Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a co myslicie o tym imieniu dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Wybralam imie Zdzisia, mysle,ze to fajne zapomniane imie, bedzie dorosla Zdzislawa, mala Dzidka, Zdzisia, mysle,ze jest tam samo fajne ja Zofia.

Gość gość
Osobiście mi się nie podoba. Lubię imiona nietypowe, rzadko spotykane (ale z polską pisownią), te "starsze imiona średnio mi podchodzą, chyba dlatego że są modne. Pani Zdzisławo... hmm nie chciałabym mieć tak na imię, mało kobiece mi się wydaje.

Gość gość
No tak, jest taka grupa imion, które jednak zdobyły dużą popularność wśród panów i kojarzą się mało kobieco. Przykłady ze starszej, często już nieżyjącej części rodziny i znajomych: - Bronisława - Wiesława - Krzysztofa - Józefa - Czesława Ale nie podoba mi się też zupełnie damska Genowefa...

Gość gość
Gienka to moja sąsiadka:) hehe Zdziska to mama mojego kumpla, pani ok 60 lat

Gość gość
Ale dlaczego chcesz krzywdzic dzieciaka?

Gość gość
Mi sie nie podoba. Babcia moich sióstr ciotecznych tak się nazywa i każdy mówi na nią Zdzicha. Tak samo nie podoba mi się Eugenia, Regina, Wiesława, Genowefa, Honorata, Stanisława itp. Powracają starodawne imiona ale właśnie tylko niektóre: Amelia, Aurelia, Zofia. Zdzisia się raczej nie przyjmie. Ale jak Tobie się podoba to proszę bardzo.

Gość gość
skrzywdzisz dziecko tym imieniem :O

Gość gość
Chcesz to sobie nadaj dziecku takie imię. Będzie miało przerąbane, ale co tam. U nas na studiach była Bogusia (rocznik 81-82) i też dziwnie odbierano jej imię (zresztą ona, tak jak jej imię, była jakaś dziwna).

Gość gość
bardzo mi się nie podoba. Jest grupa imion starszych, która jako tako brzmi: Maria, Zofia, Helena. Jednak Zdzisława kompletnie nie podchodzi mi do gustu. Tak samo jak Jadwiga, Kazimiera, Genowefa, Gertruda. Jeszcze z takich rzadkich imion oczywiście straszych takim w miarę jest imię Teresa, Elżbieta, Eleonora, Gabriela, Marianna, Roma, Romana, Tekla

Gość gość
Paskudne. Oczywiście jak dla mnie. Zdzicha. Masakra jakaś.