Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to może być???

Polecane posty

Gość gość

wczoraj spałam z chlopakiem a dzis nie moge wytrzymać, nie wiem co jest grane, tak mnie swedzi, pomoózcie, czy mnie mogl czymś zarazić???

Gość gość
Może to zwykła infekcja ... Idź do apteki ...

Gość gość
tak myślisz? dzięki, łapię się wszystkiego aby nie mysleć, że to jakieś wstrętne choróbsko?

Gość gość
moze bylo za ostro i przetarlas sie? czasami tak potem swedzi, to normalne ;)

Gość gość
Ja tak miałam przy infekcji. Powinnaś zareagować jak najszybciej to może obejdzie się bez wizyty u ginekologa. Kup sobie kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego i provag żel, który zapobiega rozwojowi infekcji i łagodzi podrażnienia. Jeśli jednak dojdą niepokojące upławy to zgłoś się jak najszybciej do lekarza.

Gość gość
Załóż na noc invag, jeśli to początek infekcji lub podrażnienie probiotyk szybko sobie z tym poradzi. Na następny raz po stosunku podmyj się i załóż globulkę profilaktycznie. Jeśli kochacie się bez prezerwatywy to podrażnienia mogą być spowodowane spermą partnera, ponieważ ma ona zasadowe pH.

Gość WiwórczaKukułka
Niestety mogłaś się czymś zarazić, więc jeśli nadal będzie Cię swędzieć lub dojdą inne objawy to pędź do ginekologa. A czekając na wizytę smaruj okolice intymne żelem lacibios femina o pH 4,5, który świetnie łagodzi podrażnienia, pieczenie i swędzenie. Dodatkowo hamuje rozwój patogennych bakterii i grzybów, zmniejszając ryzyko rozwoju infekcji dróg rodnych. I możesz go bezpiecznie stosować, bo jest hypoalergiczny (bez SLS, SLES, parabenów).

Gość gość
U mnie swędzenie i pieczenie po stosunku pojawia się najczęściej dzień/dwa dni po okresie, ponieważ nawilżenie nie jest wtedy wystarczające. Może u Ciebie swędzenie jest wynikiem podrażnienia i otarcia śluzówki na skutek niedostatecznego nawilżenia. Przy takich problemach mi pomaga hydrovag, nawilża, regeneruje, łagodzi podrażnienia i zakwasza środowisko pochwy. Możesz go stosować godzinę przed stosunkiem, wtedy nawilżenie będzie optymalne.

Gość gość
to, że masz swędzenie kilka dni po okresie znaczy niestety, ze masz przewlekłą infekcję grzybiczną. niedoleczoną. Radzę iść z tym do ginekologa