Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta9994

Sposoby na przyśpieszenie porodu

Polecane posty

Gość Marta9994

Witam. Jestem już po terminie na ktg wychodzą skurcze co 10 min, ale ciągle jest małe rozwarcie na 1 cm. Nie chce mieć na siłę rozwierania szyjki. Lekarze mówią żeby sprzątać, masować brodawki, dużo chodzić i uprawiać seks jednak żadna z tych metod nie pomaga. Odesłali mnie do domu by nie męczyć mnie w szpitalu. Znacie jakieś inne sposoby na ruszenie tej akcji porodowej ? Może jakieś ćwiczenia ?

Gość gość
Wez ciepla kapiel albo uprawiaj seks

Gość gość
Ja mialam wywolywany poród. Tez nie mialam rozwarcia. Nie jest tak źle. Glowa do góry.

Gość gość
Sex a szczegolnie sperma rozwiera szyjke ja to. Stosowalam dwa tygodnie przed porodem i szyjka rozwierala sie expresowo

Gość Marta9994
Razem z mężem uprawiamy seks dosyć często a rozwarcie jakie było takie było.... Jedyne co się zmieniło to to że pojawiły się skurcze co 10 min, których w dodatku nie czuje.

Gość gość
Mi pomogl masaz sutkow. W kapieli zastosowalam i po kilku godzinach mialam juz bolesne skurcze

Gość gość
Mi nie pomogło żaden ze sposobów,które wymieniłaś.Jedynie po zjedzeniu całego ananasa pojawiły się skurcze ale po kilku godzinach przeszły.Dałam na luz i po dwóch dniach się zaczęło.