Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem po co na kalekie dzieci wydawać tyle pieniędzy ?

Polecane posty

Gość gość
czyli upraszczając temat - gdy mamy dziecko głuche, niewidome, otyłe które leży i ślini się (przypadek autentyczny) państwo wykłada pieniądze na niego NFZ, opłaca pensją jego matkę , refunduje dojazdy i rehabilitację dzieciak jest prowadzony przez lekarza który prowadzi historie choroby i konsultuje się z innymi lekarzami mają spostrzeżenia odnośnie układu neurologicznego ,dodatkowo robią mu operację na odzyskanie słuchu którą opłaca fundacja dzieciak częściowo odzyskuje słuch i jest dodatkowo rehabilitowany na słuchanie dodatkowo jest otyły i dochodzi opłacanie diety pieniądze wydane przez lata to już miliony ze strony państwa nie mówiąc o kosztach indywidualnych rodziców lub ze zbiórki jakie korzyści wniósł w rozwój medycyny ten dzieciak czy opłacało sie wkładanie takiego budżetu dla rozwoju społeczeństwa i przyszłych pokoleń? czy to daje rekompensatę ? czy on przyczynił się do tego że tacy jak on nie będą się rodzić ? zastanawiam się

Gość Już tupisałam79
Podatki to najpierw powinny iść na potrzebne rzeczy dla dobra społeczeństwa, a na samym końcu na operowanie jakichs serduszek czy leczenie beznadziejnych przypadków za wielką kasę. Najpierw ogół, potem jednostka. Podatki to są nasze wspólne pieniądze, kurcze blade. Wydaje mi się że niektórzy myślą że podatki to taka rzecz która się sypie z nieba.

Gość gość
nie zastanawiaj sie , weż za nogi i roztrzaskaj głowę o ścianę .Przecież tka jest taniej . a pewni już niedługo dacie sobie wmówić ,zę i i humanitarniej .

Gość gość
jak wybijecie wszystkich chorych to lekarze staną się niepotrzebni!!!

kim trzeba być , jak ograniczone trzeba mieć postrzeganie człowieka ,żeby widzieć świat tylko w kontekście - opłaca się- nie opłaca się ?

Gość gość
wykończyłaś dyskusję alium :P

Gość Już tupisałam79
Allium, taki filantropijne tekściki to można sobie walić jak się ma nieograniczone środki finansowe. Ty masz takie? Państwo ma takie? Pewnie żeby było pięknie gdyby, ale gdyby to poszło na ryby, tutaj trzeba komuś zabrać żeby operować " słodkie serdusie maluszków". No to co? Rezygnujesz z dochodów na 20 lat? Czy Ci się nie opłaca?

Gość gość
"...jakie korzyści wniósł w rozwój medycyny ten dzieciak " kretynie/kretynko,jestes moralnym degeneratem matka nosiła 9 m-cy pod sercem to dziecko,czekali z utęsknieniem na nie,kiedy przyszło na świat nie potrafili odwrócic sie od niego bo kochają ty zimna suko g***o wiesz o miłości ciebie bym tak pierd...w ten głupi łeb,moze rozum wróciłby? własnie taka jak ty,nie powinna zaśmiecać społeczeństwa nie zagladaj nikomu do kieszeni,przestań p*******ć o pieniądzach,nikt do ciebie łapy nie wyciąga co za szmacisko wypisuje takie chore rzeczy!!!

Gość gość
narod nasz chyli sie ku upadkowi, zdrowe dzieci sa bite, glodzone i maltretowane, a pieniadze ida nie dzieci chore,uposledzone, z nizim spolecznych (patologie), wiezniowie, alkoholicy, rencisci, cpuni, emeryci, politycy, nikt kto nie zarabia z 5 tys nie chce miec teraz dziecka gdy takie podatki, a nic sie z tego nie ma bo nawet do lekarza sie nie zapiszesz chociaz placisz podatki a do menela karetka przyjedzie i menel za darmo autobusem jedzie i sra pod siebie

co maja do tego moje czy twoje dochody ? i dlaczego miałabym być ich pozbawiona ? co za absurdalne pytanie ?:D

Gość gość
lekarze beda potrzebni, nadal bedzie rak, cukrzyca, choroby kregoslupa, urazy komunikacyjne, moze bedzie wiecej pieniedzy na przywrocenie chorych do zdrowia niz na przedluzanie egstystencji wiecznie chorym

inne kraje nie dlatego lepiej opiekują sie niepełnosprawnymi że sraja forsą i nie wiedzą oc z nią robić tylko dlatego że śa odpowiedzialne i podjęły takie decyzje . Przypominam wam , że KAŻDY - każdy obywatel naszego kraju ma takie samo prawo do opieki , do bezpieczeństwa,, do rodziny ,,, nie tylko piękni ,mlodiz i zdrowi -ale również starcy , kaleki i osoby ograniczone umyslowo = KAŻDY .

