Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W czym to dziecko bylo gorsze? Dlaczego ona nie urodzila?

Polecane posty

Gość gość

Witam, pisze tu ponieważ nurtuje mnie pewna sprawa...mialam kiedys "przyjaciółkę" ktora wychowywala sie w domu dziecka. W wieku 17 lat zaszla w ciążę z starszym od siebie o 2 lata chlopakiem. Po odejsciu z domu dziecka zamieszkala z nim i urodzila dziecko. Byla to oczywiscie wpadka...ja wspieralam ja jak tylko moglam-byla sama, nie miala rodzicow a ja bylam jedyną osoba na którą mogla liczyc. Niestety nie ukladalo im sie w zwiazku-nie wzieli slubu, on ja zdradzal i jeszcze bedac z nia w zwiazku-oswiadczyl sie innej! To byl oczywiscie koniec...Moja kolezanka zostala sama z dzieckiem. Wynajmowala kawalerke a jej jedynymi dochodami byla renta po zmarym rodzicu, 200 zl alimentow i jakies grosze bodajze z MOPSu. Po jakims czasie zaczela spotykac sie z chlopakiem innej narodowosci. Byla w nim zakochana....pewnego dnia wpadla do mnie do domu ze lzami w oczach i powiedziala ze jest z nim w ciazy (spotykali sie jakies 4 miesiace) Ja bylam oczywiscie w szoku i staralam sie ja jakos uspokoic....mowilam ze wszystko bedzie dobrze, ze jej pomoge... Sama bylam swiadoma ze moze jej byc ciezko ale wierzylam w nia...miala juz 23 lata...pierwsze dziecko odchowane...ona od 5 miesiecy pracowala ( jej dziecko zaczelo chodzic do przedszkola) Niestety ona nie chciala urodzic!!!! Powiedziala, ze usunie ciaze!! Ja bylam w szoku...nawet zaproponowalam, ze jak nie chce tego dziecka to niech chociaż urodzi a ja je wychowam. Niestety o zadnym innym wyjsciu z tej sytuacji nie bylo mowy. Razem ze swoim chlopakiem zalatwili ginekologa ktory usunal dziecko za 2000 zl !!!! Ja po prostu nie moglam w to uwierzyc....oczywiscie zaraz po tym rozstali sie...kilka miesiecy pozniej moja kolezanka poznala o 16 lat starszego faceta (jego dziecko jest mlodsze od mojej przyjaciolk tylko 3 lata).zapraszal ja na obiadki a jej to imponowalo...po dwoch miesiacach znajomosci oswiadczyl jej sie a ona mimo ze go nie kochala i mowila mi ze nawet jej sie nie podoba- zgodzila sie!!! Niedlugo po tym poznalam go...ojjj byl to dla mnie szok!! Niski, gruby, z podwojna broda, do tego arogancki i bezczelny, wyglada na 10 lat wiecej niz ma w rzeczywistosci (w tej chwili ma 40)...jednak mial cos na co ja nie zwracalam uwagi a mianowicie swoja firme i co za tym idzie PIENIADZE!!!!! Od tego momentu nasze relacje zdecydowanie sie pogorszyly...ja go nie polubilam on mnie rowniez....z kolezanka rozmawialam glownie telefonicznie badz jak miala z pol godz wolnego i wpadla do mnie na szybka kawke. Pewnego dnia wchodze na fb a tam co widze??? Moja kolezanka wziela slub (koscielny) a mi nawet o tym nie powiedziala...nie zaprosila.... zamurowalo mnie...ogladalam zdjecia z kosciola i ja w bialej sukni slubnej. Wesela nie bylo a w kosciele raptem 8 osob....poczulam sie okropnie...10 lat przyjazni sprzedala w zamian za lepszy status materialny. Zamiast mnie-przyjaciolki na ktora zawsze mogla liczyc ma męża z ktorym jak wczesniej mi mowila nie wyobraza sobie nawet seksu bo jest tak okropny!!! Od tamtej pory nie mam z nia kontaktu....Dzis jednak dowiedzialam sie, od naszej wspolnej kolezanki, ze moja ex przyjaciolka jest w ciąży....zastanawiam sie czy pieniadze tak moga czlowiekowi w glowie zawrocic? Jak tak mozna? Dla mnie jednak najgorsza rzecza jakiej sie dopuscila byla aborcja!!! W czym tamto dziecko bylo gorsze, ze je usunela od tego ktore teraz urodzi??? Jaka bestia trzeba byc aby cos takiego zrobic? Sama jestem w ciazy i kocham swoje dziecko calym serduszkiem. Jak ona mogla usunac jedno dziecko a teraz od tak chwalic sie wkolo swoja ciąża? Ja doszlam tylko do jednego wniosku....ta osoba nie jest warta mojej przyjazni...i zasluguje na wszystko co najgorsze!

