Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwi mnie jak ktoś nie może zrzucić kg po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Dziwne jest to dla mnie ja po miesiącu miałam wagę sprzed ciazy a teraz 5 miesięcy po porodzie mam -5 kg chce przytyc. Czemu tak się dzieje od czego to zależy ze tak narzekaćie na kg po ciazy ?

Gość gość
bo nie jesteś łakoma :)

Gość gość
A mnie dziwi, że ktoś nie rozumie, że są różne organizmy :D

Gość gość
A masz autorko zwisajaco skore na brzuc*****ak sobie z nia radzisz

Gość gość
bo baby żra tak ze tyja po 20-30 kg. a po ciązy prosiaki zrzuca 10kg a reszta zostaje

Gość gość
Po pierwsze jedza a po drugie ja przytulam 24 kd a mialam dobra diete teraz jadam tak samo i cwicze mam pol rocznego synka schuslam 14 kg chce jeszcze raz tyle schudnac i wytrwalosc poplaca

Gość gość
Autorka . Oczywiście mój brzuch nie jest taki jak przed ciążą ale żadna skóra mi nie zwisa. To fakt ja dużo nie jem ale też nieraz słyszę ze dziewczyny które nie mogą zrzucić kg też się nie objadaja .

Gość gość
od metabolizmu danego człowieka tepa dzido

Gość gość
A Ja nie mogę schudnąć. W ciąży przytyłam 20 kg tydzień po porodzie schudłam 16 kg. Po przeciągu pół roku wróciło wystko okazało się, że tarczyca oszalała. Biorę leki i stosuję dietę basen i nic nie chudnę. Podobno tak może być i jedyny ratunek dla mnie to dieta z zerową ilością węgli. Wg lekarza może to coś da. Więc jak widzisz powody mogą być różne czasem zależne od kobiety czasem nie. Ty akurat nie masz problemu i się tym ciesz.

Gość gość
Ok jak najbardziej rozumie osoby które są chore i naprawdę współczuję ale osoby zdrowe to mnie zawsze zastanawia ale faktycznie może każdy oorganiz jest inny.

Gość gość
Ja po pierwszej ciąży nie schudłam po dziś dzień za to po drugiej schudłam w ciągu 3 pierwszych miesięcy po porodzie. Nie mam pojęcia od czego to zależy, bo nawyki żywieniowe mam takie same cały czas.

Gość gość
ja przytyłam w ciąży 12kg i mam 7 mies. córkę i mam wagę taka jak przed ciąża. U mnie też tarczyca szaleje ale biorę tabletki i wyniki Oki. a co do wagi po ciąży to każdy ma inny organizm. Jedne jedzą w ciąży i nie tyją a inne maja dietę ale i tak tyją

Gość gość
bo mogą mieć zaburzoną gospodarkę hormonalną po porodzie. np. poporodowe zapalenie tarczycy

Gość gość
gość A Ja nie mogę schudnąć. W ciąży przytyłam 20 kg tydzień po porodzie schudłam 16 kg. Po przeciągu pół roku wróciło wystko okazało się, że tarczyca oszalała. Biorę leki i stosuję dietę basen i nic nie chudnę. Podobno tak może być i jedyny ratunek dla mnie to dieta z zerową ilością węgli. Wg lekarza może to coś da. Więc jak widzisz powody mogą być różne czasem zależne od kobiety czasem nie. Ty akurat nie masz problemu i się tym ciesz. xxxx nie wierzę, że lekarz wymyślił taką dietę dla mnie to nie lekarz tylko konował.

Gość gość
Ja przytyłam w ciązy jakoś 22 kg. Najwięcej dało mi w kość puchnięcie, nawet nie wiedziałam, ze stopa może podwoic swoją objętość! Masakra jakaś. Po porodzie szczerze nie wiem ile mi zeszło, bo nie pamiętam ale dłuuugo nie mogłam schudnąć mimo, że ruchu to miałam od gromady. Dodam, ze nie karmiłam piersią. Jestem osobą która żeby w ogóle schudnąć musi zrezygnować z większości rzeczy do jedzenia (chleb, ziemniaki itp) i ćwiczyć. Po porodzie ciężko z ćwiczeniami kiedy jest się z dzieckiem samemu :/

Gość gość
Heh ja mam znajoma co wpierdziela kubel lodow czekoladowych na kolacje i sie zastanawia dlaczeho nue moze schudnac po ciazy

