Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Priorytetem w życiu jest szukanie prawdy

Polecane posty

Gość Æðelgast

Reszta ma drugorzędne znaczenie

Gość w lesie obok metropolii
To znaczy że póki cała prawda nie jest znana póty trwa życie. Ergo - nie ma po co szukać bo i tak wszystkiego się nie odkryje.

Gość mlody Talib
prawda jest jak dupa, kazdy ma wlasna

Gość gość
Jest prawda, tylko prawda i g***o prawda.

w lesie obok metropolii - To, że się całej prawdy nie odkryje, nie znaczy, że nie warto szukać. Bo i tak lepiej żyć w wiedzy, niż w niewiedzy...

Gość
>>mlody Talib - Sęk w tym żeby swoją prawdę dopasować do prawdy obiektywnej<< Znalezc cos takiego jak prawda obiektywna, jest bardzo trudno, a jesli bardziej skomplikowana sprawa to praktycznie niemozliwe. Kto moze powiedziec, ze znamy w 100% przebieg na przyklad bitwy pod Grunwaldem, mimo, ze badalo ja setki historykow. Albo powiedz, jaka jest obiektywna prawda o tym co sie dzieje na Ukrainie. Tego po prost nie sposob ustalic bez bardzo duzego nakladu czsu, energii i srodkow.

Gość
>> To, że się całej prawdy nie odkryje, nie znaczy, że nie warto szukać. Bo i tak lepiej żyć w wiedzy, niż w niewiedzy<< To zalezy na jaki temat ta wiedza, bo pozostajac przy starym przykladzie, dokladny przebieg Bitwy pod Grunwaldem interesuje srednio i szkoda by mi bylo zycia na zglebianie tego tematu. Natomiast jesli temat jest mi bliski to owszem, bede staral sie go poznac jak najbardziej> Ale wszystko to sa truizmy oczywiste dla kazdego. Wiec napisz od razu, ze chodzi ci o PRAWDE, bo pewnie to miales na mysli.

Gość w lesie obok metropolii
Poznanie całej prawdy oznacza koniec życia, więc nie to jest celem, tylko poznawanie.

Gość
>>w lesie obok metropolii Poznanie całej prawdy oznacza koniec życia, więc nie to jest celem, tylko poznawanie<< Chlopie, cos chrzanisz. Pozostajac przy moim przykladzie, gdybym poznal cala prawde o tej Bitwie Pod Grunwaldem to bym umarl ? Czy tez poznam ta prawde jak bede umieral ? Czy jak umre ? A co mnie to wtedy bedzie obchodzilo ? Moze mniej metafizyki a wiecej konkretow.