukurydziany z owocami (póki co ze słoiczka) na zmianę z bezcukrową kaszką z prosa. Kleiku ryżowego nie używam. Do ostatniego mleka wieczorem dodaję w ramach ekspozycji na gluten (zaczęliśmy trochę później wprowadzać gluten niż obecnie się zaleca) łyżeczkę kaszki Nestle "Zdrowy Brzuszek" (5 zbóż z lipą) - one są bezmleczne i bez cukru.

Gość gość
A jakie kasze mogę przyrządzić dla pieciomiesiecznego dziecka? Chodzi mi o domowe, nie chce gotowców. I jak je zrobić? (jestem zielona, a moja mama nie żyje i nie mam kogo zapytać)

Gość gość
jaglaną, kukurydzianą i ryżowe.

Gość gość
hahaha domowe kaszki na sztucznym mleku :D

Gość gość
durny gościu, a na jakim mleku mam robić skoro nie mam swojego pokarmu?! I właśnie dlatego ze moje dziecko zmuszone jest jeść mm to chce zminimalizować cukier i chemie zawarte w gotowych kaszkach!!! Nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to MILCZ!!

Gość gość
poproszę o przepis na kasze jaglaną, tak krok po kroku. Przepraszam, że zawracam tylko ale naprawdę nie mam kogo zapytać.

Gość gość
to nie ja pisałam, że domowe na sztucznym mleku ale napiszę na żadnym mleku tylko na wodzie, to jest najlepsza opcja, po cholerę ciągle pchać mm, organizm dziecka ma uczyć się pozyskiwać naturalne witaminy a nie ciągle syntetyczne.