Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlaMaKota02

Nauczyciel zmusza mnie do rezygnacji z matury

Polecane posty

Gość AlaMaKota02

Witam, dzisiaj przyjechałam do szkoły tylko, aby podpisać obiegówkę. Nikogo z klasy nie było. Spotkała mnie nauczycielka i była zła, że tylko ja jestem i kazała mi iść na lekcje...powiedziałam, że jestem tu tylko na chwilę. Zdenerwowała się i stwierdziła, że nie zdam matury bo źle napisałam wypracowanie z lutego. Następnie kazała mi podpisać, że nie chcę przystępować do matury. Odmówiłam i stwierdziła, że dzięki jej ja w ogóle zdałam i powinnam to podpisać bo zaniże poziom szkoły i mam napisać maturę w innej placówce. Oceny zostały wystawione na początku kwietnia. Nie miałam większych problemów ze zdaniem, jestem uczniem trójkowym. U tej nauczycielki mam ocenę dostateczną i nie miałam zagrożenia. Boję się pojawić w szkole, bo znowu będzie kazała mi to podpisać, albo zmieni mi oceny na świadectwie? Inni uczniowie są gorsi, wagarują, mieli ze wszystkiego zagrożenia, a tylko na mnie sie wyzyła. Nie wiem co robić. Poradźcie ;(

Gość gość
Nie przejmuj sie w ogóle nią, ona tera juz może sobie wsadzic palec w tyłek na parę tyg przed matura, przecież masz juz podpisane dokumenty ze przystepujesz Olej to, u mnie nauczycielki tez maja wściekliznę macicy, ale jestem spokojna bi gdyby mnie nie miały dopuścić, to musiałyby 3/4 klasy odrzucić i tłumaczyć sie dyrekcji z tego :)

Gość AlaMaKota02
Dziękuję za pocieszenie ;) Nie rozumiem czemu nie proponowała tego uczniom, którzy mieli oceny niedostateczne, ja nawet zagrożeń nie miałam. Ona chyba była pijana bo zapomniała jak się nazywam. To co robi jest niezgodne z prawem. Poprostu strach do szkoły przyjść...:/

Gość gość
Powiedz jej, ze ma spadac na kalafiory. Ja zrobilam ten blad, nie przystapilam do matury, bo twierdzono, ze nie dam rady z matematyki. Ta stara kwoka przez kilka dni mi wmawiala, ze jestem do niczego. A ja uwierzylam :-(

Gość gość
U mnie dolepiaja sie do każdej osoby dosłownie której wychodzi spokojnie dwójka!! Zeby rezygnowala z matury i poszla do pracy ...A ile się słyszy o sytuacjach zd nauczycielka tak ocenia a z matury ten sam uczeń ma 70%... Niektóre nauczycielki bardzo sie wyzywaja i obniżają samoocenę

Gość gość
znam dwie osoby,którym nauczyciele kategorycznie odradzali zdawanie matury,wręcz zabraniali i utrudniali na każdym kroku,obie przystąpiły,zdały,dostały się na studia,a jedna z tych osob została nauczycielką.Jeśli wierzysz we własne siły i wiedzę,to przystępuj,nie patrz co Ci jakaś krowa pierdzieli:o

Gość AlaMaKota02
Chcę napisać maturę, wierzę że zdam. No ale stoi nade mną nauczyciel i każe podpisywać coś czego nie chcę, to chore! Może podrobi mój podpis jeszcze? Rozumiem jeszcze gdyby mi dała ultimatum, że 2 na koniec i rezygnuje z matury...ale ja u niej miałam między oceną 2/3 :/

Gość gość
To jest właśnie jedna z (może nielicznych) zalet reformy edukacyjnej Jerzego Buzka. Nauczyciel może ci odradzać, ale nie może zabronić, nie może złośliwie zaniżyć ci oceny z matury, ktora będzie oceniania niezależnie i tylko do siebie możesz mieć pretensje, że zdecydowałaś się podejść lub nie podejść.

Gość gość
W żadnym wypadku tego nie podpisuj, przeciez siłą Cie nie zmusi. A możesz jej powiedzieć że sprawdzisz swoja wiedzę na maturze, po co rezygnować z czegoś wcześniej zdasz to super a nie zdasz to trudno, nie będziesz miała pretensji do nikogo.

Gość gość
W żadnym wypadku tego nie podpisuj, przeciez siłą Cie nie zmusi. A możesz jej powiedzieć że sprawdzisz swoja wiedzę na maturze, po co rezygnować z czegoś wcześniej. Zdasz to super a nie zdasz to trudno, nie będziesz miała pretensji do nikogo.

Gość AlaMaKota02
To jest też niezgodne z prawem...jakby na to nie patrzeć. Mam coś podpisywać, bo nauczyciel ma gorszy humor...:/ Dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia ;)