Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prywatne prowadzenie zagozonej ciazy czy naprawde tak duzo kosztuje

Polecane posty

Gość gość

Bratowa jest w ciazy i tak sie zgadalismy o finansach i az nie chce mi sie wierzyc. z jej wyliczen wyglada to tak co 2 tygodnie chodzi do lekarza placi po 150 zl za wizyte. To 300, leki na podtrzymanie i witaminy wyliczyla na jakies 400/500 zl moesiecznie to juz 700/800 zl do tego mowi jakies badania pierwsze prawie 300 zl jakies genetyczne badanie 300. Czy to naprawde az takiw koszty czy przesadza?

Gość gość
ja płaciłam 80zł za wizyte (usg w cenie, robione na każdej wizycie). Badania wypisywane na NFZ ;) Super lekarza i byłam bardzo zadowolona. Witamin nie brałam, bo to głupota- tylko dziecko się tuczy bez potrzeby. Zdrowe odżywianie i tyle

Gość gość
to zależy jakiego ma lekarza, akurat cena za wizytę raczej normalna, jak bierze duphaston, to koszt jednego opakowania waha się od 30-40 zł, a ma 21 tab, czyli wystarcz na około tydzień

Gość gość
Zgodze sie ze sa takie koszty. U mnie tez wizyty lekarskie co ok 2 tygodnie i place 160 zl chodze do ordynatora, w sumie zwykly lekarz niepracujacy w szpitalu bierze 130/150 zl wiec roznica cenowa zadna prawie. Leki to majatek ja w miesiacu potrzebuje 10 opakowan duphastonu po 35 zl to 350 zl do tego 3 opakowania luteiny to ok 30 zl plus 5 opakowan leku rozkurczowego po 20 zl to ok 100 zl do tego kwas foliowy i juz jest ok 500 zl miesiecznie za same lekarstwa. Badania tez tanie nie sa pierwsze to hbs hiv hcv toxoplazmoza morfologia mocz glukoza vdrl grupa krwi to ok 300/350 zl zalezy od laboratorium.

Gość gość
Przesadzac moze w tych lekach na podtrzymanie i witaminach. Te badania genetyczne to sa 2x w ciazy. Ja mam ciaze niezagrozona, 35tc, wizyty co miesiac, wszystko prywatne. 6 wizyt x 130 zl = 780zl 3 USG genetyczne, polowkowe, 4d x 250zl = 750zl Pierwsze badania: grupa krwi, nosicielstwo itd. = 300zl Kolejne badania krew, mocz do kazdej wizyty;: lacznie = 400zl Leki (duphaston, potem wit D3, cos na infekcje)= 60zl Witaminy= 100zl W sumie wyszlo 2500zl na 8mc ciazy, czyli po nieco ponad 300zl na miesiac.

Gość gość
20.11- mowa była o ciąży ZAGROŻONEJ

Gość gość
Mnie ciąża kosztowała około 5 tysiacy

Gość gość
Wiem, ale dla przykladu podalam prywatnie prowadzona niezagrozona, ze w sumie to tez spore koszty, a nie biore zadnych lekow (wychodzi, ze sa najdrozsze)

Gość gość
tak, leki w ciazy zagrożonej to ogromny wydatek

Gość gość
Moja siostra będąc w całkowicie normalnej ciąży wydała 4000 za nia. Każda wizyta 150 zł, było pare wizyt po 250, jakieś usg ... Już nawet nie wiem co ona mi tak wyliczyła ale miękkim cyckiem wyszło 4 tysiące. Fakt ze dr ja mocno wykorzystywał i czasem kazał przychodzić kiedy nie trzeba było: typu : ojej, za mało wód, trzeba zbadać ... I tak dalej.

Gość gość
ja płaciłam co 3 tygodnie - 120 zł wizyta z USG, do tego 2 większe USG - po 300 zł, dodatkowo badania krwi , czasem droższe bo TSH . To jest nic. In Vitro to jest dopiero wydatek. Na szczęście mam zdrowe dziecko :)

Gość gość
Ja musialam jeszcze placic kupe pieniedzy za zastrzyki przeciwzakrzepowe. Ciaza blizniacza, zagrozona.

Gość mamadwóchdziewczynek
Płaciłam podobnie jak Twoja bratowa, też byłam w ciąży zagrożonej. Badania były droższe w laboratorium, bo musiałam powtarzać bardzo często i miałam ich sporo, koszty wizyty zbliżone, ale były czasami i co tydzień... Za leki płaciłam bardzo dużo, ale tylko w pierwszym trymestrze, później tylko witaminy. Ja mam lekarza tego samego od lat, on prowadził też moją pierwszą ciążę, dlatego za niektóre wizyty nie płaciłam, nie płaciłam też więcej za usg.

Gość mamadwóchdziewczynek
Skłamałam, że później tylko witaminy... całą ciążę coś przyjmowałam, ale później już na nfz ... w szpitalu. Ciąża sporo pochłonęła kasy, ale nie żałuję. Byłam pod dobrą opieką i wszystko dobrze się skończyło chociaż rokowania były marne... Myślę, że w zagrożonej ciąży szczególnie warto zadbać o dobrą opiekę i czujne oko lekarza.

Gość gość
jak ciąża zagrożona, to więcej to kosztuje...wizyta ok. 150 zł, to raczej większe miasto...ja płaciłam 180 zł, za wizytę, raz 220 zł, średnio wizyta co 3 tyg...leki to jakieś grosze były, w sumie max. 150 zł, tylko za jedno dodatkowe badanie z krwi płaciłam 150 zł...

Gość gość
ja z 20.22: te 120 zł co 3 tygodnie i zawsze USG to w Szczecinie

Gość gość
Placilam 180 za wizytę co dwa tygodnie. Do tego koszt dojazdu w obie strony 150 zl. Duphaston wystarczal na 10 dni, czyli 120 zł miesięcznie, potem fonetrol, ale to,nieduża kwota. Badania przez całą ciążę około 300 zl.

Gość gość
mnie moja ciaza tez zagrozona. leki do konca.wizyty,leki,badania w laboratorium , wyszla 3.5 tys.

Gość gość
Mnie ciaza kosztowala około 1500 zl przez dwa tyg. W 5 tyg sie dowiedzialam, w 6 tyg czulam ze cos sie dZieje nie tak i w 7 tyg ciaza umarla. Czyli przez te dwa tyg 1500zl wydalam. A wiecie co jest najgorsze? Ze nie czuje sie juz po tym wszystkim kobieta. Do niczego sie nie nadaje i jest mi okropnie WSTYD przed moim narzeczonym..bo co on mysli teraz o mnie jako kobiecie . Kobieta taka ze mnie ze nawet dZiecka nie jestem w stanie odnosić..