Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecznie brudna łazienka

Polecane posty

Gość gość

czy was jest podobnie??juz nie daje rady mozę jakies dobre środki czystosci pomogą niestety mąż i dzieci do tego sie przyczyniają brudzą brudzą i jeszcze raz brudzą chyba robią mi na złość.:)

Gość gość
zagoń ich do sprzątania to zaczną się pilnować i nie będą tak brudzić.

Gość gość
niestety wszystkiego juz próbowalam ,dzieci raczej nie zagonie bo za małe jeszcze są na takiego typu zadania jesli chodzi o sprzątanie łazienki a mąż? wolę zeby omijał lazienke szerokim łukiem to może nie musialabym codziennie myc lustra z pasty:)

Gość gość
dzieci ucz już teraz. mój 2.5 latek już od roku sam wrzuca ubrania do prania, odkłada mydło na miejsce itp. przecież nie muszą podłogi myć i lustra czyścić. a z mężem rozmawiałaś na ten temat?

Gość gość
Brdf 2in1 universal pine pieknie pachnie i wysprzatasz nim cala lazienke

Gość gość
własnie teraz......poszedł wziąść kąpiel puścily mi nerwy i trochę oberwał zaraz będę pływać w wodzie.

Gość gość
gdzie można go kupić ?

Gość gość
Przez internet ;) kosztnokolo 10zl

Gość gość
*bref 2in1 universal

Gość gość
z tego co piszesz...to chyba ni echodzi o środki czystości tylko o nawyki domowników zmyc paste do zębów z umywalki, ew. lustra jesli sie napryska wytrzec po sobie mokra podłogę powiesic od wyschnięcia mokry recznik użyc szczotki do wc... umyc po sobie wanne itd

Gość gość
nie wyobrazam sobie zebym po męzu musiała codziennie czyscic lustro z pasty :o sorry, mąz chyba nei ma 2 lat ze nei dostaje do lustra??? jak napryskał niech posprzata, ochrzan go raz drugi, jest dorosły, ma 2 rączki, tak?

to nie problem brudnej lazienki, tylko rozpuszczenia domowników pozwolilas traktować sie jak sprzątaczkę, łazisz i sprzątasz po wszystkich domowych brudasach, to o co ci chodzi teraz? mężowi ręce do d**y przyrosly? dzieci sa kalekie?

Gość gość
dziewczyny ale troszeczkę spokojniej co wy takie nerwowe heh.

Gość gość
zaprowadzić w domu dyscyplinę to jedno a miec dobre środki do czyszczenia - drugie. U mnie sobota to dzień sprzątania i sprzatamy wszyscy - mąż oraz córki, dla każdego znajdzie się kilka rzeczy do zrobienia skoro wszyscy mieszkamy pod jedyn dachem. Chemie do łzienki ostatnio bardzo skuteczną znalazłam tutaj - http://www.toyka.pl czysci bardzo porządnie

Gość gość
Dużo łatwiej jest posprzątać łazienkę, która ma podwieszane meble i kibelek, dlatego decydując się na remont zdecydowałam się zarówno na podwieszane meble jak i miskę wc - http://www.armadeo.pl/lazienka/ceramika-lazienkowa/miski-wc/cersanit-delfi-miska-ustepowa-zawieszana-deska-duroplast-promocja.html Dzięki temu mycie podłogi zajmuje mi teraz 2 min.

Gość Ruda Dagmara
Wychodzi na to,że domownicy nie są święci ;) Ale może powinnaś rozważyć,czy nie zmienić wyposażenia łazienki na takie,które łatwiej będzie utrzymać w czystości? Polecam serię MyDay Keramag http://gnsbud.pl/filtr-cech/no-category/keramag?custom_f_54=4d79446179 ze sklepu GNSBUD.Mają świetną ofertę i z pewnością znajdziesz u nich coś dla siebie. ;)

Gość gość
spadac spamiarze

Gość gośćula
u mnie to samo , kiedyś sprzatałam codziennie ,teraz raz w tygodniu,oczywiscie syfi syn nastolatek a ja sie stale czepiam , był uczony czystości od małego i do jakiegos czasu było ok ,poszedł do gimnazjum i mówi że ma inne priorytety niz zachlapane lustro w łazience;/dobrze że kibel mamy osobno.

Gość gośćula
płytki dobrze sie myje zwykłym płynem do okien ,a ostatnio spasował mi ajax ten seledynowo-zielony ,extra pachnie i niezle czyści

Gość gość
Sama nauczyłas że, "samo się sprząta" to teraz masz brudasów w domu. Przemęcz się i nie sprzątaj nic przez tydzień, to się przekonają. Niech się wycieraja brudnymi, mokrym ręcznikami.

Gość Marcelina Momo
Po pierwsze powstaje pytanie, czy to brud, czy zacieki od kamienia. Jeżeli to pierwsze to niech sami po sobie sprzątają całą łazienkę, ale jeśli to drugie to wyjściem jest http://wiecej.info/zmiekczacz/

Gość czerwona pantera
Polecam kupić sobie ceramikę sanitarną pokrytą powłoką Maxi Clean z Roca. Mnie to bardzo ułatwiło życie i przede wszystkim właśnie nie muszę co chwila wszystkiego myć i wycierać. A maxi clean jest ogólnie taką dodatkową powłoką, dzięki której ceramika jest bardzo gładka i zapobiega ona osadzaniu się zanieczyszczeń.

Gość gość
Ja tez mam ten sam problem. Z tym, ze chwilowo mieszkam z rodzicami w ich domu. Sa zajeci praca, wiec nie zabardzo chca dbac o takie szczegoly jak troche pasty na lustrze. Mamy 3 lazienki w domu, wiec mojej nie brudza, ale to i tak denerwujace. Uwagi zwrocic nie moge, poniewaz bardzo mi teraz pomagaja, wiec byloby to nie na miejscu. Czasami jednak az zielenieje ze zlosci, gdy wszystko posprzatam, a na drugi dzien juz pasta na lustrze w ich lazience.

może masz za wysokie wymagania, chciałabyś mieć pedantyczny porządek? Oprócz Ciebie kto jeszcze w domu sprząta? Z mężem dyżury sobotnie trzeba wprowadzić