Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto zostać wolontariuszką w świetlicy przy parafii

Polecane posty

Gość gość

jestem w liceum i w naszej szkole organizowany jest wolontariat , można uzykać + 3 punkty na maturze za bycie wolontariuszem. Ja zawsze myślałam o tym żeby być wolontariuszką ale jakos brakowało mi wytrwałości w tym pomyślę. Wolałam razem z kolegą chodzić np. do szpitali , ale możemy jedynie być wolontariuszami w świetlicy przy parafii , żaden szpital ani dom dziecka w Łodzi nie współpracuje z nasza szkołą. Tylko czy taka praca wolontariusza w świetlicy ma jakiś sens ? Chciałam pomagać w szpitalu czy domu dziecka , to coś zupełnie innego , a tam w świetlicy i tak chyba na wiele się nie przydam , są tam wolontariusze którzy wiele potrafią , mają jakieś zdolności i te dzieci mogą się czegoś od nich nauczyć i się na pewno nie nudzą , a ja chyba bym sobie nawet nie poradziła

Gość gość
warto pomagać

Gość gość
Ale czy ta pomoc ma rzeczywiście sens , skoro ja uważam że się tam nie nadaje , że nie mam nic do zaoferowania , bo skoro są tam wolontariusze którzy potrafią pięknie malować , wykonywać jakieś prace , a ja nie umiem nawet zrobić ładnego ludzika z plasteliny , to czułabym się dość żałośnie.. chciałam pomagać dzieciom np. w domu dziecka , a na świetlice przychodzą dzieci które mają dom , dla nich to zajęcie jakieś dodatkowe , ale w sumie ważniejsza powinna być teraz dla mnie nauka niż lepienie bałwanków czy liczenie tabliczki mnożenia nie wiem już co robic wydaje mi się ze się do niczego nie nadaje :(

Gość gość
Powiem Ci tak .Do takich świetlic przychodzą bardzo rózne dzieci ,z roznych srodowisk ,równiez zaniedbane emocjonalnie ,wycofane ,smutne i nieraż potrzeba Im niczego wiecej jak tylko rozmowy ,zainteresowania .A do tego nie trzeba mieć zadnych umiejetności .Sprobuj a zobaczysz ze dasz radę ..

Gość gość
fajnie ze chcesz pomagac tylko nie fajnie .ze to kosciól zbierze pochwałe a ty nie Ja nienawidze ksiezy bo nie dosc ze krzywdza dzieci to i jeszcze przepowiadaja i nie bezinteresownie np zone co mowił mu maz by zona dala mu na tace wiecej itp

Gość gość
"można uzykać + 3 punkty na maturze za bycie wolontariuszem." Do jakiego przedmiotu niby dopisywane są te 3 punkty? I cóż za bezinteresowność :D