Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oliwa ? oliwka ?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich serdecznie. otóż spotkałam ostatnio znajomą która mnie poinformowała że ona już nie kupuj****lsamów, kremów, mleczek i innych cudów bo wyznaje minimalizm kosmetyczny poza tym to wszystko jest chemia więc poza szamponem, odżywką do włosów, mydłem dove używa oliwy z oliwek lub takich olejków do masażu do ciała ogólnie oraz do zmywania makijażu i bardzo sobie chwaliła i ogólnie jakoś fatalnie nie wyglądała, wręcz powiedziałabym dość promiennie. co myślicie o takim sposobie pielęgnacji, jeśli stosujecie to co wybieracie? temat całkiem mnie zainteresował i jak patrzę na szafkę w której mam kosmetyki to mnie żałość ogarnia bo jestem zakupoholiczką i mam po kilka produktów do jednej części ciała.

Gość gość
jedna przesadza i druga przesadza... oleje nie zastąpią substancji odżywczych czy nawilżających, ale bez sensu jest też kupowanie po 20 rzeczy na każdą nogę i to jeszcze bez analizy składów... a chemią jest cały wszechświat, woda i oleje to też chemia :P

Gość gość
Zastąpią, zastąpią :)

Gość gość
...oleje nie zastąpią substancji odżywczych .... oleje to substancje odżywcze, zawireają witaminy i nawilżają!

Gość gość
Nie. NIe nawilżają tylko natłuszczają, nie myl tych pojęć (jako posiadaczka skóry suchej, a na ciele nawet bardzo suchej "odrobinkę" o tym wiem). A substancje potrzebne skórze to nie tylko witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (a takie tylko są w olejach), ale też inne (wit. C, niacynamid, panthenol...), o składnikach takich jak ceramidy, inne niż witaminy antyoksydanty czy humektanty nie wspominając. Teraz pielęgnacja olejowa jest mocno w modzie i na tapecie a kosmetyki inne są "be", ale naprawdę dziewczyny, nie dawajcie się ogłupiać w drugą stroną ;)

Gość gość
ja się skusiłam na olej z dzikiej róży z oleofarm którego używam do ciała.a do włosów oleju lnianego. i oba się świetnie sprawują, lepiej niż sklepowe kremy, maski itp. włosy i skóra są odżywione, nawilżone i w świetnej kondycji.

Gość gość
ile dostajesz za reklamę tego spamofarmu? :O

doładnie tak powinno być, nie powinniśmy wsmarowywać w ciało niczego czego nie da się zjeść. włosy można myć samą wodą lub mąką żytnią, twarz i ciało smarować olejem migdałowym lug kokosowym, pastę robić z sody spoźywczej i olejku kokosowego