Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia_GC

Ospa u dorosłego 2x !!!

Polecane posty

Gość Basia_GC

Witam, jestem przypadkiem który drugi raz choruje na ospę! Taką diagnozę dzisiaj rano usłyszałam. Pierwszy raz zachorowałam w wieku 20 lat, teraz mam 44 i jestem lekko w szoku, że akurat jetem takim żadkim przypadkiem i znów mi to paskudztwo się przytrafiło. Po prostu nie dowierzam lekarzowi i mam zamiar jutro udać się do innego lekarza. Przepisano mi na wysypkę "Puroderm" do smarowania i tabletki "Heviran 800" Boję się powikłań, tym bardziej że mam gorączkę na razie niską bo 37,6 i strasznie mnie to wszystko swędzi :( jestem załamana bo nie cierpię chorować a chodzić do lekarzy to jak do wróży w dzisiejszych czasach, dlatego szukam informacji o tym w necie. Jak mam sobie pomóc??? Czy ktoś z was przechodził to 2 x?

Gość gość
ja miałam półpaśćca, bo ospe w dzieciństqwie. Na szczęście nie bolało. jedz ten Heviran jak przepisali, ja musiałam nastawiać budzik. I pij dużo bo przy tym trzeba

Gość gość
Ja miałam dwa razy. Pierwszy w wieku 12 lat, drugi w wieku 34. Żadnej gorączki czy powikłań, tylko pęcherze na calutkim ciele. Smarowałam taką pudromaścią i to było wszystko w tym kierunku.