Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lunia2000

Alergia u dzieci. Pomocy:(

Polecane posty

Witam mam pytanie. Czy macie może coś wspólnego z alergią na pierze u dziecka? Jakie sa objawy? Moja 2letnia córka od jakiegos czasu ma strasznie sucha skore i takie suche czerwone plamki i chrostki na czole,szyi,plecach i brzuchu. Lekarz kazał na poczatek zmienic proszek i obserwowac. Jak na razie nic sie nie zmienia. A córka zaczeła ostatnio sypiac na poduszce z pierzy i tak mysle czy to moze byc to??

Może być uczulona na pierze, albo na roztocza, które uwielbiają żyć w pierzu.

Bardzo możliwe że to właśnie roztocza. Mój starszy syn to alergik i też podobną wysypkę miał ( takie jakby lekko różowe wykwity z krostkami) do tego miał lekki suchy kaszel zwłaszcza wieczorem. Nie czekałabym i błądziła po omacku na zasadzie może to czy tamto mu nie zaszkodzi tylko najlepiej iść do alergologa i zrobić testy uczuleniowe.

I na wszelki wypadek wymienić od razu podejrzana poduszkę ;) najlepiej na jakąś ze sztucznym wypełnieniem.

Gość gość
ja mam mocne uczulenie na pierze,ale reaguję kichaniem,katarem siennym i łzawieniem oczu. Jeśli tylko poduszka jest z pierza to czy rekcja powinna być na całym ciele??? na wszelki wypadek wymień całą pościel na antyalergiczną. Ale wydaje mi się że takie maluszki mają alergie głównie pokarmowe-przyjrzyj się diecie dziecka-może jadło coś nowego ostatnio. Moja córka raz bardzo zareagowała na mandarynki.Wysypka nie chciała zejść,pomógł dopiero tridermi latopic.

Gość gość
Ja mam alergię na pierze. Kiedyś w górach w pensjonacie taka dostałam Noc przekaszlałam, przekichałam(mimo że poduszkę wyrzuciłam po 30min) miałam katar łazawienie i swiąt oczu spojówek. Miałam świąt skóry i zaczerwienienie.

Gość mama alergika
Nie tylko proszek może uczulać, mojego wysypuje po płynie do płukania tkanin, suchą skórę ma po żelu pod prysznic dla dzieci. I wiele innych. Najgorzej jest z potrawami. Na szczęście już mam doświadczenie ponad 3 lata się męczymy i wiem co może mu zaszkodzić.