Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakiej pozycji śpią wasze dzieci

Polecane posty

Gość gość

Moje 6 miesięcy .ostatnio ciągle kładzie się na bok i tak śpi. Może w tej pozycji ? Napiszcie jak śpią wasze i w jakim są wieku.

Gość gość
pewnie że dobrze ja zawsze kładłam na boczki, na przemian. Mała nie lubiła spac na brzuszku ani leżeć . Im była starsza sama znajdowała sobie pozycje do spania. Polubiła spanie na brzuchu

Gość gość
jej... co za pedofil zaklada taki temat...

Gość exdebillmobilny
? A co w tym zlego? Moje w tym wieku roznie, ale i na brzuchu czesto sypialy, corka do dzis spi jak ,zaba, : na brzuchu, nogi podciagniete pod brzuch, martwie sie jak jej tam krew przeplywa, ale jak sie ja obroci to i tak wraca do pozycji;)

Gość gość
Bardzo dobrze że na boku. Moja córka też tak spala i dzięki temu żyje. Kiedyś jak miała 5 miesięcy zwymiotowala przez sen. Strach pomyśleć co by było gdyby wtedy spała na plecach. Moja koleżanka straciła tak 3 miesięcznego synka. Spanie tylko na boku!

Gość gość
Bo takich malutkich dzieci, które nie przekręcają zbytnio głowy nie kładzie się na plecach! Starsze mogą tak spać, jeśli im wygodnie (zresztą spanie na plecach ogólnie jest najzdrowsze dla kręgosłupa i narządów, najgorsza pozycja do spania to właśnie na brzuchu lub na boku z podkurczonymi nogami, a tak śpi większość dorosłych). Twoja córka rusza się coraz bardziej. Musi mieć pozycję do zasypiania najwygodniejszą dla siebie. Z czasem coraz bardziej zacznie Ci się wiercić w nocy i będzie przyjmowała różne pozycje.

Moja ma 8 miesiecy i śpi za brzuchu od jakiegoś czasu. Najpierw pozginana była jak pająk nogi gdyż szczebelkami ręce gdzieś za głową albo zupełnie w poprzek łóżka i tak było najczęściej teraz nauczyła się odwracać w nocy na brzuch i tak śpi. Dodam iż śpi w spiworku więc musiała trochę potrenowac nocne obracanie.

Gość gość
We wszystkich możliwych pozycjach ale najchętniej na Jezuska, czyli na plecach i ręce rozrzucone maksymalnie.

Gość gość
na Jezuska??? rany.. skąd Ty wytrzasnęłaś taką nazwę?

Gość gość
moja ma 13 miesięcy. jak miala 3miesiące nauczyła sie sama obracac i od tej pory co 5 minut inna pozycja.. najczęściej na brzuchu z wypieta pupa albo na boku zwinieta tak ze nogi wisza między szczebelkami.

Gość gość
Dobre z tym Jezuskiem ;) mój od urodzenia spal na plecach z przekręcona Glowa na bok nie raz ulewal w trakcie snu . Teraz ma 5 miesięcy i dalej tak spi i chyba mu wygodnie bo od 2 miesięcy cale noce przesypia

Gość gość
Mój brzuchu

Gość gość
Moje ma 1.5 roku i spi w kosmicznych pozycjach. Np nogi do gory oparte o szczebelki albo na czworaka. Jak usypia to normalnie na burzuchu albo plecach a potem zaczyna sie joga :-)

Gość gość
a mój od początku był wiercioszek, ja jako noworodka układałam raz na jeden raz na drugi bok (w rożku) podpierałam kocykiem aby się nie obrócił a tak się wiercił że i tak jak się przebudziałam-spał na plecach :] dzisiaj ma 15 miesięcy i śpi w 1001 pozycjach :D zasypia w jednej, za chwile jest w drugiej a po godzinie nie jestem w stanie tego zliczyć :] Niech śpi jak chce, mój jak był młodszy miał ulubioną jedną stronę, lekko spłaszczoną główkę, wyrósł z tego.