Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam wielki problem, w kwestii tamponów.

Polecane posty

Gość gość

więc tak, w wakacje chcę jechać na obóz konny i jest za wcześnie abym sobie policzyła kiedy będę miała okres. ale tak: byłam ostatnio u ginekologa i babka powiedziął mi że mam tam "coś" takie półkisiężycowe i że z tamponów nici, a usunąć to można tak przy 18-tce bo teraz to za wcześnie. sama nwm bo jak sie przebierałam to byłam w innym pokoju i może moja mama nie chce żebym ja je nosiła i powiedziła coś tej doktorce.. sama nwm. uzywam teraz podpasek ale czuje sie z nimi okropnie i poprstu myślę i uważam ze mam racje ze tampony byłyby świtnym rozwiązaniem. pozatym jak wsiąde na konia w podpasce (tam lekcja jazdy trwa 1 godzine) to sie bede czuła niekomfortwo i jedyne o czym bede myślał to to żeby już zejsc i czy mi nic nie przeciekło... prosze pomóżcie mi bo jak myśle że nie pojade na ten obóz z przyjaciółką to mi sie plakac chce a tak sie stanie jak wypadnie mi wtedy okres/... +chciałam wspomnieć że 2-3 dni bez jazdy odpadają bo każdy sie skapnie że mam okres pozatym nie płace za siedzenie w pensjonacie i oglądanie jak znajomi świetnie sie bawią. bardzo prszę o pomoc p.s. mam 14 lat

Gość gość
Półksiężycowate cos to blona dziewicza? ;) pewnie chodzi o to, ze przy tym kształcie mozesz tamponem uszkodzić blone, a dla wielu to mityczny symbol dziewictwa. Zbyt ważny, by go tracic juz teraz. Zawsze mozesz skonsultować sie z innym ginekologiem. Ale trudno mi cos doradzić.

Gość gość
właśnie nie jestem pewna, bo to chyba cos w środku.. jakaś przegroda czy coś...c :(

Gość gość
....moze jedynie to, ze w twoim wieku miesiączki nie są regularne. Wszystko może sie zdarzyć. Zwlaszcza przesuniecie parodniowe. A po paru miesiącach to juz kwestia tygodnia, dwóch, akurat poza terminem tego obozu :)

Gość gość
Taaaaaa, przegroda ;) blona dziewicza to sie nazywa;) u różnych kobiet ma różne ksztalty, tamponem mozesz sie po prostu dziewictwa pozbawić, by ze slów tej twojej ginekolog wynikalo. To sie zdarza.

Gość gość
Myślę że z tym przeciekaniem to ciut przesadzasz,używam podpasek od dawna i bardzo żadko zdarza się aby przemokły tym bardziej że w twoim wieku okres jast raczej skąpy. Obecnie jest taka różnorodność podpasek że z wyborem odpowiednich napewno nie będziesz miała problemu. Magda

Gość gość
Jejku, to dlaczego Pani ginekolog powiedziala mk ze to trzeba bedzie chkrurgicznke usunac ? Nie jestem ekspertem w tej kwestii ale mysle ze blony dziewiczej nie usuwa sie chirurgicznie...

Gość gość
Nic nie będziesz miała usuwane chirurgicznie, twój pierwszy chłopak seksualny (taki z którym będziesz uprawiała sex), usunie ci błonę dziewiczą. Tampony nie powinny ci jej uszkodzić, nie wiem czemu takie twarde stanowisko że masz ich nie używać. No i zdania z dużej literki trzeba rozpoczynać :)