Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pamiętacie FAST FOODY z lat 90

Polecane posty

Gość gość
Ale w tych smażalnich to smaża teraz pangę i tilapię, z czego połowa to panierka nasiąknięta tłuszczem, a ceny jak za łososia.

Gość gość
A w Krakowie to wszystko w zasadzie jest do dzisiaj. Oczywiście są "nowoczesne" zapiekanki, hot-dogi itd., ale są też miejsca, gdzie zje się zapiekankę taką, jak ponad 20 lat temu (np. na moim osiedlu - to samo małżeństwo od lat, dzień w dzień przecinają buły, kroją pieczarki, trą ser...jak się przez okienko do nich zajrzy, to widać. Ser się ciągnie na takiej zapiekance, pieczarki czuć, keczupem wszystko elegancko polane :) Wata na patyku na każdym festynie przecież do kupienia. A i obskurne budy jeszcze stoją gdzieniegdzie. No i niebieska Nyska z kiełbaskami pod Halą Targową - czynna chyba całą noc :D

Gość zapent
Chińczycy całkowicie wymietli z naszego rynku te małe bary na kółkach a o szaszłykach pieczonych z cebulką to już nikt nie pamięta, szkoda

Gość gość
U mnie na targu jeszcze są takie budki - przyczepy kempingowe i jest taka budka co od parunastu lat sprzedają tam hot-dogi ale takie z mnóstwem świeżych dodatków świata, pomidor, ogórek mniam mniam a w zimie surówki. Oj daaawno tam nie bylam w moim rodzinnym mieście tych smakow ze szkolnych lat nie zastąpi żaden kebab czy chinczyk

Gość gość
u kogo wymietli u tego wymietli, na ścianie wschodnie na wschód od Warszawy to chyba ani jednego chińczyka nie ma, ani w białym ani w lublinie, człowiek musi do Warszawy jeździć.

Gość gość
Nie swiata tylko salata :) a znacie smak odpustowych SZCZYPEK?

Gość zapent
nie znam, jak to cudo wygląda ?

Gość gość
Szczypki hmm to takie cukrowe paluszki lub taka zbita zrolowana wata cukrowa w smaku, kruche albo twarde jak kamień :)

Gość gość
Do Białegostoku już Chińczycy dotarli i Turcy... ale stare budki sprzed lat też są obecne.

Gość gość
Dzisiaj na kolacje zrobilam hot doga :)

Gość gość
Nie ma za czym tęsknić bardzo dobrze ze te obleśne budki sie zamykaja

Gość szczypki są typowe
dla Lubelszczyzny, w zeszłym roku jadłam i od razu przypomniało mi się dzieciństwo, i to prawda, że niektóre trafiają się mega twarde, mój tato złamał sobie zęba podczas jedzenia super twardej szczypki :D a mi jeszcze z latami 90-tymi kojarzą się takie specyficzne pizze, na mega grubym cieście, bardzo gumowate i w niczym nie przypominające prawdziwego włoskiego pierwowzoru, niemniej smak był niezapomniany ;)

Gość gość
Jako dzieciak chodzący do szkoly w latach 90-tych pamietam obowiązkowe przystanki w Donaldzie na wycieczkach szkolnych haha to byl ,,rarytas,, tamtych czasów haha szczypki oprócz odpustów mozna kupić kolo cmentarzy haha ale fakt to chyba regionalny przysmak kuzynka z Wawy jak pierwszy raz je jadla to nie mogla się oderwać :)

Gość gość
Lata 90 ? A kto pamieta zapiekanki, tosty , hot dogi, lat 80 ??

Gość gość
Hehe no tak Donald na każdej wycieczce to byl przystanek obowiązkowy :)

Gość gość
Sie specjalnie do Donka wycieczki organizowalo nawet!... Jest u nas pod Warszawa przedszkole, pamietam ze dzieci jechaly z paniami specjalnie i tylko po to do stolicy.

Gość gość
Kebab nie ma to jak buła z kapustą i kawałkami suchego kurczaka oblane sztucznym sosem aby to miało smak. Już chyba kanapki są bardziej wykwintnym daniem.

Gość gość
Hot dog, zapiekanka albo hamburger z budy, to było coś ale nic nie przebije buły z pieczarkami oraz pizzy na grubym cieście z rondelka. Coctailbary ktoś pamięta? Kolorowe galaretki z owocami i bitą śmietaną prawdziwą nie ze spreja, czekolada na gorąco z orzechami włoskimi, którą jadło się łyżeczką, a nie piło, musy owocowe, leguminy, no i koktale owocowo-mleczne.

Gość gość
Ciasteczkowa- nikt tu nie ma problemu wiec w*********j

Gość gość
ciasteczkowa, to typowa kretynka

Gość gość
U mnie z lat 90 zachowała się taka buda z goframi EWUNIA. Dziewczyny <3 <3 <3 Po prostu POEZJA...Pyszne, puszyste ciasto, swojska konfitura,prawdziwa bita śmietana... Oszalałam! Albo posypane orzechami włoskimi, takimi z ogródka... Marmolady są różne do wyboru, ale nie za dużo- czereśnia, wiścnia, truskawka, brzoskwinia...A rurka z bitą śmietaną? Nawet jak mój pies tamtędy przechodzi to wyje i skomle, żeby kupić gofra, albo rurke :D W niedziele po kościele kolejka na kilometr:D A jak byłam w Łebie i kupiłam gofra, to myślałam, ze zwymiotuje. Gofr jak podeszwa, bita śmietana z areozolu, no i polewa z tuby ...

Gość gość
o tej porze o jedzeniu??? wykończycie mnie

Gość gość
Aż mi slunka pociekla

Gość iro777
mnie tez pociekła ślinka, i musiałam sobie pieczarek nasmażyć (pokrojone w ćwiartki, lub jeśli małe to w całości z cebulką i na masełku z olejem; pieprz, sól, gałka muszkatołowa, i to wszystko na chlebek ) - teraz mogę czytać dalej :) i przypominać sobie smaki, dzięki Wam :)

Gość gość
A w moim rodzinnym mieście można zjeść tosty i pizze jak 30 lat temu i ci sami właściciele pizza na grubym cieście tez ma swój urok a tosty to jest mistrzostwo świata bez kolejki ich nie kupisz ! Kiedy przyjeżdżam tu trzy ,cztery razy do roku obowiązkowo idziemy na tosty razem z moja córka ona tez je uwielbia bo takich tostów nie ma na całym świecie !!!!!