Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NADZIEJA_A

PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość NADZIEJA_A

Witam Piszę do Was o poradę , szczególnie do dziewczyn mający podobny problem teraz lub kiedyś A więc jestem w 6 tyg. ciąży i właśnie zaraziłam się od młodszej siostry Ospą : / Przyniosła do domu to świństwo ze szkoły : ( I byłam u lekarza , który przepisał i lek ''Heviran'' , ale nie jestem pewna czy jest bezpieczny i mogę go w ciąży zażywać ? Miała któraś z Pań ten lek ? W czasie ciąży ? Proszę o poważne odpowiedzi ..

Gość gość
A lekarz co ci powiedział?

Gość NADZIEJA_A
że decyzja należy do mnie. Czy mam wziąć czy nie .. normalnie załamka ..

Gość gość
Jak powiedziałam lekarzowi, że jesteś w ciąży to musiał Ci przepisać coś bezpiecznego

Gość gość
a byłaś szczepiona?

Gość NADZIEJA_A
powiedział , że zaleca się to w ciąży , ale patrzyłam na różne forum , gdzie kobiety pisały , że brać go nie można bo powiedział im tak ich lekarz więc już sama nie wiem więc może tu jakaś kobieta brała i nic złego się nie działo

Gość NADZIEJA_A
na Ospę musiałam być na pewno szczepiona , w szkole lub ogólnie

Gość gość
no to podziekuj rodzicom ze cie zaszczepili :O przeszłabys ospe jako dziecko i nie miała dzis tego problemu, a tak szczepionka działa tylko 10 lat i potem choruja kobiety w ciazy :O To bardzo niedobrze ze zachorowałas w tak wczesnej ciazy, mozesz poronic, na twoim miesjcu wziełabym Heviran, on moze uchronic Twoje dziecko przed skutkami wirusa

Gość Gahj
Nie chce cie straszyc ale ospa w ciazy zwlaszcza w I trymestrze jest bardzo niebezpieczna dla plodu. Moze on zle sie rozwijac. Powinnas sie skontaktowac z lekarzem od chorob zakaznych a najlepiej isc do szpitala zakaznego gdzie ci powiedza co masz robic.

Gość NADZIEJA_A
Ja też się obawiam , tego wirusa .. to takie nie sprawiedliwe wręcz.. Rok temu zaszłam w ciążę ale niestety poroniłam bo okazało się to tylko pusty pęcherzyk bez zarodka.. i teraz drugi raz kiedy zaszłam to znowu coś musi się dziać bo by nie było... masakra normalnie ... lepiej będę brała ten lek , może akurat będzie wszystko w porządku .. w końcu ?

Gość NADZIEJA_A
Gahj : własnie wróciłam dzisiaj ze Szpitala zakaźnego i przepisali mi oto te tabletki ;(

Gość Gahj
A i szczepionka na ospe nie byla powszechnie dostepna jedt platna i tylko niektorzy decyduja sie szczepic wiec dowiedz sie lepiej czy bylas szczepiona czy nie.

Gość gość
Bierz Heviran i bądz dobrej myśli, jesli byłaś szczepiona choroba moze przebiec łagodnie bez powikłań dla ciąży