Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrac noworodka

Polecane posty

Gość gość

Jak ubrać noworodka wychodząc ze szpitala ? Rodze na początku maja .

Gość gość
body, pajacyk, czapka i do nosidła . Nosidło nakryj kocem .

No chyba, że będzie 20 stopni, jak ma być za kilka dni, to koc na pewno bym sobie darowała. Co innego dzisiaj.

Gość gość
Body długi rękaw , pajacyk , spodenki nie takie grube tylko cienkie , bluza albo jakiś sweterek , czapeczka do nosidełka i cienki kocyk. Pielucha na twarz.

Gość gość
Na głowę upadłyście nawet jak będzie 20 stopni to kocyk potrzeby przecież te dziecko będzie miało zaledwie kilka dni a może i nawet dni jak wszystko dobrze pójdzie. Nie przesadzajcie. To będzie noworodek.

Gość gość
Ja bym zamiast kocyka jakieś bawełniany materiał dała. Taki kocyk tylko z samej bawelenki

Gość gość
pielucha na twarz i czapeczka? o zgrozo! nie zapomnij o kozuchu i becie!!!

Gość gość
Spodenki na pajacyk?imta Pielucha to żart chyba

Gość gość
Mysle że będzie ciepło ... wiec założę body do rękaw spodenki , pajacyk czapeczka i do tego kocyk ... Napewno w szpitalu jeszcze podpowiedzą .

Gość gość
następna madra ,czapeczka i kocyk w maju!

Gość gość
tak i czapeczka i kocyk potrzebny nawet w maju,moja rodzila się w lipcy zeszłego roku,bylo okrutnie goraco i miała być przykryta pielucha, czapke kazali odpuscic, ale w maju pogoda może być rozna, lepiej dmuchac na zimne,jak przeziębi uszy to nie zazdroszczę akcji w domu

Gość gość
jak dziecko bez czapeczki? co z tego ze maj, może być chłodno

Gość gość
wam chyba czas sie zatrzymal,wszedzie trąbią,że czapeczka jest zbędna dla niemowlaka i wiecej szkody robi niz pozytku,potem ciemeiniucha i potówki dziecko trzeba hartowac, apo co kocyk sie pytam? jest 1 zasada,dziecko odczuwa wyzsza temperature niz dorosly człowiek,czy ty w maju wychodzac na dwór nałożysz zcapkę i nakryjesz sie kocem? watpię! ubieraj dziecko tak jak ubierasz siebie a nawet lżej

Gość gość
Nie no, bez przesady, mówimy tu o noworodki, jakaś czapeczka moim zdaniem być powinna, chociaż cienka taka smerfetka. Zależy od pogody. Jak wychodziłem w styczniu, to młoda miała body, pajacyk, kombinezonie cienki i zapakowaną była przez chwilę w śpiworek do fotelika, taki z suwakami, żeby w samochodzie rozpiąć. A jak w sierpniu rodziłam, to wyszliśmy w bodziaków i pajacyku i cieniutkiej czapce. Bez koca. Także myślę, że w maju to trzeba to jakoś wypośrodkować

Gość gość
no ja sie pytam jakie to szkody robi czapeczka???? no chyba ze ktos nie rozróznia bawełnianej lekkiej czapeczki od polarowej czapy! ja rodziłam 4 maja to moje dziecko własnie miało taka bawełnianą czapke, pajacyk bawelniany i bylo wsadzone w lekki polarowy kombinezonik. pamietam ze tego dnia pytałysmy nawet połozne jak ubrac dziecko na wyjscie. a i tak ubrałam mała w jedną warstwę mniej niz nam mówiono i nic sie nie stało. oczywiscie pieluszkę na twarz - no chyba ze bedzie mega ciepło i bez wiatru.

Gość gość
bo w czapce nawet cienkiej poci mu się główka?

Gość gość
Trzeba tu chyba doprecyzować, że chodzi o pieluszkę tetrową, bo jeszcze ktoś pampersa dzieciakowi nałoży

Gość gość
kocem dziecko zakryj razem z buzia bo się powietzra nałyka hehe rozumowanie wiejskich bab z poprzedniej epoki

Gość gość
czapka ma chronić delikatną główkę od wiatru idiotki ! - a potem się dziwią skąd zapalnie ucha bo przecież czapeczka cieniutka to relikt poprzedniej epotki , kretynki

Gość gość
a skad taka teza,że wiatr powoduje zapalenien ucha środkowego u dzieci? nic głupszego nie słyszałąm odkąd żyję 40 lat !główna przyczyna zapalenia ucha u małych dzieci jest jego zalanie wodą podczas kąpieli lub wirus!

Gość gość
ja rodziłam pod koniec maja 2013 i jak wychodziłam było dość zimno. Mała była ubrana w koszulka, kaftanik i śpiochy. do tego czapeczka i zawinięta w rożek bo u nas ze szpitala do odbioru potrzebna była gondolka od wózka. i zarzuciliśmy pieluche na bude od gondoli bo strasznie wiało.

Gość gość
14:33 ja też urodziłam 4 maja:) mój synek miał czapkę bawełnianą,body z krótkim rękawem,na to pajacyk z miki i bez koca.Jedna matka chciała swojemu dziecku zakryć twarz pieluchą i dostała ochrzan od pani zajmującej się noworodkami:)

Gość gość
Myślę, że śpioszki i pajacyk plus lekka czapeczka wystarczy. Zapelenie ucha mają w wększości dzieci, która mają wielkie czapy na uszy:D a tak powaznie, dzieci, która mają skłonności do takich zapaleń. Tak samo jak inne dzieci mają skłonności do alergii czy kolek. Moje dzieci nie nosiły czapek gdy były powyżej 15 stopni. Zapalenia ucha nigdy nie miały, a to już nastolatki;) Naprawdę nie ma sensu przegrzewać. Potem dziecko często choruje. Gdy się je zachartuje cięzko o chorobę. Ubierać stosownie do pogody, czyli tak jak siebie, plus w zależności jak dziecko śpi można delikatnie przykryć dziecko.