Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pamiętacie FAST FOODY z lat 90

Polecane posty

Gość gość

Na dworcach, rynkach, targowiskach,stadionach krolowaly kurczaki z rozna, hot-dogi, zapiekanki, frytki :) a teraz?-same kebaby ...nie tęsknicie? Teraz hot-dog to parowka w bulce z sosem na stacji benzynowej lub po amerykański z gowniana posypka z cebuli

Gość gość
na targowiskach takich małomiasteczkowych i wiejskich nadal tak jest:P

Gość gość
U mnie też jest bardzo atrakcyjna oferta zapiekanki kurczaka francuskiego

Gość gość
hot dogi i zapiekanki oraz frytki zdecydowanie lepsze od kebaba

Gość samosia wieczorowo
I bułka z pieczarkami:-D Mniam!

Gość gość
W małych miastach nadal są. U mnie w mieście zapiakanki są nadal takie jak 20 lat temu. Bułka pieczarki ser i ketchup, a nie jak teraz wymyślają jakieś z kukurydzą i majonezem. Hot dogi tez prawdziwe w bułce z pomidorem, ogóreczkiem, a nie jakiejś pedalskiej rurce.

Gość zapent
wystarczyła przyczepa kempingowa i biznes się kręcił, wiele osób dorobiło się majątków sprzedając farsz kapusty z pieczarkami w bułce na ciepło , to był pseudo hot-dog

Gość gość
Pamiętam u nas takie bagietki wydrążony środek i nawalone pieczarek albo parówka w środku. To było coś :)

Gość gość
tylko, że te kebaby robione przez nie-kucharzy są do niczego, w Warszawie w centrum są dobre bo robią to fachowcy turcy i dają dobre sosy. Im gorzej od centrum warszawy tym z kebabami gorzej.

Gość gość
tylko czy to nie było z mikrofali wszystko, ile można takie gąbki jeść.

Gość gość
Pamietam, hot dog z pieczarkami tzw pieczarkos mmmmmmm. A te lody wloskie z taiich przyczepek, pamietam smak do dzis, nigdzie juz takich nie ma :(

Gość gość
Albo gofry !!!! Teraz to tylko w miejscowościach turystycznych mogę spotkać. :(Zawsze na Krupówkach się nimi zajadam

Gość gość
Z tego co pamietam, to "hamburgery" byly z mikrofali, zarowno kotlet jak i bulka (gumowa). Ale zapiakanki byly z pieca, w latach 90-tych i nadal takie są. Pieczone po 5 na takiej metalowej tacce. I z tego ci wiem, to nadal są robione ręcznie w tym miejscu, a nie jak w niektorych punktach gotowe z zamrazalnika odgrzewane.

Gość samosia wieczorowo
Tylko te obecne zapiekanki, hot dogi są robione z najtańszych produktów i nie smakują jak dawniej... może nie wszędzie tak jest:-)

Gość gość
w Białymstoku gofry i lody są takie same od 30 lat przynajmniej ;-) moja mama twierdzi, że dużo dłużej... a co do fast foodów to pamiętam swoje pierwsze hot dogi w latach 90-tych. W sumie już później nie kupowałam i nie kupuję, bo parówek nie lubię i się brzydzę a wtedy smakowały niesamowicie ;-)

Gość gość
W drodze ze szkoly zachodzilam z kolezanka na tosty z ciagnacym sie serem, jakie to pycha bylo! Sprzedawane z malej przyczepy upchnietej na dworcu autobusowym, stare dzieje. Teraz pks prawie juz nieczynny (wewnetrzne spory odnosnie przystankow na terenie miasta), a wspomnienia niebo w gebie :)

Gość zapent
pamiętam, kilka lat temu byłem w Sosnowcu i przy ulicy, chyba Modrzejewskiej była budka i wytwarzali gorące 'opony' , czyli ciastko na gorąco w kształcie kółka z otworem w środku , pyszne i w żadnym innym mieście takich 'opon' nie widziałem, chyba produkt regionalny ?

Gość gość
Gdy bylam nastolatka, to w miasteczku mielismy cukiernie z lodami galkowymi (jest do dzis), a zaraz obok sklepik z lodami wloskimi, w niedziele tylko on byl otwarty. Ustawialy sie wtedy dlugasne kolejki, a ludzie z wiosek przyjezdzali po nie z termosami. PS: Fajny topik, dzieki za obudzenie wspomnien :)

Gość gość
ja pamiętam te dawne, dawne zapiekanki było tam tak dużo pieczarek i serca aż poczułam ten dawny smak

Gość zapent
a kto pamięta watę na patyku ?

Gość gość
Czytalem na pewnym blogu, ze calkiem niedawno dziewczyna jezdzila z japonskim narzeczonym po Polsce i raz autobus sie zatrzymal na takim przystanku jakby jeszcze z PRL. Ona potem sie z tego smiala, ale najpierw troche jej wstyd przed narzeczonym bylo, bo kabiny w toalecie w poczekalni byly na haczyki i nie domykaly sie oraz mialy spluczki na sznurkach, a na zewnatrz staly jeszcze takie wlasnie budki z jedzeniem jak z dawnych czasow, bardzo obskurne :D Co sie naogladali, to ich, podobno do dzisiaj wspominaja ze smiechem i nostalgia (po slubie mieszkaja w Dzapanie).

Gość gość
Wozki z woda sodowa i sokiem to byl hit! Z podwojnym mieszanym (czerwony plus zolty) pyyyyszne. Szklanki tylko krotko oplukiwane pod cisnieniem, bo zawsze kolejni chetni czekali, i jakos nikt sie nie przejmowal zarazkami.

Gość gość
u nas w Białymstoku i wata na patyku jest ;-) zapraszam na odświeżenie wspomnień ;-) co do wc na zaczepki to w zoo postawili już na fotokomórki, ze skrajności w skrajność... kilkaset metrów od tych ekskluzywnych toaleto stoi właśnie człowiek w białej czapie i watę kręci ;-)

Gość gość
Gofry z cukrem pudrem albo bez :) Jak sie nie zjadlo do konca, to pozniej robily sie tak fajnie gumowe. A tych dzisiejszych z cala masa dodatkow to nie idzie zjesc przy ludziach, zawsze sie czlowiek upaprze jak nieboskie stworzenie.

Gość zapent
smażalnie ryb to chyba tylko nad Bałtykiem istnieją i na Mazurach ?

Gość gość
U nas byl lokalik z jednym stolikiem, bidny strasznie, ale przy kasie dumnie wisiala kartka, ze ma 3 gwiazdki ;) Nie pamietam dokladnie, co w nim sprzedawali oprocz frytek, bo dzieciakiem bedac rzadko kase mialem.

Gość gość
ale fakt zapiekanki z pieczarkami czy z kiełbasą to było ulubione jedzenie chłopaków w klasie, lataliśmy po to na przerwach i to na prawdę było smaczne.