Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem po co na kalekie dzieci wydawać tyle pieniędzy ?

Polecane posty

Gość gość

oglądam te filmiki fundacji róznych tv i widzę koszmarnie chore dzieci z powykręcanymi nogami, rekami , wady twarzy , koszmarnei potrzebne tu 100 tys , tam 600 tys, leczenie miesięcznie 4 tys od NFZ, to mało i jeszcze tu , jeszcze tam, jakies operacje za pół miliona albo milion i pytam się po jakiego grzyba ??? jest tyle zdrowych ślicznych dzieci , u których mozna rozwijac talent np sport, plastyczne, naukową itd tyle talentów się marnuje w Polsce , tyle zdrowych dzieci z biednych rodzin nie może się kształcić po co tyle forsy wywalać na te kaleki i jeszcze ich matki utrzymywać bo nie moga pracować ? to są takie kalectwa że aż mnie obrzydza :O

Gość gość
mam nadzieje ze ci sie cos przydarzy w zyciu i ze to cie otrzasnie, wyrachowancu...

Gość gość
ale o dziwo mamuśki w sejmie przycichły

Gość gość
A pomysl co ty bys zrobil jak bys mial kalekie dziecko.to nie ich wina ze sie takie urodzily.ale wiem to wywoluje emocje i wg mnie powinna byc zezwolna aborcja gdy matka wie ze dziecko bedzie uposledzone

Gość gość
ostatni byłam na takiej biednej dzielnicy i widziałam małą dziewczynkę na podwórku, potargana w jakiejś staromodnej sukience niedopranej , może 4 albo 5 lat miała, nie umiem okreslic wieku i pieknie śpiewała piosenkę sobie, mówiła wierszyk , śliczne oczy i takie dziecko siedzi na ulicy i marze kreda kwiatki na chodniku ja bym na ta dziewczynkę wolała wydać 600 tys niz na jakąs paskudna kalekę od urodzenia, która w wieku 8 lat uczy się chodzić a jak się smieje to wygląda jak stworek gremlin :O

Gość gość
uwazaj ,bo i ciebie kalectwo nie ominie...dzis jestes zdrowy jutro mozesz byc jak ta KALEKA jestes wrednym gnojem!babcia56

Gość gość
Stephen Hawking, mówi Ci to coś? Z pewnościa nie. Jak juz wygooglujesz to i tak nie zrozumiesz. O milosci rodzicielskiej nie mam co mówic, bo tego nie zrozumiesz tym bardziej.

Gość gość
no to mam nie mówić o tym co czuję bo mnie to spotka ? przynajmniej jestem szczera i szkoda mi ładnych zdrowych dzieci które nic nie dostają w tym kraju, wychowuja sie biednie gdzie matka tyra na jakiejś kasie i nie ma ulg bo ma zdrowe dziecko w dodatku jej pensja nie wystarcza i mąć tyra albo ma za małe alimenty , dlaczego takie zdrowe dziecko nic nie ma od tego państwa / a jak patrze na reklamy fundacji np tvn i te koszmarki powykręcane które z rodzicami skamlaja o forse to mnie nerwy biorą

Gość gość
Howking zachorował jako dorosły i sam zarobił na swje leczenie. A autorka może przecież wydać swoje 600 tysięcy na dowolnie wybrane dziecko, nie widzę przeszkód

Gość gość
ale dlaczego nie pokazują fundacji w telewizjach tvn, polsat gdzie sa dzieci zdolne które maja szkołe z internatem, wyzywieniem i ucza się bo sa uzdolnieni w jakiejś dziedzinie ? tylko wszyscy te powykręcane parzchwilki pokazują , a juz przed świętami to nadają że się zesrać chcą ciągle - daj forse, wpłać - zobacz jaka kaleka kustyka , kadłubek się czołga , normalnie nawalają te reklamy fundacji bardzo nachalnie o co w tym chodzi ?

Gość gość
czy ty wiesz jak czuje sie chore dziecko,jak jego rodzice,ile potrzeba walki o kazdy kolejny dzien...a nie chcialbys ,aby tobie sie cos takiego nie przytrafilo i czy chcialbys byc poddany euatnazji,albo chcialbys byc oddany do domu opieki...nie wiesz ,co czuje i co rozumie tak bardzo chore dziecko.......matka dla swojego dziecka zrobi wszystko,a co dopiero dla chorego !babcia56

Gość gość
kalekie dzieci kiedys topiono w rzece na wsiach jeszcze z 40lat temu bez problemów bylo nieme prawo ze mozna bylo wyrzucic potworka

Gość gość
alez ty jestes dno!babcia56

Gość gość
a w szpitalach wrzucali do wiader z woda potworki

Gość gość
ale co taka kaleka wnosi do społeczeństwa ? nawet nigdy nie będzie pracować żeby np płacic podatki czy robić wam emeryture szkoda tych pieniędzy bo mogłyby pomóc zdrowemu zdolnemu dziecku ja widze bardzo dużo ładnych dzieci, ślicznych których matki maja ciężko a tylko te koszmarki siedzą w bogatych fundacjach i forse doją