Gość gość
Smutne:(

Gość Malwinaaaaa
I masz rację , poprostu ludzie się zmieniają zajmij sie swoim zyciem i badz szczesliwa .A ona jak sobie pościeliła tak się wyśpi , tylko szkoda dzieciaka tamtego niestety .Ja na Twoim miejscu nie chciałabym miec już do czynienia z taką osobą bo złych ludzi trzeba odpedzać od siebie

Gość gość
(Autorka) No i nie chce miec z nia kontaktu...jestem szczęśliwa ale boli mnie to co zrobila...ja chcialam to dziecko nawet wychowac...teraz jak sie dowiedzialam o jej ciazy to uwazam ze nie powinna byc matką! Smutne to i jakos mi ciezko na sercu...tymbardziej ze sama teraz jak juz wspomnialam bede mamą....

Gość gość
(Autorka) Moze i jej zycie...nie wtracam sie w nie!!! Ale pojąć mi jest to ciezko! Tyle osob stat sie o dziecko latami...a znajdzie sie taka jedna i usuwa ciążę....lekarznprzy aborcji powinien ja wykastrowac chyba!

Gość Malwinaaaaa
Ja wiem jedno co złego w zyciu narobimy wróci nam sie z nawiązką .jej sie jeszcze wody do uszu naleje za takie postepowanie , ale zyczyc zle nie ma co jej zle:)Niech sobie zyje w swoim smrodzie , dla mnie to nie przyjaciólka jak na slub ciebie nie zaprosiła słaba osoba tak ci powiem jak jej maz ciebie nie lubi i miał wpływ na nia by tyle lat poswieciła przyjazni .Mnie jakby partner czy maz kazał sie nie kolegowac z kimś to bym go wysmiała , miałam kiedys taki przypadek ze chłopak nie lubił kolezanki mojej ale nie mógł wymagać abym sie nie przyjazniła z nia poprostu widywałysmy sie w takim czasie kiedy jego nie było :)i wiedział ze nadal z nia sie przyjażnie bo mnie ona pasowała

Gość gość
(Autorka) Malwinaaaa ja rowniez uwazam, ze facet nie powinien miec nic do gadania jesli chodzi o przyjaciolki dziewczyny/zony- o ile nie ma na nia zlego wplywu. Ja wiem, ze los sie odwroci. Ona juz sie meczy w tym zwiazku i bedzie coraz gorzej...

Gość amber1234
Ja byn tez usunela dzieciaka gdyby bylo mi nie po drodze wiec o co takie halo? Co cie ten zarodek tak obchodzi? To jest normalna rzecz, duzo kobiet robi aborcje i nie ma w tym nic specjalnego. A ty sie autorko ośmieszyłas opisując tu czyjeś zycie jakbys swojego nie miala.

Gość gość
(Autorka) To chyba jakies zarty sa...jak ktos dziecka nie chce to jest cos takiego jak proszki antykoncepcyjne. Jesli ktos raz wpadl i wiedzial jak to jest, nie chcac kolejnej wpadki powinien sie zabezpieczac a nie machac dzieci i usuwac!!!!! Opisalam ta historie bo nikomu bliskiemu nie moge o tym powiedziec...nikt nie wiedzial o jej aborcji i jesli uwazasz ze sie osmieszylam to zachowaj ta sugestie dla siebie!

Gość gość
(Autorka) Ja brałam tabletki przez 6 lat i nic mi nie zaszkodzily... niekiedy sa stosowane przez dziewczyny np w przypadku torbieli na jajnikach...skoro sa bardzo szkodliwe to czemu lekarze je przepisuja???

Gość gość
Oj tam oj tam ona taka niedobra a ty taka wspaniała , swietojebliwa :( Widocznie miała juz dosyć twojego wcinania sie :) A ze miała aborcje to chvj ci do tego p***bcu :o Nie ty będziesz sadzić , tylko tez będziesz sądzona to ryj w kubeł a nie dvpę obrabiaj koleżance na Kaffe

Gość gość
(Autorka) Nie jestem swietojebliwa...tez popelnialam bledy i na pewno bede popelniac. A d**y jej nie obrabiam...gdyby tak bylo to obrabialabym jej d**e wsrod znajomych a kafe jest anonimowe! Z reszta nie bede dyskutowac z takimi "p****ami" jak sie wyraziles/las...

