Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna90

czy stosujecie naturalna metode antykncepcji?

Polecane posty

Gość niepewna90

jestem od 4 lat z partnerem i zdecydowalismy sie na naturalne metody. moja pani ginekolog polecila mi metode objawowo-termiczna. ktoras z Was stosowala? lepiej robic wykres samodzielnie czy przez portale? znalazlam taki na http://www.mojkalendarzyk.pl/ ale nie jestem pewna, czy jest dobry

Gość gość
to, co naturalne, to nie są metody antykoncepcji, a metody planowania ciąży tylko i wyłącznie. nie ma czegoś takiego, jak naturalna antykoncepcja, chyba, że jakieś nieznane zioła diabli wiedzą skąd lub wstrzemięźliwość. nie wiem, co to za ginekolog, który poleca metody naturalne jako formę zabezpieczenia przed ciążą, ale osobiście bym od takiego uciekała najdalej jak się da. trzeba naprawdę długo i wnikliwie obserwować swoje ciało, brać poprawki nawet na coś tak banalnego, jak katar, żeby to działało. a jak mi ktoś powie, że bzdury, to najwyraźniej nie będzie mieć dzieci nigdy, skoro nie wpadł przez lata naturalizmu. mam znajomą, nigdy nawet gumek nie używała z facetami, aktywna seksualnie od jakichś 10 lat, teraz z mężem próbują od roku zajść i dupa zbita, nic.

Gość gość
Głupoty gadasz kobieto, naturalne planowanie rodziny to też swego rodzaju antykoncepcja, wystarczy prosta analiza temperaturowa i dla pewności obserwowanie śluzu pod mikroskopem co daje 100% pewnośc, albo testy owulacyjne, Nie wypowiadaj sie jak nie znasz sie na temacie.

Gość niepewna90
No kazdy ma prawo wybrac to, co mu sie podoba. Ale slyszalam wiele pozytywnych opinii na temat naturalnych metod, jedna znajoma juz przestala uzywac prezerwatyw w dni nieplodne (te pewne) i mowi, ze warto jest sie poswiecic.

Gość jelonkowa29
Hej Dziewczyny, mogę polecić serwis mojkalendarzyk.pl , używam go już 3 cykl, jest wygodniejszy niz szkicowanie wykresu ręcznie, generalnie rano nie mam do tego głowu, a tak kazdego ranka mierze temperature a mój mąż wpisuje tabletem do mojegokalendarzyka.pl , wczesniej rysowałam wykres na kartkach, metoda była bardzo skuteczna, w sumie w dni niepłodne nie używaliśmy gumek, i nie zaszłam. Mogę polecić metodę termiczną, ale trzeba naprawde skrupulatnie każdego ranka mierzyć temperature i uwzględniać zakłocenia , typu katar itd...

Gość gość
ja mam spiralę.polecam.

Gość gość
chyba w d***e

Gość 123dwddw
chyba w d***e

Gość niepewna90
Na dlugo sie ja zaklada? A jelonkowa29 nie boisz sie wpadki, skoro sa te zaklocenia? a ten serwis nie jest jakos powiazany z tym kalendarzykiem?

Gość gość
metody naturalne to dno powoduja wpadki i wielodzietnosc -polska wies jest bardzo wielodzietna kilkanscioro dzieci w rodzinie to czesto jest bo na wsi baby stosuja antykoncepcje 10 razy rzadziej niz miastowe

Gość gość
każdy lubi jak chce, ty lubisz w d**e, twoja sprawa :) nic mi do tego :)

Gość niepewna90
haha ^^

Gość jelonkowa29
Trzeba brać pod uwage zakłócenia i porównywac wykresy z poprzednimi i sprawdzić, nie boje sie wpadki bo juz długo się w ten sposób zabezpieczam i sprawda sie w 100%:)

Gość gość
Rany jak mozna myslec, ze to jest w ogole antykoncepcja? W angielskim slangu ta metoda sie nazywa 'rosyjska ruletka'!