Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 1,5 mln zl to dużo kasy???

Polecane posty

Gość gość

Jak to wyglada wg was? Mi sie wydaje ze jest to juz calkiem spora kwota pieniedzy. Wiadomo ze latwo jest ja roztrwonic, ale tez jest to juz jakis zapas pieniezny dla rodziny lub dosyc wielka gotowka do inwestowania.

Gość gość
nawet niezle?? widze ze tu same kulczyki i solorze siedzą jak dla nich 1,5 MILIONA to nieżle, to jest kupa kasy

Gość gość
To bardzo dużo pieniędzy, dla wielu osób niewyobrażalna i nieosiągalna kwota. Kiedyś pomyślałabym, że za tyle kasy podbiję świat. Ale wyjechałam z kraju ładnych parę lat temu, i zaczęłam budować dom. Do tej pory już pochłonął ponad 700 tys zł. a to jeszcze nie koniec. Myślę, że w granicy miliona lub nieco ponad się zmieszczę. Nie pisze tego, aby się chwalić. Po prostu nie spieszy mi się z budową, więc każdy najmniejszy szczegół jest pode mnie. Idealne kafelki, nawet fuga, dobrej jakosci materiały, ciekawe wzory, dużo drobnych prac itp. W tym momencie szukam idealnej kuchni na zamówienie, na wymiar i w moim stylu, która tez bedzie kosztowała kilkadziesiąt tysięcy. Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Jedni za te pieniądze przezyliby do końca życia, inni wydaliby je w kilka dni :)

Gość gość
a ciekawe skad wzielas te juz 700 tysi. mama, tata? bogaty sprzedawczyk mąż?

Gość gość
Wyjechałam z kraju z chłopakiem w 2007 roku, ciężko pracujemy na to co mamy, to chyba nic złego? :)

Gość gość
a odzywiasz się zupkami w tytce rpzywiezionymi z polski buahahaa

Gość Baamber
Nawet 1% brutto miesiecznie odsetek, to daje juz ponad 12 tys. zl. Dlatego tez dobrze zainwestowac i mozna zbierac profity.

Gość gość
hahahaha zabawne :) Żyjemy z jednej wypłaty, drugą odkładamy. Odżywiamy się zdrowo, na pewno nie zupkami w proszku :) Ale dużo pracujemy (min. 50 godzin tygodniowo, albo i wiecej) i to jest jedyny minus.

Gość wonteczka7
Czy 1,5 mln to dużo? Fakt mi wydaje się , że to dużo ale z drugiej strony w miarę wzrostu stanu posiadania to nie wydaje się tak wiele. Sama jeszcze 2 lata temu zastanawiałam się z narzeczonym jak to by było fajnie zarabiać ok 10 tys. miesięcznie. Teraz tyle zarabiamy wspólnie ale nie wydaje mi się to tak dużo. Żyjemy normalnie z tym, że oszczędzamy sporo.

Gość wonteczka7
1 % brutto odsetek miesięcznie? Nigdzie człowieku nie dostaniesz takiej lokaty :P Max 4 - 5 procent w skali roku minus podatek belki.

Gość eemigrant
wonteczka7 Zarabiac 10 tys. miesiecznie, a miec 1,5 mln w gotowce to chyba lekka roznica nie sadzisz?

Gość Baamber
wonteczka7 Znam doskonale % lokat terminowych. Mialem na mysli inwestycje (tak jak autor sugerowal), chyba nikt madry nie trzyma takiej kasy na lokatach.

Gość wonteczka7
Oczywiście, że różnica jest. Niemniej dla każdego jest to inna suma. Ktoś bogaty od dzieciństwa może to traktować jako jakieś drobniaki. Dla kogoś kto zarabia najniższą jest to niewyobrażalna suma. Swoją drogą wiecie, że większość osób, która wygrywa w lotto, czyli przeciętni polscy obywatele zarabiający miesięcznie ok 1300 zł tracą te pieniądze w mniej niż 2 lata? Ponieważ nie wiedzą na co je wydać. Pożyczają na wieczne oddanie rodzince. Machną sobie wielki dom, wyjadą na wakacje, kupią drogi samochód ale nie inwestują. A potem dalej klepią biedę.

Swoją drogą wiecie, że większość osób, która wygrywa w lotto, czyli przeciętni polscy obywatele zarabiający miesięcznie ok 1300 zł tracą te pieniądze w mniej niż 2 lata? x taa większość ha ha TAKICH DANYCH NIKT NIE UJAWNIA

Gość gość
Ja gdybym np. mial juz tyle kasy, to odrazu bym wracal z emigracji.

Gość gość
Sprawdz sobie statystki, ile % polakow przekracza II prog podatkowy - garstka. Tylko na kafeterii sami bogacze:D:D

Gość gość
a najbogatsi to sa kafeteriusze siedzacy od rana do wieczora na kafeterii:D

Gość eemigrantt
Bogaczem mozna sie urodzic, albo dojsc do tego ciezka praca i ryzykiem.

Gość gość
Taka kasa starczyłaby mi do końca życia :classic_cool:

Gość gość
Dałoby się żyć. Kupić 4 mieszkania w Warszawie. Jedno dla siebie, a na wynajem i z tego wynajmu minimum z 5 koła na czysto miesięcznie by wpadało. To prawie 2 średnie krajowe.

Gość gość
Jak dla mnie to fura pieniedzy.

Gość gość
W 300 tys. mieście, można za to kupić 5-6 mieszkań pod wynajem. Nawet ostro nie powiem.

Gość gość
To już jest ostra penga.

Gość redtuber
Niedługo minie miesiąc, pewnie już z 10 koła mu podroslo.