Gość gość
ciasteczkowa_mi nie wiem czy wiesz kochana ale tabletki antykoncepcyjne sa bardzo szkodliwe dla organizmu kobiety pechowiec.gif ja p.... skończ już s tym straszeniem w każdym wątku! bardzo szkodliwe - jakoś znam wyłącznie takie kobiety którym nie zaszkodziły a biorą praktycznie wszystkie normalne osoby które nie chcą mieć już więcej dzieci. nie chcesz to nie bierz, wielu osobom pigułki pomagają i to nie tylko antykoncepcyjnie, bo np. znakomicie zmniejszają krwawienia. Nikt cię nie zmusza do nich ale nie obrzydzaj innym .

Gość gość
Za to aborcja to samo zdrowie może...

Gość amber1234
wlasnie obrabiasz jej d**e i to na forum! kazdy kto ja zna moze ja z tego opisu poznac, niestety ciebie czyli plotkare rowniez! nie kazda kobieta musi sie faszerowac proszkami, jak bede chciala to usune a jak nie to urodze, moj wybor, tak samo tej twojej kolezanki. a z jakiego kraju byl ten jej chlopak z ktorym wpadla? bo jesli jakis turas czy rumun to brudnego dziecka tez bym nie chciala i pierwsze co to bym poszla usunac zarodek bo zeby mowic o dziecku to troche sie rozpedzasz autorko.

Gość gość
z jednej strony masz rację, wychodzenie za mąż dla forsy to jest całkowity upadek moralny. z drugiej strony ja mając dwoje dzieci, będąc w udanym związku, stosując jednocześnie prezerwatywy i pigułki - gdybym jednak jakimś cudem zaszla w ciążę - usunęłabym. Nie wierzę że kilkutygodniowy zarodek cokolwiek czuje (swoją drogą tym właśnie to jest - zarodkiem - płód jest jakoś od 6 tygodnia dopiero).

Kochasz swoje dziecko całym swoim serduszkiem.... jejku jakie to wzruszające :o Weź się laska za swoje życie, a nie rozkminiasz postępowanie jakiejś buraczki z bidula. Jak jesteś taka mądra to adoptuj wszystkie niechciane dzieci... Te narodzone i nienarodzone jeszcze. A odnośnie waszej przyjaźni... Najwyraźniej nie znaczyłas dla niej wiele . Ot życie

Gość gość
jej sprawa, jej decyzja, ona usuneła i ni żałuje tego zapewne... obyś ty nie musiała w zyciu usuwac ( np z g****u itp) Moja koleżanka też pierwsze urodziła a drugie usuneła. bo już nie chciala więcej. i tyle. życie

Gość gość
gość z 17:34 - wreszcie ktoś normalny :-)

Gość gość
straszysz WSZYSTKICH i kłamiesz że tabletki są BARDZO SZKODLIWE, sugerując jednocześnie że są takie zawsze i w każdym przypadku. A c/i/p/ą w tym układzie to jest za przeproszeniem co najwyżej twój partner życiowy skoro bez szemrania akceptuje twoją niechęć i agresję w stosunku do antykoncepcji, p**dogrzebko.

Gość gość
Bo autorka jest wk*****ona , ze takiej sierocie sie poszczęściło a ona dalej musi do komina , albo na domki :D

Gość gość
(Autorka) Ona byla w 9 tc a to juz płód a nie zarodek...ale tyle ile ludzi tyle opinii widze.

Gość gość
" każdemu według zasług jego "

Gość gość
dobrze, abstrahując od tego męża dla forsy.... jeśli miała już jedno dziecko, które w końcu poszło do przedszkola, a ona wreszcie znalazła pracę - co niby miała zrobić? ojciec dziecka raczej go nie chciał opłacać. Miała zrezygnować z pracy? inna sprawa że każda osoba w takiej sytuacji powinna się podwójnie zabezpieczać ale może gumka pękła, zresztą podobno nawet plastry i tabletki czasami zawodzą.

Gość babysitter
e tam 9 tydzień. normalnie idzie to usunąć. spinasz się niepotrzebnie autorko. ja jak bym musiała to i w 6 miesiącu bym usunęła

Gość gość
17:36 - ciasteczkowa zapomniałas się podpisać.

Gość gość
I dobrze ze Cie pogoniła , wiecznie pouczająca miss perfekt :)