Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy też potraficie poznać po twarzy, że ktoś jest ze wsi ?

Polecane posty

Gość gość

Ktos to tutaj napisal i faktycznie w 80% przypadkow da sie poznac kogos ze wsi, zwlaszcza facetów, obojetnie mlody czy stary. Specyficzna twarz, trudno to opisac, a jesli dodamy do tego ubior i sposob mowienia to juz w ogole. Miastowi bardzo roznią się od wiejskich

Gość Anne from Green Gables
nie natomiast zawsze - ze z wariatkowa :classic_cool:

Gość gość
Ja też to poznaję, oczywiście nie zawszę ale najczęściej udaje mi się to wyczytać z twarzy. Najdziwniejsze jest to,że trudno opisać co dokładnie charakteryzuje taką wiejską twarz. Bulwiaste nosy, masywna, ciężka twarz u mężczyzn. U kobiet często postura : wysokie i potężnie zbudowane.

Gość gość
to prawda że po niektórych ludziach to widać, ale na wioskach też są też ludzie zupełnie odróżniający sie od tych "miejskich" a jakby miejskiego dresiarza ubrać w gumofilce i posadzić na traktorze to wszyscy myśleliby że całe życie tak spędził:D

Gość poli31
mi też często udaje się rozpopznac kto jest ze wsi a kto z miasta...po tych niektórych ze wsi na kilometr widac ze z wiochy pochodzą

Gość gość
gość - takich rasowych dresiarzy w Polsce nie ma, tacy są raczej na zachodzie w UK, Niemczech czy Francji, u nas to są ''blokersi'' i dziadostwo JP 100% i inne nazistowskie ONRy. xxx W wiejskiej twarzy jest wlasnie cos takiego dziwnego, u facetow jak wyzej duzy nos taka bulwa jak u gargamela albo wielki i masywny nochal, nalana twarz, czesto niskie małpie czoło i waskie usta albo przeciwnie wielkie jak u murzyna, twarz okrągla jak piłka.

Gość od trzech ktorzy mieli plany
odwalcie wy sie od tej wsi nigdzie nie spotkalem bardziej zdemoralizowanych pajacy niz w wielkich miatsach

Gość gość
Tak, na wsiach same ideały, rżną się z kim popadnie po pijaku na dyskotekach :D chodza do kosciola, by po wyjsciu obgadywac i znow byc bydlakami :D

Autorko po pierwsze 'wogole 'pisze sie razem akurat w takim przypadku a po drugie ,idiotyczny temat .Ten facet ze zdiecia wyzej ,znany jest tu na kafe i mieszka w Poznaniu ,To Maciek

Gość gość
gość - to Maciek B ?

Gość gość
@Daa cielaku w ogóle pisze się osobno :P

Gość gość
Autorko po pierwsze 'wogole 'pisze sie razem akurat w takim przypadku x x że hęęęę??????? :D

Gość gość
"w ogole" pisze sie razem? chyba tylko w twojej glowie

Gość gość
saa daa sraa daa sie zesrala na rzadko:D

Gość gość
prosze sobie poczytac kiedy piszemy wogole razem a kiedy osobno .Akurat w pierwszym zdaniu autorki wogole powinno byc razem .

Gość gość
ze ze wsi to nie, ale ze komus sloma z butow wychodzi to jak najbardziej

Gość gość
kto was korfa z podstawowki w ogole wypuscil :o http://sjp.pl/wog%F3le nawet w slowniku nie ma takiego slowa ale takie rzeczy, to tylko na kafe:D

Gość gość
Że ze wsi nie potrafię rozpoznać, ale za to na kilometr wywęszę buractwo, które żyje nie tylko na wsi (a raczej przede wszystkim w mieście). Mieszkam na wsi od 6 lat i nie spotykam na co dzień osób z "wielkim nosem" i "niskim czołem" i co wy tam jeszcze wymyślacie. Ludzie tutaj mają normalne twarze, dziewczyny i kobiety są szczupłe, smukłe, bardzo często drobniutkie. Owszem, są wysokie, masywne kobiety i faceci z dużymi nosami, czy osoby, które nie potrafią się ubrać, ale jest ich taki sam odsetek jak w mieście:o tępota z was wyłazi i zwyczajne chamstwo. W mieście sobie żyją tylko piękni, bogaci i smukli, a zaraz za granicą miasta łażą buraki z wielkimi nosami i niskimi czołami, baby wielkie jak z horrorów i modowe bezguścia:D o matko, gdzie ja żyję:D

Gość gość
gość z 14:46 --- lubię to ;)

Gość gość
Tak to prawda ze ze uzywa sie pisowni wogole i w ogole ,zalezy co chcemy wyrazic i akurat w autorka tematu zrobila blad .W slownikach jest napisane ze sie pisze osobno ,ale juz dawno to zostalo zmienione .

Gość gość
Kto zniósł tą zasadę? Ty? :-D

Gość gość
Tak, łatwo poznać prostaka, i tu nie o miejsce zamieszkania mi chodzi.

Gość gość
Ciebie po tytule postu poznałam, ze wsi może nie jesteś, ale wieśniakiem tak.

Gość gość
gość Ciebie po tytule postu poznałam, ze wsi może nie jesteś, ale wieśniakiem tak. x O tak,tak:).

Gość gość
osoby ze wsi zwłaszcza mężczyzni nie używają kremów z filtrem i maja ogorzałą, czerona lub ciemną twarz no i strój zazwyczaj tani z bazarku. ale troche tuningu i nikt by nie poznał kto jest kto( z wyglądu oczywiście)a te duze nosy to moze jakyś alkoholicy byli.

Gość gość
ale się uśmiałam ;-) rzeczywiście facet ze wsi kojarzy mi się z dużym, masywnym... buzia w kolorkach, masywny nos. A kobiety takie "dziołchy" ;-) w stylu "Maryna piecze..." Rzeczywistość pewnie jest inna, ludzie ze wsi których spotykam zwykle różnią się tylko strojem i mową od "miastowych", ale to ludzie starsi, więc też trzeba wziąć poprawkę.

Gość gość
Hahaha, za granicą naprawdę majetni ludzie unikają życia w miastach, tam się tylko spotyka z klientami, a do domu wraca się byle dalej od skupiska szczurów. Taaaak, w mojej wsi mieszkają sami wieśniacy :-D