Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniśkoszalin

wyciskarka do soków

Polecane posty

Gość moniśkoszalin

Hej! mam do was pytanko a propo sprzętu kuchennego, który będzie na tyle uniwersalny, żeby można bylo w nim wyciskać soki, robic zupki z różnego rodzaju produktów. Mam trochę bzika na tym punkcie i nie ukrywam, że przydałoby się jakies przyjazne tworzywo do tego rodzaju specyfików, żeby zachować jak najwięcej witamin przy procesie wyciskania . Z góry dzięki za jakies info !

Gość gość
wyciskanie a robienie zupek to tak nie za bardzo to samo. osobiście posiadam hurom slow juicer choć tani nie był ale świetny jest :) warto było. odsyłam do google wpisz wyciskarka i mnóstwo ci wyskoczy :)

Gość gośćforum
Hej, jeżęli chodzi o Twoje wymogi ;) myśle, ze z pełnym przekonaniem mogę Ci polecić wyciskarkę vitajuice, która tak jak piszesz – ma przyjazne tworzywo tzn. bioceramiczne, przy którym zawartość produktów jest taka samo wartosciowa po wyciśnięciu. Sama często lecze sokami moje dziecko i wiem, że nie ma nic bardziej odżywczego niż sok z tego urzadzenia. Btw, mamy dobry okres na marchewki, więc nic tylko robic z tego soki ! ;)

Gość moniśkoszalin
Aha, obczaiłam sobie to na ich stronie, faktycznie maja szeroką oferte tych wyciskarek. Fajnie się to wszystko prezentuje, a jak z wykorzystaniem tych końcówek, są jakies, które najbardziej się przydają?

Gość mafiinumber1
Ja mam akurat model Green Star 1000, która ma system podwójnych walców. Bez problemu radzi sobie z owocami, makaronami, pastami itd. Maja jeszcze jakies pojemniki, sa na tyle dobre, że możesz przechowywać sok nawet do kilku tygodni. Oprócz tego możesz dokupić sobie różne końcówki, w zaleznosci od tego co potrzebujesz, jakie dania, soki robisz najczęściej. Jest na serio szeroki wybór, sa końcówki które np. wyciskają trawy zbóż.

Gość amelixx
Dzięki, myśle, że warto tak jak piszesz mieć taki sprzet, choć nie jest to tanie…Tak czy inaczej funkcjonalność tego narzędzia rekompensuje pewnie wszystko;). Dzięki jeszcze raz za pomoc

Gość jadźka 56
ALe można znaleźć taniej sprzęt, choćby na wyprzedaży albo na aukcjach. I to nowiutkie sztuki. Np na Sknerus.pl widziałam taką licytację ostatnio. No i sama sobie wylicytowałam zestaw garnków za śmieszne pieniądze

Gość gość
Ja oplecam kuvingsa, najlepiej tego http://terapiasokami.pl/wyciskarka-kuvings-b6000 bo można wrzucać nawet całe owoce i warzywa (no, nie kokosa ;p ale z burakiem jużsobie poradzi) bez krojenia i to naprawdę mega oszczędza czas. A do tego gwarancję ma na 10 lat, więc musi być dobry ;)