Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia3

CZY ĆWICZYĆ GDY POJAWIAJĄ SIĘ ROZSTĘPY?

Polecane posty

Gość Asia3

Mam czerwone rozstępy na pośladkach, czy należy ćwiczyć aby je zmniejszyć, czy jest odwrotnie?

Gość gość
Ćwiczenia ani ich brak nie mają żadnego wpływu na rozstępy.

Gość Klaudia33
a co robić gdy skóra zaczyna swędzieć, czyli zaczynają się robić rozstępy? da się to jakoś zatrzymać?

Gość gość
stosować intensywne złuszczanie naskórka, mikrodermabrazję oraz kwasy-glikol jest jednym z łagodniejszych. jeśli rozstępy są czerwone/fioletowe i swędzą tzn ze są w fazie zapalnej, do zlikwidowania odpowiednią pielęgnacją. Powinno też się stosować masaże i głębokie nawilżanie skóry, pomóc może oliwka która uelastycznia skórę. Sprawdź sobie poziom hormonów kory nadnerczy

Gość gość
Rozstępy można mocno zmniejszyć albo całkiem zredukować masażem - osobiście w czasie ćwiczeń kiedy z powodu szybkiej utraty masy skóra mi obwisała uczęszczałam do http://masaze-poznan.pl i to pomogło rozstępy które miałam zmalały skóra się "naciągnęła" samopoczucie tez skoczyło w górę :) polecam :)

Gość gość
KoniecNie brać suplementy z cynikiem, witaminami na skore włosy paznokcie, z pokrzywą i skrzypem a do tego wit C 1000 mg, jest taka musująca Rozstępy wychodź am. Gdy w organizmie jest za dużo kortyzolu, hormonu stresu, a on niszczy wloknakolagenu w skórze, wit C zapobiega degradacji kolagenu i pomaga go odbudowywac