Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zostawiac na 2 sniadanie dziecku gdy wychodzi sie do pracy?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko zostaje z niania, na 1 sniadania je: jajecznice, tosty, omlety, kanapki, jajka na miekko, kasze.

Gość gość
ile jAj w kazdej postaci codziennie nie mdli go od tego idiotko ?

Gość gość
2 sn jogurt i slodka bulka lub jogurt i bulka z szynka jogurt i banan

Gość gość
Na drugie daj mu kompost

Gość gość
Lepiej codziennie jeść jaja niż zapychać dziecko słodkimi płatkami z mlekiem. Gdyby mi ktoś bite 7 dni w tygodniu dawał miskę z płatkami i mlekiem na śniadanie wyrzekłabym się rodziny.

Gość gość
Drugie śniadanie: serek wiejski, jogurt, do tego owoce lub warzywa (czyli na słodko albo na słono), ewentualnie kisiel albo budyń co jakiś czas, na przełamanie rutyny.

Gość gość
A ile ma dziecko? Moje (15 miesięcy)na śniadanie je kanapkę (ok 8:30-9:30), a potem przed drzemką między mniej więcej 11:30-12:30 dostaje mleko z dodatkiem kaszki.Obiad około 15-16. Jeśli dziecko jest starsze, albo śniadanie je jakos bardzo wcześnie, to może być twarożek (sam lub z dodatkiem pomidora, rzodkiewki), jogurt naturalny, kanapka, kisiel itp.

Gość gość
A gdzie wyczytalas ze je codziennie jajka? W kanapkach z pasta czy szynka jajko jest? Albo w kaszy i tostach?

Gość gość
No wlasnie do tej pory dostawala twarozek, jogurt naturalny lub zupe mleczna, ale troche monotonnie... Ma 20 miesiecy.

Gość gość
A moze na pierwsze dodaj zupe mleczna,gofry,naleśniki,twarożek domowej roboty(na slodko lub slono) na drugie mozesz galaretkę z owocami(zrobić wieczorem:p) jogurt z platkami i owocami(lub bez) dużo wymieniac mozna ale musiala byś podać czego nie moze,co moze,ile ma lat, uczulenia i co lubi;p

Gość gość
Lubi i moze doslownie wszystko, ma 20 miesiecy.

Gość gość
drożdżówkę, rogala mlecznego, jogurt, serek homogenizowany, banan, brzoskwinia, tarte jabłko, chrupki kukurydziane, ciasteczka maślane, budyń, galaretka, kisiel, kanapka (do wybory z czym: dźem, krem czekoladowy lub nie na słodko: serek itp.) Wszystko zależy ile dziecko je, w jakim jest wieku i co lubi

Gość gość
Nie słuchaj tego szatana z 09:15 - będziesz miała chore dziecko z cukrzycą po takich posiłkach... To jest wiek, w którym wyrabia się nawyki żywieniowe na całe życie, a propozycje tego typu to murowana nadwaga i otyłości w wieku dorosłym.

Gość gość
Mogę podać ci wiele przykladow ale nie wiem czy sie sprawdza,bo moje są juz w gimnazjum i juz nie pamietam wszystkiego co takie maluchy moga a co nie:p wiec tak: (ogólnie na pierwsze lub drugie) parowki z serem, w cieście, bez dodatkow pasta z jajek,ryby,owocowa(cos jak dżem tylko świeże,zmiazdone owoce,pamietam ze moje dzieciaki ze sloika nie tykaly a takie świeże wcinaly,nie wiem czemu) ciasteczka owsiane,zbożowe,mozna z nich kanapkę zrobic np,z mala ilością jogurtu/slodkiego twarozku i owoców

Gość gość
Co chwila wyskakuje mi ze spam :/ wiec wiecej ci nie podam bo mnie nerwica bierze

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi, z czesci z nich skorzystam. :)