Gość gość
no może kiedys dobrze robili z tymi potworkami, do wiadra i spokój ja bym nie chciała życ jako bezwładna paskudna kaleka

Gość gość
koszmarki leza i gnija przed telewizorem komputerem konsolami wszyscy kolo nich biegaja a takie zwykle dziecko z ubozszej rodziny gowno ma

Gość gość
zgadzam sie z autorka, tyle kasy i tak pojdzie w bloto bo taka osoba do konca juz bedzie kaleka, co z tego, ze naucza mowic, moze chodzic i kanapke zrobic, a co potem? Do konca zycia wszyscy beda musieli go utrzymywac, bo sam nawet do kiosku nie wylezie, a co dopiero pracowac. A reklamy fundajci typu slodki ( choc dla mnie nie jest ) glosik biednego dzieciaczka co chwali sie jakas plama na kartce, ktora jest niby namalowanym przez nie arcydzielem i proszacym o kase bo "taki zdolny" i stac go na wiecej sa zalosne

Gość gość
oczywiscie to co innego jak dziecko dozna urazu po urodzeniu, ale matka ktora swiadomie rodzi potwora nie powinna ciaganac kasy z panstwa, takiego potwora powinni uspic jak to robia ze zedefromowanymi zwierzetami

Gość gość
jezeli matka nie usunie potwora to powinni go dac do zakonnic ksiezy oni tacy milosierni niech sie zajmuja ucza I zabawiaja

Gość gość
nie wiesz ,co czuje i co rozumie tak bardzo chore dziecko.... x a co moze czuc? ma gabke zamiast mozgu, ma jakis tam swoj swiatek, nie zdaje sobie sprawy co sie wokol niego dzieje, jego zycie polega na lezeniu, byciu noszonym, usmiechnietych mordeczkach zagladajacych do niego, zabawiajacych i mowiacych slodkopierdzacymi do porzygania glosami, podcieraniu dupki i wkladaniu lyzeczki do jamy gebowej w celu nakarmienia

Gość Malwinaaaaa
Masz dzieci ? a co by było jakbyś urodziła takie dziecko chore .Wiesz nie kazda matka chodzi na te 3 usg w ciązy co powinny być i potem jest jak jest , ale w grę wchodzą tez jakies uczucia że jednak to jej dziecko itp .Potrafisz zrozumieć takie sprawy czy nie

Gość gość
ostatnio taki wychowany u zakonnic zg****ił 30 kobiet bo tam go g****ili i męczyli, takiego potwora zakonnice wychowały ale jak kaleki będa nawalać i dawać do ru/chania komus to i tak mała strata

Gość gość
jak byłam w ciązy to miałam usg robione i poddane do analizy , potrafia rozpoznać dauna

Gość Malwinaaaaa
No ale co Ciebie obchodzi czy sraja czy rzygają sie przy tych dzieciach .To jest problem rodziców takiego dziecka nie Twój

Gość gość
jak nie wiedziala to OK, ale jak swiadomie nosila potwora powinna zostac ukarana kara grzywny to by wybilo innym debilkom taki pomysl z glowy

Gość gość
mi jest tylko zal tych, ktore urodzily sie zdrowe a potem mialy jakis wypadek. A suka, ktora wie wczesniej i mimo to decyduje sie rodzic, jest tylko sadystka, bo nawet nie czlowiekiem. Skazuje takie dziecko na wegetacje, swiadomie. A potem ma jeszcze czelnosc lazic i zebrac pieniadze i robic z siebie ofiare. Po kiego rodzila skoro wiedziala ze nie stac jej na leczenie, ktore i tak jest bezsensowne, bo nie uzdrowi jej roslinki

Gość 31 wiosen
zgadzam się z autorką,szkoda kasy na te warzywa...a rodzice jeszcze dumni ze taki stworek zrobił pierwszy krok w wieku 8 lat i to jeszcze dzięki stelażom w które jest wlożony...albo te warzywa same proszą o pieniądze z tymi powykrzywianymi ryjkami i strasznymi zębami....po co to w ogóle na swiat sprowadzali,takie dzieci powinno się usuwać

Gość gość
No ale co Ciebie obchodzi czy sraja czy rzygają sie przy tych dzieciach .To jest problem rodziców takiego dziecka nie Twój x a tyle mnie obchodzi, ze potem takie zgrywaja meczennice i rzadaja od ludzi litosci i pomocy finansowej, uwazaja, ze im sie nalezy! Swiadomie decyduja sie na wychowywanie kaleki i siedzenie do konca zycia w domu, a potem placz i zgrzytanie zebami, ze kasy nie maja, ale z pracy to pierwsza zrezygnowala! A pieniadze na nich ida tez z podatkow, ludzie z*********ja na takie nieuleczalnie chore dzieci i ich pieniadze na to ida. Gdyby rodzice takich dzieci sami sie sponsorowali, to faktycznie, ch*j mi do tego