Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomnialam o wielkanocy

Polecane posty

Gość gość

Przebije mnie ktoś? Mąż zadzwonił że przyjedzie na niedzielę jego siostra, ja sobie myślę że spoko, upieke schab. Myślałam że wielkanoc wypada później :o i tak ddobrze że sobie przypomnialam, bo goście dostaliby w wielkanoc schab że sliwka i rosol.

Gość gość
No i co, to źle?

Gość gość
A jestes wierzaca? Bo do kosciola to chyba nie chodzisz;)

Gość gość
haha, agentka z Ciebie :D

Gość gość
To juz teraz zupelnie zglupialam...to w Wielkanoc nie mozna jesc schabu czy rosolu??Ja czesto wlasnie na wielkanocny obiad robie schab.

Gość gość
Tobie sie chyba Wielkanoc z Wigilia pomylila jesli o menu chodzi oczywiscie.To ja juz sie zorientowalas ze jest Wielkanoc to co na obiad zrobisz????

Gość gość
przeciez wielkanoc to własnie niedziela - normalny obiad jak w niedziele schabik i rosołek po obiadku jakies ciacho,potem drineczki - jak to przy swiętach bywa,a w poniedziałek wielkanocny odpoczywanko od gosci :D

Gość gość
Autorko,nie masz nic do powiedzenia?

Gość gość
Tu autorka. Oczywiście że wielkanoc to niedziela, ale jednak tradycyjnie jada się typowe dla wielkanocy potrawy na śniadanie. Nie wiem jak u was, ale u nas nie jada się obiadu, tylko to, co zostalo że śniadania. A ja zapomnialam na śmierć, że to już. Szwagierka z rodzina wprosili sie z myślą o świecie, a ja bym ppewnie przetrzymala ich bez jedzenia do obiadu pewna, że śniadanie jedli, a potem podała rosol i schab jak na normalny obiad z gośćmi :)

Gość gość
A na obiad nic nie robię, tylko śniadanie sklece - jajka, zur, kiełbasa, salatka jarzynowa, wędliny i pasztet. Obiadu nie ma, bo każdy się naje śniadaniem i potem ew zur z kiełbasą odgrzewamy.