Gość gość
ja przytyłam w ciąży 30kg-jadłam normalnie, zgubiłam 20, a te 10 to jakaś masakra-tyle tylko że ja mam słabą "silną wolę" i nie mam motywacji, do tego zajadam stres i jestem w d...e że tak powiem mimo że od porodu minęło już 2,5 roku

Gość gość
W ciąży przytyłam 12 kg. 8 zrzuciłam jeszcze w połogu. 4 miesiące po porodzie zaczełam regularnie 5 razy w tygodniu ćwiczyć+ jak mam czas to w sobotę basen. Zawsze się zdrowo odżywiałam i niespecjalnie ciagnęło mnie do słodyczy. I wiecie co? Te 4 kg mi zostało, ale moje ciało dzięki ćwiczeniom wygląda 100 razy lepiej niż przed ciążą. Widać delikatnie zarysowane mieśnie, skóra napięła się. Przed ciążą ważyłam 52 kg i wydawało mi się, ze wyglądam super. Tak, wydawało mi się. Teraz ważę 56 kg i faktycznie wyglądam super. Bez żadej diety. Jem regularnie i z rozsądkiem i regularnie cwiczę. Każdemu polecam.

Gość gość
ja też tak mam, że ważyłam 52 kg, a teraz po drugiej ciąży (mam 36 lat) ważę 56 kg i nie mogę tych 4 kg zrzucić, ale ja nie wyglądam niestety super, mimo że ćwiczę, ale nie tak dużo jak gość powyżej

Gość gość
dodam, że w I ciąży przed 30-stką przytyłam 14 kg i tydzień po było znowu 52 kg, a w tej drugiej w wieku 35 lat przytyłam tylko 8 kg :O

Gość gość
uwazam co jem, jem duzo owocow a mimo to utylam w ciazy wiecej niz powinnam, bylam w szoku jak waga sie podnosila i mowilam doktorowi ze nie wiem skad tak duze tycie bo uwazam co jem. I na tycie w ciazy sklda sie duzo rzeczy- rzucenie palenia, zwolniona przemiana materii, zaparcia, spokojny tryb zycia gdy sie mialo inny wczesniej, przyjmowanie witamin ... i nie trfzeba zrec od razu koniecznie

Gość gość
a mnie tam nie dziwi, np. ile jest kobiet ktore sa grube choc w ciazy jeszcze nie byly i nie chudna? a po ciazy to czasem nie moga schudnac bo lenistwo, hormony, czasem szczuple dziewczyny, ktore nigdy nie musialy byc na diecie duzo przytyja i nie potrafia sie zmusic do diety. mnie bardziej dziwia grubasy przed ciaza, jak sie tak mozna zpuscic.

Gość gość
A mnie nic nie dziwi. Kazdy ma inna przemiane materii. Ja wazylam przed ciaza 54 kg, przytylam 15 kg. W ciagu pierwszych 6 tyg po porodzie waga sama spadla mi do 51-52 kg (nie wygladalo to za dobrze bo buzia wygladala zle, wydluzona i taka jakby wyglodzona :D ). Po niespelna roku wrocila do 54 kg i od kilku lat sie tak utrzymuje. A nie cwicze, nie ograniczam sie z jedzeniem, chociaz fakt ze nie jadam duzo, ale zajadam sie lodami, czekolada, pizza, lubie cole i inne srednio zdrowe jedzenie. Moja mama to samo, moze jesc wszystko a waga taka sama a juz ma blisko 60 lat. Za to jej siostra ma duza nadwage, jej corka jeszcze wieksza i wnuczka tez juz sie roztyla. Jesli chodzi o diete to jedza podobnie do mnie, tylko ze maja inna przemiane materii, ja zjem lody o 23 bo mam ochote, kuzynka zje kilka razy po poludniu i juz na wadze kilogramy do przodu. Rozne sa powody nadwagi, nadmierne obrzarstwo, choroba lub geny i nie ma sie co dziwic ze ktos nie moze zrzucic po porodzie. Ciesze sie ze nie mialam takiego problemu ale wiem ze roznie to bywa i nic mnie to nie dziwi

Tylko jak przy nirmalnej diecie zalecanej przez dietetyków 4-4 posiłków, gotowane, pieczone, cuemny chleb, ryż, warzywa i troszkę owoców przed południem nic nie spada to można się zdołować i szukać innych sposobów.