Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zaniknie mi w ten sposób pokarm

Polecane posty

Gość gość

Powoli kończę karmienie piersią czy jak będę karmiła w nocy z jednej piersi a rano z drugiej to pokarm mi zaniknie całkiem ?

Gość gość
Predzej nabawisz sie zapalenia cyckow

Gość gość
Nie, nie rób tak, bo będziesz mieć zapalenie, a to jest baaardzo nie przyjemne..przystawiaj do obu, ale na krócej i rzadziej niż zwykle :) zamiast np. na 15 minut to na 10, zamiast co 2 godziny to przystaw co 3h lub co 4h :) powoli zmniejszaj i pokarm będzie zanikał :)

Gość gość
W taki sposób to tylko nabawisz się zapalenia piersi. Tak jak ktoś pisał przystawiaj coraz w to dłuższych odstępach i nie opróżniaj piersi do końca. Drug sposób to używanie laktatora i ściąganie w dłuższych odstępach czasu.

Gość gość
Ale mogę karmić np tylko rano z obydwu i wtedy będzie ok jak długo mam tak robić żeby pokarmu wogóle nie było ?

Gość gość
I pij miete

Gość gość
nie mięte a szałwie ,mi zniknął tak z dnia na dzień pierwsze dziecko karmiłam 6 mies drugie 16 mies i odstawiłam i po pokarmie żadnych zapaleń i bólu .

Gość gość
No dobrze ale jak to z dnia na dzień i co nie miałaś twardych piersi ?

Gość gość
Było tak jak odstawiłam pierwsze dziecko od razu pewnego dnia rano ,pod wieczór czułam że piersi są pełne więc odciągnęłam troszkę ale dosłownie trochę laktatorem ,następnie wzięłam prysznic piersi rozmasowałam i na drugi dzień rano obudziłam się z małymi piersiami pustymi ani kropelki .nie brałam żadnych tabletek nie piłam ziół Przy drugim dziecku a karmiłam jak pisałam 16 mies więc te karmienia późniejsze nie były częste i pewnego dnia nie ja ale moje dziecko zdecydowało że koniec i w tym przypadku nawet laktator nie był mi potrzebny ,gdyż piersi od dawna nie napełniały się tak jak przy niemowlaku i tak samo pokarm zanikł prawie natychmiast bo nawet przy naciskaniu nic nie wylatywało ,ale zawsze sie bałam jak słuchałam opowieści moich koleżanek jak 1,5 roku później po zaprzestaniu karmienia ciekło im mleko z piersi i piersi bolały ,mnie nic podobnego nie spotkało .

Gość gość
Ktoś jeszcze coś doradzi ?

Gość pennyyyy
polecam picie szałwii - mnie pokarm zniknął w ciągu 2 dni, ale miałam bardzo mało, max 60 ml z 2 naraz i to po 6 godz. przerwy

Gość gość
Poprostu musisz rezygnować co kilka dni z jednego karmienia, na koniec zostaw te nocne bo z nimi najtrudniej sie pozegnac. Jak odstawisz stopniowo to pokarm sam zacznie zanikac. Ja tak robilam i nie mialam problemu przepelnionych piersi ani żadnych zapalen.powodzenia.

Gość gość
Dzięki . To karmić jeden raz na dzień z obu piersi i przez jak długo?