Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

denerwuja mnie ludzie ktorzy uwazaja

Polecane posty

Gość gość

Ze sa tak wspaniali ze wszechswiat musi miec sens, ze to dowod na istnienie boga. Boga nie ma , swiat stworzyl sie sam. Swoja droga stworca musialby mic zryty beret kompletnie albo byc skonczonym sadystom. Jeden drugiego pozera, wirusy, bakterie, smierc, bol, brud, robactwo. Swieta na ktore tlucze sie w tej chwili biedne ,zestresowane swinki, w ime boga rzecz jasna. Nie ma boga bo w ogole nie obchodzi go milosc , uczucia tylko bialko i lancuch pokarmowy.

Gość gość
A może Pismo Święte jest jakimś świadectwem. A Ziemia potwierdzeniem.

Gość w lesie obok metropolii
kurna ale istnieje wiele mozliwosci... moze my sami zgadzamy sie rodzic na tym p******ym swiecie? a poza tym jak to kurna stworzyl sie sam? w tym swiecie nic nie dzieje sie bez przyczyny a swiat stworzyl sie bez przyczyny?

Gość gość
Swiat to gowno po ktorym plywa lotos. Olbrzymi bezmiar cierpienia na ktorym zyja uprzywilejowani

Gość gość
Byl taki fotograf ,nie pamietam jak sie nazywal, zrobil slynne zdjecie malutkiego dziecka w Afryce umierajacego z glodu za ktorym szedl sep. Ten fotograf widzac ten bezmiar bezsensu i zla popelnil samobojstwo . Mimo iz byl slawny i bogaty. Stracil sens zycia

Gość gość
Jezus uczy miłości a tylko miłość przynosi szczęście. Cierpienie uczy a my musimy umieć wybrać jacy chcemy być.

Gość gość
Tchorzu nie chcesz widziec gowna, bo sie go boisz i psuje twoj sielski krajobraz

Gość gość
Gdzies mm takiego boga , moze sie na mnie obrazic nawet. Biedaczek. Stworzyl gowno i jeszcze mam go wielbic

Gość gość
Dziwne ze tylko pekno utozsamiasz zbogiem. Jakby czlowiek byl piekny to by nie sral, nie chorowal, nie jadl i byl wiecznie mlody i nie musialby kopulowac jak zwierze

Gość gość
Człowiek od początku był szczęśliwy w raju. Zgrzeszył a to było powodem jego nieszczęścia. Bóg dał mu wolność z miłości i dlatego pozwala grzeszyć a grzech przynosi cierpienie. Tak jak ludzie tak też anioły się buntują (diabeł). Kto przyjmie Boże zasady -dobre ten będzie żył.Nie wszyscy znają Boga. Myślę że Bóg ostatecznie oceni ludzi sprawiedliwie.

Gość gość
Bajki wciskane od dziecka staja sie tak silnie zakorzenione w podswiadomosci ze sa niekwestionowalne i niepodwazalne. Ale ja nie dalam sie urobic. Zbyt wiele niescislosci , absurdow i prawdziwego zycia nie pozwala mi wierzyc. Wierzyc mozna w cos co istnieje ,w cos co widzialam, znam, kocham a nie w historyjki

Gość gość
A mi nikt nic nie wciskał znalazłam stare Pismo Święte w szafie mamy i czytałam.

Gość gość
Dlaczego aniolowie sie buntowali, mieli jak w raju. Dlatego ze nie chcieli byc zalezni od nikogo i podlegac komus kto jest zbyt pazerny zeby miec wszystko.

Gość gość
Aniol ktory stal sie szatanem. Nieskonczone dobro ktore wybralo nieskonczone zlo. Nikt nie jest w stanie przejsc takiej metamorfozy.

Gość gość
Może właśnie dlatego że chcieli więcej niż potrzebują. A tylko Bóg wie co dla nich jest dobre. A Bóg jest dobry on stworzył nas bo chciał nam ofiarować swą miłość. Anioł nie jest Bogiem to nie jest nieskończone dobro . W Piśmie Świętym napisane jest "jeden jest dobry Bóg". Gdyby dał nam swoją władzę to moglibyśmy się pozabijać bo nie poznajemy sami co jest dobre. I dlatego teraz tu jesteśmy żeby się nauczyć i wybrać.

Gość gość
mądrości autorko nie masz, ale nie martw się może z wiekiem nabędziesz:D

Gość gość
Przrazaja mnie religijni ludzie i ich formulki klepane bez pomyslunku

Gość gość
Nie przemówisz fanatykom do rozumu. To są słabi idioci, którzy muszą mieć pana nad sobą bo sami by nie wiedzieli co zrobić z wolnością. Widać wielu ludzi musi mieć nad sobą kogoś, kto im powie co mają robić. Mentaloność niewolnika. . "Jam jest Bóg, który cię ciebie wyprowadził z ziemi egipskiej z domu niewoli". O ile mi wiadomo Polacy nigdy nie byli w Egipskiej niewoli = nie jest moim Bogiem.

Gość gość
Bóg z miłości dał nam wolność hahaha :D Z miłości pozwolił nam wybrać czy chcemy być źli czy dobrzy. Jeśli by nas naprawdę kochał to powinien nakazać nam być dobrymi :)

Gość gość
Larry k***siarzu ja nie wierzę. Nie muszę się modlić i się łudzić, że łaskawy Pan mnie jutro nie zabije. Sam o siebie troszczę oraz troszczę się o swoją rodzinę. Wszystko się może zdarzyć ale nie jestem takim idiotą aby codziennie modlić się do wyobrażonego Pana.

Gość fotel
drodzy młodociani ateiści .jeśli Boga nie ma to dlaczego tak zażarcie z nim walczycie?

Gość gość
Jedyne w co mozna wierzyc to w siebie