Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajecie surowy kalafior dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Od tak do pochrupania. Na talerzu daje corce papryke, marchewke, ogorka, kalarepe, wszystko na surowo. Zastanawiam sie czy mozna tez sparzony kalafior? Ma 1.5 roku.

Gość gość
Raczej nie polecam. Surowy kalafior jest ciężkostrawny - nawet dla dorosłych.

Gość gość
A ty jesz surowy ? To zacznij i może jeszcze ziemniaka

Gość gość
sama nie jadam surowego kalafiora, więc dlaczego miałabym go dawać dziecku?

Gość gość
Tak, dawałam jak i daję i sama również jem. Porównanie do surowego ziemniaka jest tak bezsensowne, ze aż komentowac się nie chce :) Kalafior ciężkostrawny?? Ludzie, ratunku. Autorko, jak dziecko lubi to daj. Daję na talerzyku różyczki kalafiora, daję marchewkę.

Gość gość
Ja uwielbiam surowy kalafior ale moje dziecko nie.Porównanie do surowego ziemniaka jest tak bezsensowne,że nawet nie wiem co powiedzieć:O

Gość gość
No pewnie, że tak. Kalafior, brokuły, romanesco... sami najczęściej je jadamy tylko lekko sparzone co najwyżej, i córka tak samo. I tak samo nie rozumiem porównania do ziemniaka... :o

Gość gość
Ja gotuje,ale bardzo krotko.Surowy-nieeee

Gość gość
ja np w zyciu nie jadlam surowego wiec nie dawalm dziecku ale moja znajoma je i jej dziecko tez Wiec mozna :P

Gość gość
ja nie daję, ale córka sama mi zabiera jak robię obiad ale ona je też np. korzeń pietruszki zanim zdążę go obrać, taki surowy ze skórką :o

Gość gość
No i na zdrowie :) Marchewkę je się na surowo, to i pietruszkę też można :) A surowy kalafior czy brokuły są pyszne, czy to po prostu jako różyczki, czy starte/cieniutko pokrojone jako surówka. W dodatku często też smakują ludziom, którzy tych warzyw w formie ugotowanej nie lubią (jak moja mama, gotowanego kalafioora nie tknie, ale jak jej dałam spróbować surówki z surowym to teraz nieraz i raz na tydzień robi).