Gość gość
wierzyc sie nie chce ,ze wsród nas jest tylu hitlerów jak autorka chora jestem po niektorych wpisach,nie uwierzyłabym,gdyby mi ktoś mowił,ze są tacy przeczytałam i już nie chce czytac psycholi,

bardzo jestem ciekawa w jaki to sposób wedle jakich kryteriów chiałabyś osądzać kto jest wiecznie chory i " należy go uwolnić od męki "

Gość gość
allium ,pozwalasz wierzyć mi w ludzi,dziękuję

tu jest masa ludzi myślaćych podobnie jak ty i ja :) tylko teraz zajęci są przygotowaniami do świąt a dzieciarnia szaleje :) nie martw się - nie jest tka źle . to tylko takie gadki mające za zadanie pokazywać ich autorom - jacyż jesteśmy nowocześni i odważni :D

Gość gość
a dziękuję ja po prostu mam ludzkie odruchy i miłosierdzie

Gość Już tupisałam79
Ah,allium, czyli tak pięknie tylko w teorii, jak trzeba ręką do kieszeni sięgnąć to już absurd. Bo leczenie dzieci kosztuje astronomiczną kasę (nawet 400 tys), rozumiesz że komuś trzeba je zabrać żeby zainwestować w to " co się nie opłaca?" Kto ma płacić te pieniądze żeby się każdy mógł leczyć? Ty zapłacisz?

płacę :) płacę podatki ,zus , oddaję jeden procent , wspieram wybrane fundacje i licytacje :) ale ty nie musisz - mozesz zachować swoje pieniądze dla siebie . A ja za zaszczyt sobie poczytuję , że moje drobne kwoty razem z pieniędzmi tysiećy tkaich jak ja pomogą komuś choćby pożyć kilka dni dłużej . Ale ty - rób jak uważasz .

Gość Już tupisałam79
Ważne żeby miłosierdzie uprawiać swoim kosztem, nie kosztem innych.

Gość gość
gość lekarze beda potrzebni, nadal bedzie rak, cukrzyca, choroby kregoslupa, urazy komunikacyjne, xxx a wtedy stwierdzisz, że również nie opłaca ci się sponsorować leczenia cudzego raka, cukrzycy i innych cudzych chorób - tych ludzi też będziesz chciała pozbawić leczenia z TWOICH podatków - bo oni są również bezwartościowi jak chore dzieci najlepiej by było, jakbyś na świecie była sama

ponadto nie widzisz faszyzmu w swoim myśleniu . Skoro twoim zdaniem mkożna ograniczyć te wydatki, przestać wspierać rodziców, rodziny chorych dizeci to czemu nie póść dalej ? może nie tylko ich nie leczyć ale może zaczniemy je ...eksterminować ? czyli mordować ? Dlaczego mówisz "a " a już " b" nie chesz powiedzieć ? bo to jest ...niemedialne ?

Gość gość
a dlaczego ja, zdrowa matka zdrowego dziecka uczącego się w szkole podstawowej mam wydawać na podręczniki 500 zł ? co roku wyższa kwota ? to jest duży uszczerbek w budżecie domowym , mając na względzie dodatkowe rzeczy do szkoły wypłać sobie z konta alium 500 zł ot tak musze płacic za wszystko bo jestem zdrowa i mam zdrowe dziecko, zarabiam 1800 zł a chore upośledzone dziecko dostaje od państwa kilkaset tysięcy na leczenie koślawych nóg gdzie nigdy nie będzie w stanie samodzielnie funkcjonować dlaczego państwo nie zapewni darmowych podręczników szkolnych tak jak jest np w Danii, Szwecji i innych cywilizowanych krajach ? dlaczego nie ma podręczników przechodnich ? czyli na moim zdrowym dziecku państwo zarabia a daje chorym które sa warzywami i nie stac mnie na zagraniczne wakacje a matki niepełnosprawnych które w sejmie krzyczały maja na fb zdjęcia z egzotycznych wakacji a w sejmie płaczą i pokazują swoje potworki

nie odniosę sie do wypowiedzi " matki " nazywającej chore dziecko potworkiem - z szacunku dla siebie .

Gość gość
uważasz, że matki "potworków " jeżdżą na egzotyczne wakacje za 800 zł zasiłku???

Gość gość
czyli na moim zdrowym dziecku państwo zarabia a daje chorym które sa warzywami i nie stac mnie na zagraniczne wakacje a matki niepełnosprawnych które w sejmie krzyczały maja na fb zdjęcia z egzotycznych wakacji a w sejmie płaczą i pokazują swoje potworki xxx mam nadzieję, że twoje dziecko zachoruje i stanie się potworkiem - będziesz wtedy wreszcie mogła żyć z zasiłku i jeżdzić na egzotyczne wakacje!

Gość Już tupisałam79
Alium, cieszę się że wspomagasz innych. Ja w tym sensie nie wspomagam bo nie cenię sobie tak życia jak Ty. Co to życie w sobie ma że tak do niego ciągniecie? I nie jestem jakąś tam desperatką tnącą sinie żyły przy świetle księżyca. Tak, mogę się poświęcić żeby komuś ulżyć w cierpieniu ale żeby komuś przedłużać życie, nie widzę w tym sensu po prostu.

Gość gość
a ja właśnie popieram aborcje. choroby genetyczne i wady wrodzone można wykryć już we wczesnym stadium ciąży i wtedy taką ciążę należy usunąć. .... i to bez żadnej łaski, że tylko do 6 tygodnia. można wywołac poronienie większej ciąży. wtedy byla by naturalna selekcja. tak bylo kiedyś i jakoś nikt nikomu nie wytykal nazizmu. ludzie wierzacy niech sobie rodzą skoro bóg dał to i bóg zabierze. ja nie należę do tego kółka więc moim cialem niech nikt nie rozporzadza.

ty widzieć tego sensu nie musisz, ważne ,zę widzą go ci którzy cierpią i chcą żyć. Moze dlatego właśnie tak chcą żyć bo śmierć jest blisko nich i czasami całe lata ?

Gość gość
Chcesz zdychać na życzenie widać masz podłe życie tylko współczuć ale nie masz prawa ingerować w uczucia i wartości innych.Ucz się być człowiekiem to nie jest takie proste.Do wszystkich zbulwersowanych takim postrzeganiem to patologia ,która przy takim tempie wynaturzeń społecznych jak obecnie sprawi ,że takie zwyrodniałe postawy staną się normą.