Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uderzone jedynki

Polecane posty

Gość gość

hej, mam pytanie, w weekend uderzyłam się w zęby o futrynę, niestety ułamała mi się dosyć nierównomiernie jedynka z przodu górna (przed całkowitym wybiciem uratował mnie drut retencyjny założony przez ortodontę). 6 godzin później miałam zrobionego zęba przez dentystę (czymś białym utwardzanym przez ultrafiolet). Teraz mam pytanie, naczytałam się w internecie, że taki ząb po urazie może umrzeć, ale czy musi ???????? w jakim okresie można to zauważyć ? moja dentystka kazała nie panikować a obserwować, ząb póki co mnie nie boli, nie rwie itp. Ponieważ minęło 5 dni od feralnego dnia czuję że w buzi jest "coś nie tak" bo w dodatku mam rozwaloną wargę... :( pozdrawiam

Gość gość
Hahaha, jak można sobie wybić jedynki, nie wierzę :D :D :D :D :D :D O FUTRYNĘ! :D :D :D :D :D :D

Gość gość
Można. Syn mój wybił jedynkę pękła mu na pół. Kilka razy mu ją sztukowali bo zawsze jak coś twardszego ugryzł łamała mu się.głupie jabłko np. Taka jedynka jak się robi martwa to ciemnieje. Mojemu synowi czymś posmarowala dentystka i nie ciemnieje.