Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uliulijanka

NIE ODBIERAJCIE POLECONEGO Z WOJSKOWEJ KOMENDY UZUPEŁNIEŃ

Polecane posty

Gość gość
Polacy jak te świnie przed rzeźnią stoją, pala papieroska i pełen relaksik

Gość gość
smieszna jestes :D

Gość gość
tez jestem tego zdania putin i reszta swieta maja za duzo do stracenia i tyle. poza tym putin ma swoje interesy z usa

Gość gość
Samo nie odbieranie poleconego Ci nic nie da, jest cos takiego jak ZW, najwyzej przyjada. Podziekuj prem. w wyborach, bo on nie skasowal calkowicie zasadniczej, tylko zostawil szczatkowe, slabo wyszk. etc. i obowiazkowe cwiczenia dla tych ktorzy odbywali(chodzi prawdopodbnie o utrzymanie etatow ofic.)... To nie ma nic zwiazanego z "kremowkami" - w tym roku powrocono do obowiazkowych regularnych cwiczen, bo RP ma za duzo pieniedzy, a jakos do NSR nie ma chetnych wiec zeby miec na papierze wzywa sie ludzi ktorzy nie maja wiekszego pojecia o sluzb. Jesli nie chcesz lub Twoj facet nie chce to mozliwoscia w RP jest zgloszenie wyjazdu zagranice w urzedzie - jak wyjedziesz gdzies z Polski na stale to nie moga wezwac.

Gość gość
za ukraine usa nie zacznie walki z putinem ale tu nie chodzi o glupia ukraine. To znaczy chodzi, ale wieksze i silniejsze panstwa nie w obronie za ukraina przeciwstawia sie putinowi. Chodzi o to ze putin chce sie poczuc panem swiata i to przeraza usa czy inne panstwa. Dadza mu durna ukraine to wyciagnie lape potem po cos durnego jeszcze, az mu odbije i zachce mu sie czegos na co juz zgodzic sie nie beda mogli. Tu naprawde nikt o ukrainie nie mysli. Chodzi o wladze, usa czulo sie zawsze panem swiata a tu prosze obama moze sobie drzec czarna morde ile w wlezie a putin go zleje cieplym moczem:D I z tego sie moze nieporozumienie wywiazac, a jak tak sie stanie to usa szybko po d***e oberwie (a my razem z nimi, bo sojusznikow wybieramy sobie mocnych tylko w gebie) bo za rosja pojda chiny i bedzie sajonara:D

Gość gość
Dzisiaj właśnie Hołownia w przegladzie prasy porównał tę sytuację do tej sprzed II wojny też wszyscy patrzyli i czekali, taki chocholi taniec który nie wiadomo jak się skończy :(

Gość gość
TV musi podsycać panikę, chodzi o oglądalność a potrale klikalność. Czy niektórzy z was rzeczywiście myślą, że wjedzie tu ruski czołg i powie, że teraz tu będzie Rosja? Przed II wojną można było zauważyć niepokojące ruchy w Niemczech na długo przed jej rozpoczęciem, prześladowania Żydów, faszystowskie wystąpienia tolerowane przez większość Niemców itd. Tu sytuacja jest inna. Nawet jeśli Rosja zagarnie jeszcze jakieś ziemie, nikt z mocarnych palcem nie kiwnie, więc nie ma sensu się zamartwiać na zapas.

Dokładnie... już mam trochę dosyć tego wszechobecnego gadania o Ukrainie, media jak zwykle- jak się uczepią jakiegoś chwytliwego tematu, to będą go męczyć do ostatka, byle tylko jak najwięcej zapychaczy informacyjnych z tego wycisnąć. Nie chcę bagatelizować tej sytuacji, ale też-zachowajmy zdrowy rozsądek.

A te podwyżki cen, ta biurokracja, korupcja to jak żyje przeciętny polak to nie jest prześladowanie? Co wy myślicie tak zawsze będzie? Przecież musi się coś stać bo tak być nie może, wiem kto mieszka w polsce ten tak nie odczuje bo nie ma porównania, ja po pół roku przyjechałam na urlop i się zimnym potem oblałam jak zobaczyłam te ceny

Gość gość
Kilku współpracowników mojego narzeczonego też dostało to wezwanie. Jemu jeszcze nie przyszło, ale jego mama nie odbierze (jest zameldowany u niej a mieszkamy na wynajmie).On pracuje w Niemczech.

Gość gość
Nieodebrany list polecony traktowany jest jak dostarczony, więc dziwię się waszej postawie. Lepiej odebrać i dalej robić co trzeba (zapewne tylko stawić się na komisji i dostać pieczątkę :P ). Niż potem próbować wybrnąć z sytuacji niestawienia się na tejże komisji, bo zapewne jakieś konsekwencje tego będą. Ponadto nawet w czasie pokoju część rezerwistów powoływana jest na szkolenia wojskowe (czy jak to tam się nazywa). Wy tak jak z chorobą, nie przebadam się, nie będę wiedziała, że jestem chora to znaczy, że jestem zdrowa :O