Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie musze wyslac przedmiot na allegro

Polecane posty

Gość gość

Jesli ktos u mnie wygral aukcje?

Gość gość
Im szybciej tym lepiej, nikt nie lubi długo czekać na zamówiony towar.

Gość gość
Chodzi mi o czas maxymalny, tydzien? dwa? ktos zna regulamin? nie moge sie wczytac o tak poznej porze ;)

Gość gość
musisz sie dogadac z kupujacym, czy mu oasuje tak dlugo czekac, najlepiej zadzwon i sie ugadaj

Gość gość
Chyba dwa tygodnie max, ale na aukcji musiałaś podawać przybliżony czas realizacji zamówienia i to również Cię obowiązuje. Wiadomo że nikt nie pójdzie po tygodniu na policję bo napisałaś że w ciągu 2 dni wysyłasz, ale negatywa raczej zarobisz chyba że się dogadasz z kupującym.

Gość gość
Dla mnie jakby ktoś po 2 tygodniach wysłal mi przedmiot to dostałby negatywa. Wysłka powinna być 2-3 dni po zakupie - inaczej komu chciałoby sie / opłacało robić zakupy przez allegro? Przeciez czas to pieniądz! Po co wystawiać coś czego się nie ma? Bo jak masz to chyba do poczty dojdziesz, ofiaro?

Gość gość
tydzien to przegiecie a 2 tygodnie to wielkie negatyw, siedze na allegro od lat i jeszcze sie nie zdazyło zeby ktoś mi tak pozno cos wysłał lub zebym ja cos tak pozno wysłała

Gość gość
dzień dwa i powinnaś towar wysłać.

Gość gość
jak wystawiasz przedmiot, to okreslasz, w jakim czasie go wyslesz, wiec sie tego trzymaj

Gość gość
Te 2 tyg- chodzi o regulamin Allegro, po takim czasie można zgłaszać i brak wpłaty od kupującego i brak towaru od sprzedającego,i nie wiem czy nie ma zastrzeżenia że "jeśli kupujący nie poda inaczej". Sama kiedyś czekałam ponad miesiąc na buty, ale sprzedający zaznaczył w aukcji że czas oczekiwania do dwóch miesięcy, więc się nie irytowała, ale jak ktoś pisze że "przybliżony czas realizacji taki a taki" to uważam że go to obwiązuje. A już mnie trafia jak płacę za kuriera a nie za paczkę pocztową żeby było szybciej, a ktoś tym kurierem po kilku dniach wysyła.